BANCI | Statistici BNR

Creditarea a ramas la niveluri ridicate si in luna octombrie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-01 08:36

Creditele noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor s-au mentinut in luna octombrie la niveluri ridicate, apropiate de cele din aceeasi luna a anului trecut, in ciuda crizei coronavirusului, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea creditelor noi in lei pentru consum din luna octombrie a insumat 1,8 miliarde lei, un nivel apropiat de cel din luna septembrie si cu doar 0,2 miliarde lei mai putin decat in luna octombrie a anului trecut. (vezi graficul)

In cele 10 luni din acest an bancile au furnizat populatiei credite de consum in valoare totala de 16,3 miliarde lei, fata de 19,5 miliarde lei cate au fost in aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor pentru consum se mentine peste nivelul celor pentru cumpararea de locuinte.

Creditele noi in lei pentru locuinte s-au cifrat in octombrie la 1,3 miliarde lei, cu o jumatate de miliard mai putine decat creditele ipotecare, in crestere fata de luna septembrie, cand au insumat 1,2 miliarde lei.

In primele zece luni ale anului, valoarea creditelor pentru locuinte a fost de 11,5 miliarde lei, mai multe decat in acelasi interval al anului trecut, cand s-au cifrat la 10,7 miliarde lei.

Un avant important l-au avut in octombrie creditele noi in lei pentru firme: 3,9 miliarde lei, fata de 3,4 miliarde lei in septembrie si 2,9 miliarde lei in august.

Avansul din octombrie s-a datorat finatarilor cu valori mari, echivalentul a peste un milion de euro, care s-au cifrat la 1,7 miliarde lei, fata de doar 0,9 miliarde lei in luna anterioara.

Creditele cu valori de sub echivalentul unui milion de lei au insumat doua miliarde lei in luna octombrie, comparativ cu 2,3 miliarde lei in septembrie.

Finantarile pentru firme sunt impulsionate de programul IMM Invest, cu garantii acordate de stat in proportie de peste 80% din valoarea unui imprumut.

In primele zece luni ale anului, valoarea finantarilor pentru firme a fost de 26,5 miliarde lei, peste nivelul din anul trecut, de 23,6 miliarde lei.

Valoarea totala a tuturor tipurilor de credite noi in lei acordate de banci populatiei si societatilor nefinanciare in primele zece luni ale anului a insumat 55,3 miliarde lei, cu o jumatate de miliard de lei (0,9%) peste nivelul anului trecut, de 54,8 miliarde lei.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  statistici  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  credite firme  statistici BNR  credite noi  banca  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Statistici BNRDeficitul de cont curent, redus semnificativ in ianuarie 2021. Investitiile straine, la doar 30% fata de anul trecut

Contul curent al balanței de plăți a consemnat în luna ianuarie 2021 un deficit de 239 milioane euro, potrivit datelor publicate de INS. Este un nivel cu circa 37% sub nivelul din aceeași lună a anului precedent. Diminuarea cu 4% a deficitului pe partea de bunuri a fost detalii

Deficitul de cont curent a crescut in 2020 la 11 miliarde euro. Datoria pe termen mediu si lung, majorata cu 17 miliarde euro

Deficitul de cont curent a crescut anul trecut la 10.983 milioane euro, potrivit datelor publicate de BNR. Suma este echivalentă cu 5,1% din PIB estimat curent (1.040.800 milioane lei la un curs mediu de 4,8371 lei/euro) și a depășit cu aproape cinci procente nivelul din detalii

Care este numarul cardurilor cobranded din totalul cardurilor active

Numarul de carduri active (inclusiv cobranded si cu functie de moneda electronica) emise de prestatorii de servicii de plata din Romania se cifra la 14,2 milioane la finalul anului 2019, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Numarul cardurilor cobranded active detalii

Creditarea a ramas la niveluri ridicate si in luna octombrie

Creditele noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor s-au mentinut in luna octombrie la niveluri ridicate, apropiate de cele din aceeasi luna a anului trecut, in ciuda crizei coronavirusului, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Valoarea detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna dimineața

  Buna dimineața. Am o poprire pe salariu la Raiffaisen BANK de către un executor judecătoresc ... detalii

 • Eroare BTPAY

  Cum a spus si alexandru mai sus , asa am facut si eu aveam ora la telefon cu 4-5 min in fata, ... detalii

 • Revolut

  Revolut a introdus ... detalii

 • Mda

  Numai că BCR te pune sa semnezi pe același formular cum că ești de acord cu condițiile lor de ... detalii

 • reclamatie

  de citeva sapt ing imi cere resetarea parolei pe care apoi n-o accepta Astfel am ajuns la resetari ... detalii