Profile Bancheri din RomaniaPhilippe Charles Lhotte

Director General

Philippe Charles Lhotte a preluat funcţiile de administrator şi director general al BRD in toamna lui 2012, inlocuindu-l pe Guy Poupet.

La mijlocul lunii septembrie 2012, acţionarii BRD - Groupe Societe Generale au aprobat numirea lui Philippe Charles Lhotte ca administrator, cu un mandat de patru ani, functie validata de Banca Nationala a Romaniei.

Lhotte a fost preşedinte - director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale din Bulgaria, iar din iulie a fost desemnat să preia funcţia de director general al BRD - Groupe Societe Generale.

Dupa demisia lui Guy Poupet, la inceputul lui 2012, conducerea BRD l-a numit in functia de director general pe Alexandre Paul Maymat, insa acesta a fost nevoit dupa cateva luni sa renune la functie, dupa ce BNR a refuzat sa-i aprobe numirea, din diverse motive, printre care si cele de incompetenta.

Grupul financiar francez Societe Generale este acţionarul majoritar al BRD şi controlează 60,16% din acţiuni. În acţionariat se regăsesc şi cele cinci SIF-uri, cu pachete de până la 5%.

CV:
Philippe Charles LHOTTE
Presedinte al Consiliului de Administratie
Director General

Nascut pe 15 ianuarie 1961
Domiciliat în Bucuresti

Licentiat în drept al Universitatii Paris 2 si diplomat al Institutului de Studii Politice din Paris, Philippe Lhotte si-a parcurs întreaga cariera în cadrul Grupului Société Générale.

A ocupat, între 1987 si 1994, functia de Inspector în cadrul Inspectiei Generale a Société Générale.

Între 1994 si 1997, a fost Director adjunct al Grupului Saint Germain-en-Laye, apoi Director Regional al Grupului Hérault (Montpellier), între 1998 si 2004.

Din ianuarie 2005, a fost Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General al SG Expressbank AD din Bulgaria. În cursul acestor 7 ani, filiala grupului Société Générale din Bulgaria si-a dezvoltat puternic întreaga gama de activitati. Ea a câstigat titlul de Cea mai buna banca din Bulgaria din partea revistei Euromoney, în cadrul Euromoney Awards for Excellence 2012.

Din 31 octombrie 2012, detine functiile de Administrator si Director General al BRD - Groupe Societe Generale, iar din 5 noiembrie 2012 detine functia de Presedinte al Consiliului de Administratie.

Vezi si alte profile - BRD
Vezi profile alta banca

 

 

Ultimele Comentarii