www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Simona Halep: 90% dintre meciurile de tenis se castiga inainte de joc

Autor: Bancherul.ro
2020-05-30 19:46

Banca Transilvania anunta: Bun venit la BT Talks, Podcast-ul Băncii Transilvania. 🎧 Să ai căștile pregătite pentru că avem în noul episod un erou al generației noastre - Simona Halep.


Împreună cu Andi Moisescu, gazda podcast-ului nostru, vorbesc despre multe - muncă, lupta cu sine, mentalitatea de a fi câștigător, modele pe care le-a avut Simona, inclusiv despre distanțarea socială. Despre cum vede ea succesul și ce înseamnă de fapt pentru ea un Grand Slam.


Am aflat că nu a lipsit niciodată de la antrenamente și disciplina ei este exemplară. Acesta este și motivul pentru care ea nu este o întâmplare, ci un rezultat al muncii ei.


Probabil știi deja, Simona joacă tenis de peste 24 de ani și tatăl ei a crezut cel mai mult în ea. A atins prima poziție în clasamentul mondial WTA de 2 ori și a câștigat 2 turnee de Grand Slam - Roland Garros și Wimbledon.


Anul acesta vom lansa și primul documentar despre Simona, așa că #staytuned. Poți asculta câteva "insight-uri" despre documentar în podcastul cu regizorul Radu Muntean.


Snapshot-uri din acest episod:


- Performanța nu e un secret. Trebuie să muncești și să îți dai seama ce ai greșit să poți face mai bine la următoarea ocazie. Când reușesti, uiți și suferința, și greutatea anilor.


- În 90% dintre situații, meciul se câștigă înainte de meci. Meciurile emoționale, mari, de finale de Grand Slam se câștigă și se pierd înainte.


- Nu e ușor să te împrietenești cu stresul. Darren Cahill a învătat-o pe Simona cum să vadă imaginea de ansamblu și să nu mai pună presiune pe moment pentru a se putea concentra.


"În momentul în care pui prea multă presiune pe tine, te blochezi și nu te mai poți concentra."


- Limita noastră nu este o limită fixă. Când vrei mai mult și mai mult, limita o poți face să fie flexibilă. "Mă simt obosită, au fost ani grei, dar 2-3 ani mai pot să joc".


- Sportivii români din generația Simonei nu au avut șansa sportivilor din America cărora li se prezintă la vârsta de 5 ani terenurile de tenis unde vor juca peste 20 de ani. Și cresc cu încrederea aceasta și își hrănesc dorința de a câștiga zi de zi.


- Simona tot timpul a investit în sine și a marșat pe ce poate să o ajute pe termen lung: un antrenor mai bun, un atrenament mai bun. Și a învățat să ia ce e mai bun din fiecare moment sau persoană care a intrat în viața ei.


- În ultimii 6 ani Simona a fost în carantină totală. S-a izolat de tot ce ar fi putut să-i afecteze cariera și performanța. Inclusiv de interviuri sau apariții la emisiuni TV. Această carantină a ajutat-o să ajungă numărul 1 mondial.


- Simona crede că dacă nu ai câștigat un titlu de Grand Slam, nu ești cu adevărat numărul 1 mondial.


- Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Hagi și Cristian Chivu sunt modele care au ajutat-o pe Simona în carieră.


- Rafael Nadal este modelul Simonei pentru atitudinea pe care o are față de joc. Joacă fiecare punct ca și cum ar fi ultimul din viața lui. Doar după 3-4 ani de antrenamente cu Darren, Simona a ajuns să aibă o mentalitate asemănătoare cu a lui Nadal.


- Victoria de la Wimbledon a fost datorită mentalității, Simona s-a simțit intangibilă emoțional.


Show notes:


03:04 - Despre încrederea pe care a avut-o tatăl Simonei


07:28 - Modelele în sport


10:36 - Sfatul Simonei pentru părinți


13:24 - Încredere, mentalitate de câstigător și victoria de la Wimbledon


19:24 - Despre ce înseamnă să investesti în tine


20:54 - Izolarea față de orice i-ar fi putut afecta cariera


24:34 - Limita fiecăruia dintre noi nu e fixă


31:10 - What´s next


Declaratiile Simonei se pot asculta la acest link.