BANCI | Statistici BNR

Creditarea a ramas la niveluri ridicate si in luna octombrie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-01 08:36

Creditele noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor s-au mentinut in luna octombrie la niveluri ridicate, apropiate de cele din aceeasi luna a anului trecut, in ciuda crizei coronavirusului, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea creditelor noi in lei pentru consum din luna octombrie a insumat 1,8 miliarde lei, un nivel apropiat de cel din luna septembrie si cu doar 0,2 miliarde lei mai putin decat in luna octombrie a anului trecut. (vezi graficul)

In cele 10 luni din acest an bancile au furnizat populatiei credite de consum in valoare totala de 16,3 miliarde lei, fata de 19,5 miliarde lei cate au fost in aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor pentru consum se mentine peste nivelul celor pentru cumpararea de locuinte.

Creditele noi in lei pentru locuinte s-au cifrat in octombrie la 1,3 miliarde lei, cu o jumatate de miliard mai putine decat creditele ipotecare, in crestere fata de luna septembrie, cand au insumat 1,2 miliarde lei.

In primele zece luni ale anului, valoarea creditelor pentru locuinte a fost de 11,5 miliarde lei, mai multe decat in acelasi interval al anului trecut, cand s-au cifrat la 10,7 miliarde lei.

Un avant important l-au avut in octombrie creditele noi in lei pentru firme: 3,9 miliarde lei, fata de 3,4 miliarde lei in septembrie si 2,9 miliarde lei in august.

Avansul din octombrie s-a datorat finatarilor cu valori mari, echivalentul a peste un milion de euro, care s-au cifrat la 1,7 miliarde lei, fata de doar 0,9 miliarde lei in luna anterioara.

Creditele cu valori de sub echivalentul unui milion de lei au insumat doua miliarde lei in luna octombrie, comparativ cu 2,3 miliarde lei in septembrie.

Finantarile pentru firme sunt impulsionate de programul IMM Invest, cu garantii acordate de stat in proportie de peste 80% din valoarea unui imprumut.

In primele zece luni ale anului, valoarea finantarilor pentru firme a fost de 26,5 miliarde lei, peste nivelul din anul trecut, de 23,6 miliarde lei.

Valoarea totala a tuturor tipurilor de credite noi in lei acordate de banci populatiei si societatilor nefinanciare in primele zece luni ale anului a insumat 55,3 miliarde lei, cu o jumatate de miliard de lei (0,9%) peste nivelul anului trecut, de 54,8 miliarde lei.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  statistici  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  credite firme  statistici BNR  credite noi  banca  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Statistici BNRCreditarea a ramas la niveluri ridicate si in luna octombrie

Creditele noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor s-au mentinut in luna octombrie la niveluri ridicate, apropiate de cele din aceeasi luna a anului trecut, in ciuda crizei coronavirusului, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Valoarea detalii

Imprumuturile pentru consum si-au redus la jumatate ritmul de crestere, pe cand creditele imobiliare sunt neafectate de criza

Valoarea creditelor pentru consum in lei acordate de banci populatiei si-a redus la jumatate ritmul de crestere in luna august, comparativ cu luna precedenta si cu aceeasi perioada a anului precedent, conform statisticilor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Soldul acestor detalii

Valoarea biletelor la ordin neplatite de banci a explodat in iunie

Valoarea biletelor la ordin emise de firme care au fost refuzate la plata de catre banci, de regula din cauza lipstei banilor din conturi, a explodat in luna iunie, la aproape 700 milioane lei, fata de doar 200 milioane lei in luna precedenta si 100 milioane lei in urma cu doua luni, arata detalii

Valoarea restantelor la credite si numarul firmelor in insolventa au scazut in primele trei luni de pandemie COVID-19

Valoarea restantelor la creditele contractate de populatie si firme de la banci si numarul firmelor in insolventa au scazut in primele trei luni de pandemie COVID-19, nu au crescut, dupa cum era de asteptat, probabil si datorita masurilor de protejare a clientilor adoptate de banci si de stat, detalii

Ultimele Comentarii

 • problema Home Bank ING

  Va rog sa-mi spuneti care este problema cu platile in aplicatia Home Bank a ING, pentru a va putea ... detalii

 • Ing

  Va rog faceți ceva cu aplicatia, de 2 zile încerc sa pot face niște plăti și nu ... detalii

 • Amanarea rate la banca

  As dori sa mi amana ti rata pe doua luni la banc incepe cu luna februarie martie deoarece mi sa u ... detalii

 • Actulizare date

  Buna ziua, daca o persoana nu este in tara si nu are posibilitatea sa vina in Romania pentru ... detalii

 • Amenintari blocare conturi

  Da, pe mine ma ameninta de cateva saptamani ca imi blocheaza conturile. Ideea este ca am fost sa ... detalii