BANCI | Ultima Ora

Bancile au reactivat popririle fiscale, suspendate pana in 25 decembrie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-29 18:28

Bancile au reactivat popririle fiscale impuse de autoritatile publice, precum ANAF, suspendate pana in 25.12.2020, conform OUG nr. 29/2020.

In scopul respectarii legislatiei incidente Banca Transilvania este nevoita sa reactiveze popririle fiscale anterior suspendate cu caracter temporar de catre autoritatile publice ca urmare a efectelor adverse ale situatiei pandemice, anunta Banca Transilvania intr-un comunicat, in care adauga:

Decizia initiala de amanare a executarilor silite a fost luata de Guvernul Romaniei in luna martie a acestui an, prin adoptarea Ordonantei de Urgenta nr. 29/2020, iar ulterior amanarea dispusa a fost prelungita pana la data de 25.12.2020, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta Nr. 181/2020.

Acest termen a expirat insa recent, astfel incat BT a fost obligata din punct de vedere legal sa reactiveze popririle fiscale.

Popririle, pe intelesul tuturor:

Banca blocheaza contul unui client in baza unei dispozitii oficiale obligatorii primita de la o institutie (cum ar fi spre exemplu ANAF sau executorii judecatoresti) si nu din proprie initiativa.

Banca este obligata legal sa puna in aplicare poprirea dispusa, alaturi de blocarea sumelor din conturi in limita valorii popririi, ceea ce din pacate pune clientul in situatia regretabila de a nu isi mai putea accesa o parte din sumele existente in cont.

Exista insa si o serie de exceptii: alocatiile si alte indemnizatii pentru copii, ajutorul de maternitate, bursele de studiu, diurnele si ajutoarele de deces sunt exceptate de la poprire.

Accesul la sumele existente in cont pentru clientii cu contul poprit:

Daca e vorba de o singura poprire, iar clientul primeste salariul prin banca, aceasta este obligata sa retina 1/3 din valoarea salariului net lunar. Daca sunt instituite mai multe popriri pe cont, banca trebuie sa retina 1/2 din valoarea salariului net lunar primit. Diferenta poate fi insa folosita pentru plati si retrageri de numerar, iar clientul dispune astfel de acces la o parte din bani.

Poate face rulajul pe cardul de credit BT in cazul in care acesta este blocat din cauza popririi. Practic, poate depune bani, dar nu poate retrage sume sau sa opereze tranzactii pana cand nu este platita integral poprirea.

Recomandarile BT pentru clientii cu contul poprit, pentru a ne ajuta sa deblocam contul:

Daca au nevoie de mai multe detalii, colegii de la Call Center (0264 30 80 28, contact@btrl.ro) le stau la dispozitie. O alternativa ar fi unitatile teritoriale ale bancii sau institutia care a emis poprirea.

Pot solicita deblocarea cotei legale din salariul lunar (2/3 sau 1/2) prin chatbot-ul Livia de la BT, apeland numarul de telefon 0264 30 80 28/tasta 0.

Taguri: BT  Banca Transilvania  banca  poprire  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBNR reduce din nou dobanda, cu un sfert de punct, la 1,25%; desi decizia a surprins analistii, acum ei cred ca dobanda poate scadea chiar si la 1%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a redus dobanda de referinta cu un sfert de punct procentual, de la 1,5% la 1,25% pe an, in contextul crizei coronavirusului. BNR motiveaza ca decizia de diminuare a dobanzii a fost adoptata ca sa "susțină redresarea activității economice pe detalii

Bank Pekao preia Idea Bank din Polonia, nu si subsidiara din Romania

Idea Bank din Polonia, detinuta de grupul Getin Holding, care are o sucursala Idea Bank si in Romania, a fost cumparata de a doua cea mai mare banca poloneza, Bank Pekao, tranzactie care nu include insa si Idea Bank Romania. Preluarea Idea Bank Polonia de catre Bank Pekao are loc in urma detalii

Credit Agricole Bank Romania a fost cumparata de Vista Bank, fosta Marfin Bank, detinuta de mogulul grec Vardis Vardinogiannis

Banca franceza Credit Agricole Bank Romania, una dintre cele mai mici din sectorul bancar, a fost cumparata de Vista Bank, fosta Marfin Bank, detinuta de mogulul grec Vardis Vardinogiannis, prin fondul de investitii Barniveld Enterprises. Tranzactia s-ar putea finaliza in prima parte a detalii

Amanarea ratelor la credite se mai poate face pe o perioada de maxim 9 luni in total, inclusiv lunile amanate deja, a decis Guvernul

Ministerul Finanțelor vine în sprijinul persoanelor afectate de pandemia COVID-19 prin prelungirea amânării ratelor, dobânzilor și comisioanelor pentru o perioadă de maximum 9 luni, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga: Actul normativ aprobat detalii

Ultimele Comentarii

 • problema Home Bank ING

  Va rog sa-mi spuneti care este problema cu platile in aplicatia Home Bank a ING, pentru a va putea ... detalii

 • Ing

  Va rog faceți ceva cu aplicatia, de 2 zile încerc sa pot face niște plăti și nu ... detalii

 • Amanarea rate la banca

  As dori sa mi amana ti rata pe doua luni la banc incepe cu luna februarie martie deoarece mi sa u ... detalii

 • Actulizare date

  Buna ziua, daca o persoana nu este in tara si nu are posibilitatea sa vina in Romania pentru ... detalii

 • Amenintari blocare conturi

  Da, pe mine ma ameninta de cateva saptamani ca imi blocheaza conturile. Ideea este ca am fost sa ... detalii