Criza COVID-19 | Banca Comerciala Romana (BCR)

Cum pot amana ratele la creditele de la BCR firmele, PFA-urile sau profesiile liberale?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-29 18:39

"Cum pot amana ratele la creditul tip Sart-up National, la BCR? Am vazut ca pe site exista formular doar pentru persoane fizice", intreaba un cititor.

Amanarea ratelor la BCR pentru creditele obtinute de firme mici, PFA, II, IF sau profesiuni liberale, se face din aplicatia de internet banking Click24 – în zona de Mesagerie > Solicitare Informații > Credite BCR.

"În cazul excepțional în care nu deții Click24, ne poți transmite solicitarea de suspendare pe adresa amana.rata@bcr.ro",  arata BCR, in pagina de pe site-ul BCR dedicata amanarii ratelor pentru persoane fizice, la acest link.

Iata informatiile publicate de BCR:

Dacă ești client Microintreprindere sau PFA / II / IF / Profesiuni liberale, descarcă modelul de solicitare și urmărește ghidul detaliat mai jos.

Dacă ești client Corporate, managerul tău de relații îții stă la dispoziție pentru toate detaliile necesare, inclusiv modelul de cerere. Nu ezita să îl contactezi.

Ghid Amână Rata

- pentru clienții Microintreprinderi / PFA / II / IF / Profesiuni liberale

Știm că situația actuală ne afectează pe fiecare în parte și că în aceste momente, unele lucruri sunt mai importante decât altele. Dar știm și că împreună, prin responsabilitate și solidaritate, vom trece peste orice obstacol.

De asta, suntem alături de tine și dacă ești afectat de această situație și intenționezi să soliciți suspendarea ratelor (principal, dobânda și comisioane) pentru creditul/creditele contractate de la BCR, te rugăm să ne transmiți cererea ta prin intermediul Click24 – în zona de Mesagerie > Solicitare Informații > Credite BCR.

În cazul excepțional în care nu deții Click24, ne poți transmite solicitarea de suspendare pe adresa amana.rata@bcr.ro. Te rugăm să ai în vedere faptul că, utilizând acest canal, trebuie să transmiți cererea doar de pe adresa de email pe care ne-ai comunicat-o în formularele băncii ca mijloc de comunicare electronică.

Conform OUG 37/2020 și prevederilor normelor de aplicare ale acestei ordonanțe, cererea ta trebuie să fie transmisă de reprezentantul legal al companiei și semnată olograf/semnătură electronică de către acesta.

Pentru a-ți fi mai ușor să urmărești toate cerințele Ordonanței de urgență care reglementează suspendarea ratelor, te rugăm să utilizezi modelul de cerere de suspendare pregătit de noi și modelul de acord al garantilor (poate fi inclus în cerere, dar poate fi utilizat și separat).

Descarcă modelul de solicitare

Solicitarea va cuprinde informațiile de mai jos:

- Declarația pe proprie răspundere privind faptul că activitatea companiei a fost afectată direct sau indirect de situația gravă generată de pandemia COVID-19 , ducând la imposibilitatea de a achita obligațiile de plata către bancă.

- Identificarea creditului/ creditelor pentru care este solicitată suspendarea (pentru o identificare fără echivoc ar fi necesar numărul contractului de credit, dar dacă nu îl ai la îndemână, te rugăm să ne oferi cât mai multe detalii despre creditul respectiv - tip credit, dată contractare, dată scadență, valoare)

- Numărul de luni pentru care se solicită suspendarea. Aici te rog să ai în vedere că scadența ultimei rate din perioada de suspendare nu trebuie să depășească 31.12.2020.

- Numărul Certificatului pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (Certificatul se emite online, pe site-ul www.prevenire.gov.ro). Dacă nu ai numărul la îndemână, ne poți doar confirmă faptul că a fost emis acest Certificat pentru compania ta.

- Acordul tuturor persoanelor care au acordat garanții în legătură cu creditul/creditele care fac obiectul cererii de suspendare (inclusiv fideiusori), sau care sunt în alt fel părți la contractul de credit. Acordul trebuie să fie formulat de fiecare garant în parte și semnat olograf/digital.

Totodată, pentru a avea la îndemână toate informațiile, regăsești în continuare criteriile de eligibilitate stabilite de OUG37/2020 pentru a putea beneficia de amânarea ratelor:

- Măsurile din OUG37/2020 se acordă exclusiv companiilor ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situația generală gravă generată de pandemia COVID-19;

- Compania deține credite care nu au ajuns la maturitate și pentru care nu a fost declarată scadență anticipată de către banca anterior datei de 30.03.2020, data intrării în vigoare a ordonanței menționate;

- Creditele în cauză nu au înregistrat restanțe la data de 16.03.2020, data instituirii stării de urgență pe teritoriul României (în cazul în care la data de 16.03.2020 compania înregistra restanțe, acestea trebuie achitate până la dată transmiterii cererii de suspendare a obligației de plată);

Compania ta poate beneficia de suspendarea obligațiilor de plata (rate, dobânzi și comisioane) pentru o perioada cuprinsă între 1 luna și 9 luni de zile, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

- Este necesar să soliciți aplicarea acestor măsuri în maxim 45 de zile de la intrarea în vigoare a OUG37/2020, respectiv de la data de 30.03.2020;

Descarcă modelul de solicitare

Pentru orice alte informații, te rugăm să iei legătură cu Managerul tău de Relații BCR sau să ne contactezi prin Call Center BCR la numărul de telefon *2227 sau +4021.407.42.00

Taguri: Banca Comerciala Romana (BCR)  amanare rate credite  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Comerciala Romana (BCR)BCR si-a vandut fostul sediu, Bucharest Financial Plaza

Banca Comercială Română (BCR) a finalizat transferul de proprietate asupra clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al companiei din Calea Victoriei, către Immofinanz, unul dintre cele mai importante grupuri imobiliare din Europa Centrală și de Est, anunta banca intr-un detalii

Tentative de fraudare a clientilor BCR, prin mesaje tip phishing, care pretind ca vin din partea bancii

CERT-RO, Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica, anunta existenta unor tentative de fraudare a clientilor BCR prin intermediul mesajelor de tip phishing, care aparent sunt din partea bancii, dar in realitate sunt trimise de hackeri, cu scopul de a-i determina pe detalii

Cum sa previi fraudele informatice (recomandarile BCR)

Creste numarul tentativelor de frauda de la distanta sau de atacuri informatice. Pentru protectia ta iti oferim cateva recomandari si sfaturi de securitate de care sa tii cont, conform unui anunt al BCR, in care se mai arata: - NU furniza niciodata altor persoane datele tale de acces la detalii

Cum sa previi fraudele informatice (recomandarile BCR)

In aceasta perioada, pe langa dorintele pentru 2021, te rugam sa fii atent la tentativele de frauda sau de atacuri informatice. Iti reamintim sa nu oferi niciodata cuiva datele tale de acces la internet banking, cum ar fi numele de utilizator George sau parola de la eToken. In detalii

  

Ultimele Comentarii