Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-07 19:11

Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 227/2020 privind modificarea și completarea OUG nr. 37/2020

Guvernul României anunță continuarea măsurii pusă la dispoziția clienților instituțiilor bancare în primăvara lui 2020 prin crearea posibilității suspendării plății ratelor de capital, dobânzilor și comisioanelor pentru o perioadă de maximum 9 luni în cadrul dat de modificarea si completarea OUG nr. 37/2020. Măsura are scopul de a susține conformarea la plată, pentru contribuabilii aflați în dificultate generată de lipsa de lichidități financiare, ca urmare a crizei provocate de pandemia COVID-19, conform unui anunt publicat de Banca Romaneasca, in care se adauga:

Conform noilor prevederi legislative rezultă că perioada maximă pentru suspendare este de 9 luni, atât pentru creditele pentru care s-a obținut deja suspendarea obligatiilor de plată, cât și pentru cele pentru care nu s-a aplicat această facilitate. Perioada maximă de 9 luni include și perioada pentru care au fost suspendate creditele în baza OUG 37/2020, a unui moratoriu non-legislativ sau în ambele cazuri.

Solicitările pentru suspendarea plății obligațiilor pot fi transmise instituțiilor bancare și non-bancare până la data de 15 martie 2021, urmând ca o decizie să fie emisă până cel tarziu la 31 martie 2021.

Pot beneficia de aceste facilități clienții care au încheiat un contract pentru obţinerea unui credit care nu a ajuns la maturitate şi pentru care institușia bancară nu a declarat scadenţa anticipată, la data de 31 decembrie 2020 inclusiv, și nu înregistrează restanțe la data solicitării.

O altă prevedere importantă este că pentru creditele ipotecare contractate de persoane fizice pentru care cererea de suspendare a obligațiilor de plată a fost formulată până pe 15 iunie 2020 potrivit legii, cu termen de încheiere a perioadei de amânare anterior intrării în vigoare a prezentei act normativ, suspendarea obligatiilor de plată complementar până la maximum 9 luni, se aplică prin cumularea creanței/restului de creanță aferent/e dobânzilor calculate în prima perioadă suspendată potrivit OUG nr.37/2020 cu creanța aferentă dobânzilor calculate pentru a doua perioadă suspendată.

La creanța astfel rezultată dobânda este 0% și plata de către debitor a acestei creanțe se va face eșalonat în 60 de rate lunare egale începând cu luna imediat următoare încheierii celei de-a doua perioade de amânare.

În vederea aplicării ordonanței, Ministerul Finanțelor urmează să publice normele metodologice. Vă rugăm să transmiteți cererea dumneavoastra utilizand formularul online ce urmează a fi disponibil pe site-ul băncii după data publicării (vom anunța pe site-ul Băncii acest lucru).

Pentru detalii referitoare la OUG 227/2020 privind modificarea și completarea OUG nr. 37/2020, Banca Românească este la dispoziția clienților săi și la adresa de email suspendareplati@brom.ro.

Taguri: Criza COVID-19  amanare rate credite  Banca Romaneasca  banca  

Comentarii

ALIN
Client nemultumit
Cand aveti de gand sa faceti o oferta clientilor care au credite in CHF la banca dvs. Singura banca care nu a oferit nicio oferta clientilor. RUSINE!!!

Matei Nicoleta
Doresc amânarea ratelor pt ca am fost disponibilizati
Va mulțumesc anticipat

Gozar luminita
Amanarea ratelor pe 2 luni
Deoarece veniturile familiiei Au fost diminuata !!! Din cauza covid 19 va rog sa mi aprobat 2 luni Amanarea ratelor!!! Speranta cat cererea va fi aprobata va multumesc anricipat!!!Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020

Unicredit Bank prezinta procedura privind amanarea ratelor la credite conform OUG 227/2020, intr-un text publicat pe site-ul bancii: Informare solutii suspendare plati pentru persoane fizice conform OUG 37/2020, astfel cum a fost modificata prin OUG detalii

Cum se amana ratele la Credit Europe Bank

Credit Europe Bank a publicat modalitatea de amanare a ratelor la credite in 2021, conform prevederilor OUG 227/2020, care a modicat OUG 37/2020: Suspendarea ratelor aferente creditelor în contextul OUG 37/2020 cu modificările și completările detalii

Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite

Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 227/2020 privind modificarea și completarea OUG nr. 37/2020 Guvernul României anunță continuarea măsurii pusă la dispoziția clienților instituțiilor bancare în primăvara lui 2020 prin detalii

Raiffeisen Bank isi repara sistemul informatic si de carduri tot week-end-ul, dupa caderea din aceasta saptamana

Raiffeisen Bank anunta ca in acest sfarsit de saptamana, in zilele de 18 si 19 iulie, va derula operatiuni de mentenanta a sistemelor informatice si de carduri, dupa ce trezi zile la rand, pe parcursul acestei saptamani, cardurile bancii, ATM-urile si POS-urile nu au functionat, iar clientilor detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna dimineața

  Buna dimineața. Am o poprire pe salariu la Raiffaisen BANK de către un executor judecătoresc ... detalii

 • Eroare BTPAY

  Cum a spus si alexandru mai sus , asa am facut si eu aveam ora la telefon cu 4-5 min in fata, ... detalii

 • Revolut

  Revolut a introdus ... detalii

 • Mda

  Numai că BCR te pune sa semnezi pe același formular cum că ești de acord cu condițiile lor de ... detalii

 • reclamatie

  de citeva sapt ing imi cere resetarea parolei pe care apoi n-o accepta Astfel am ajuns la resetari ... detalii