Pe scurt si cu talc | Banca Transilvania (BT)

Simona Halep: 90% dintre meciurile de tenis se castiga inainte de joc

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-30 19:46

Banca Transilvania anunta: Bun venit la BT Talks, Podcast-ul Băncii Transilvania. 🎧 Să ai căștile pregătite pentru că avem în noul episod un erou al generației noastre - Simona Halep.

Împreună cu Andi Moisescu, gazda podcast-ului nostru, vorbesc despre multe - muncă, lupta cu sine, mentalitatea de a fi câștigător, modele pe care le-a avut Simona, inclusiv despre distanțarea socială. Despre cum vede ea succesul și ce înseamnă de fapt pentru ea un Grand Slam.

Am aflat că nu a lipsit niciodată de la antrenamente și disciplina ei este exemplară. Acesta este și motivul pentru care ea nu este o întâmplare, ci un rezultat al muncii ei.

Probabil știi deja, Simona joacă tenis de peste 24 de ani și tatăl ei a crezut cel mai mult în ea. A atins prima poziție în clasamentul mondial WTA de 2 ori și a câștigat 2 turnee de Grand Slam - Roland Garros și Wimbledon.

Anul acesta vom lansa și primul documentar despre Simona, așa că #staytuned. Poți asculta câteva "insight-uri" despre documentar în podcastul cu regizorul Radu Muntean.

Snapshot-uri din acest episod:

- Performanța nu e un secret. Trebuie să muncești și să îți dai seama ce ai greșit să poți face mai bine la următoarea ocazie. Când reușesti, uiți și suferința, și greutatea anilor.

- În 90% dintre situații, meciul se câștigă înainte de meci. Meciurile emoționale, mari, de finale de Grand Slam se câștigă și se pierd înainte.

- Nu e ușor să te împrietenești cu stresul. Darren Cahill a învătat-o pe Simona cum să vadă imaginea de ansamblu și să nu mai pună presiune pe moment pentru a se putea concentra.

"În momentul în care pui prea multă presiune pe tine, te blochezi și nu te mai poți concentra."

- Limita noastră nu este o limită fixă. Când vrei mai mult și mai mult, limita o poți face să fie flexibilă. "Mă simt obosită, au fost ani grei, dar 2-3 ani mai pot să joc".

- Sportivii români din generația Simonei nu au avut șansa sportivilor din America cărora li se prezintă la vârsta de 5 ani terenurile de tenis unde vor juca peste 20 de ani. Și cresc cu încrederea aceasta și își hrănesc dorința de a câștiga zi de zi.

- Simona tot timpul a investit în sine și a marșat pe ce poate să o ajute pe termen lung: un antrenor mai bun, un atrenament mai bun. Și a învățat să ia ce e mai bun din fiecare moment sau persoană care a intrat în viața ei.

- În ultimii 6 ani Simona a fost în carantină totală. S-a izolat de tot ce ar fi putut să-i afecteze cariera și performanța. Inclusiv de interviuri sau apariții la emisiuni TV. Această carantină a ajutat-o să ajungă numărul 1 mondial.

- Simona crede că dacă nu ai câștigat un titlu de Grand Slam, nu ești cu adevărat numărul 1 mondial.

- Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Hagi și Cristian Chivu sunt modele care au ajutat-o pe Simona în carieră.

- Rafael Nadal este modelul Simonei pentru atitudinea pe care o are față de joc. Joacă fiecare punct ca și cum ar fi ultimul din viața lui. Doar după 3-4 ani de antrenamente cu Darren, Simona a ajuns să aibă o mentalitate asemănătoare cu a lui Nadal.

- Victoria de la Wimbledon a fost datorită mentalității, Simona s-a simțit intangibilă emoțional.

Show notes:

03:04 - Despre încrederea pe care a avut-o tatăl Simonei

07:28 - Modelele în sport

10:36 - Sfatul Simonei pentru părinți

13:24 - Încredere, mentalitate de câstigător și victoria de la Wimbledon

19:24 - Despre ce înseamnă să investesti în tine

20:54 - Izolarea față de orice i-ar fi putut afecta cariera

24:34 - Limita fiecăruia dintre noi nu e fixă

31:10 - What´s next

Declaratiile Simonei se pot asculta la acest link.

Taguri: BT  Banca Transilvania  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Transilvania (BT)Banca Transilvania a aprobat 1.000 de credite IMM Invest pentru firme

Banca Transilvania a aprobat 1.000 de credite în cadrul IMM Invest, program care susţine antreprenorii prin acces la lichiditate, prin garantarea majoritară a acestor credite şi subvenţionarea dobânzii de către Stat până la finalul anului, anunta banca intr-un comunicat, detalii

Simona Halep: 90% dintre meciurile de tenis se castiga inainte de joc

Banca Transilvania anunta: Bun venit la BT Talks, Podcast-ul Băncii Transilvania. 🎧 Să ai căștile pregătite pentru că avem în noul episod un erou al generației noastre - Simona Halep. Împreună cu Andi Moisescu, gazda podcast-ului nostru, vorbesc despre multe - detalii

Banca Transilvania lanseaza un nou hub de shopping in rate fara dobanda: InMiscare, cu biciclete, trotinete, role, scootere, longboarduri

Banca Transilvania lansează #ÎnMişcare, hub cu soluţii de mobilitate urbană - biciclete, trotinete, role, scootere, longboard-uri etc., anunta banca, intr-un comunicat, in care adauga: Clienţii BT cu carduri STAR au posibilitatea de a face cumpărături în rate fără detalii

Banca Transilvania a acordat pana acum 500 de credite prin Programul IMM Invest

Din cele aproximativ 60.000 de firme care au aplicat în cadrul programului IMM Invest, peste 22.000 au ales Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Până acum, BT a contactat peste 12.000 de clienţi şi au fost
aprobate aproape 500 de detalii

Ultimele Comentarii