Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Care sunt bancile inscrise in Programul IMM Invest

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-22 10:47

Un numar de 23 de banci si o cooperativa de credit s-au inscris in Programul guvernamental IMM Invest, destinat contracararii crizei COVID-19, prin care IMM-urile si firmele mici pot obtine credite fara dobanda si garantate de stat in valoare totala de peste 3 miliarde de euro, plafonul maxim fiind de 10 milioane de lei pentru fiecare firma.

Plafonul total de garantii de stat alocat pentru acest program, in valoare de 15 miliarde de lei, care va acoperi pana la 90% din valoarea creditelor, a fost suprasubscris de banci cu peste 120%, ceea ce inseamna ca bancile si-au aratat interesul de a acorda mai multe credite decat bugetul alocat.

Schema de ajutor de stat prevede si un buget de 781 milioane lei (162 milioane euro) sub forma de grant, pentru subventionarea dobanzilor si comisioanelor aferente acestor credite.

Lansarea programului, programata in 17 aprilie, ora 10, a fost un esec, pentru ca aplicatia in care ar fi trebuit sa se inscrie firmele, pe site-ul imminvest.ro, s-a blocat imediat dupa lansare, cel mai probabil din cauza numarului foarte mare de aplicatii, desi oficialii statului au invocat un atac cibernetic.

Firmele s-au inghesuit sa aplice inca din momentul lansarii aplicatiei pentru ca ora de lansare a acesteia a fost promovata intens de autoritati, inclusiv printr-o conferinta online.

In acelasti timp, firmele s-au bulucit sa se inscrie pentru a fi sigure ca nu se termina fondurile alocate programului, cum s-a intamplat si la alte programe de acest fel, dat fiind ca si in acest caz se aplica principiul "primul venit, primul servit": "Inscrierea online se desfasoara in sesiune continua, pana la epuizarea plafonului si bugetului alocat programului", se arata in ghidul publicat de FNGCIMM, institutia care implementeaza programul IMM Invest.

Pentru obtinerea creditelor in cadrul acestui program, firmele trebuie mai intai sa se inscrie pe site-ul IMMInvest.ro, de unde obtin un acord de principiu privind eligibilitatea, daca intrunesc conditiile impuse de program.

In cadrul inregistrarii in aceasta aplicatie se selecteaza si una dintre bancile de la care firma doreste sa obtina creditul. Daca banca aleasa nu-i aproba creditul, firma poate cere ulterior credit de la alta banca.

Dupa inregistrarea in aplicatie, FNGCIMM va trimite solicitarile de credite catre banci, care vor decide daca acorda sau nu creditele, in functie de propriile criterii de risc.

Cele 24 de banci inscrise in Programul IMM Invest sunt urmatoarele, conform informatiilor publicate de FNGCIMM:

BANCA TRANSILVANIA
BCR
CEC BANK
RAIFFEISEN BANK
BRD
UNICREDIT BANK
ALPHA BANK
GARANTI BANK
INTESA SANPOLO BANK
EXIM BANK
OTP BANK
BANCA ROMANEASCA
ING BANK
FIRST BANK
CREDIT AGRICOLE
PATRIA BANK
LIBRA BANK
PORSCHE BANK
BANCA ROMANA DE CREDIT SI INVESTITII
PRO CREDIT BANK
VISTA BANK
IDEA BANK
BANCA FEROVIARA
BANCA COOPERATISTA DELTACOOP TULCEA

Taguri: Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020

Unicredit Bank prezinta procedura privind amanarea ratelor la credite conform OUG 227/2020, intr-un text publicat pe site-ul bancii: Informare solutii suspendare plati pentru persoane fizice conform OUG 37/2020, astfel cum a fost modificata prin OUG detalii

Cum se amana ratele la Credit Europe Bank

Credit Europe Bank a publicat modalitatea de amanare a ratelor la credite in 2021, conform prevederilor OUG 227/2020, care a modicat OUG 37/2020: Suspendarea ratelor aferente creditelor în contextul OUG 37/2020 cu modificările și completările detalii

Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite

Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 227/2020 privind modificarea și completarea OUG nr. 37/2020 Guvernul României anunță continuarea măsurii pusă la dispoziția clienților instituțiilor bancare în primăvara lui 2020 prin detalii

Raiffeisen Bank isi repara sistemul informatic si de carduri tot week-end-ul, dupa caderea din aceasta saptamana

Raiffeisen Bank anunta ca in acest sfarsit de saptamana, in zilele de 18 si 19 iulie, va derula operatiuni de mentenanta a sistemelor informatice si de carduri, dupa ce trezi zile la rand, pe parcursul acestei saptamani, cardurile bancii, ATM-urile si POS-urile nu au functionat, iar clientilor detalii

  

Ultimele Comentarii