Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Bancile sunt sufocate de cererile clientilor pentru amanarea ratelor la credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-31 20:12

Bancile mari, precum Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen, ING sau CEC Bank sunt asaltate de clienti, care cer in principal amanarea ratelor la credite, dar au si alte probleme, in special legate de utilizarea aplicatiilor online de mobile banking si internet banking, pe care sunt nevoiti sa le utilizeze acum, dat fiind ca nu mai pot sa se deplaseze la unitatile bancare, din cauza epidemiei coronavirusului COVID-19.

Bancile primesc foarte multe cereri de amanare a ratelor, in conditiile anuntate de ele, in general pe o perioada de pana la 3 luni, fara majorarea ulterioara a ratei, prin prelungirea perioadei de creditare.

Amanarea ratelor in conditiile oferite de banci s-ar putea dovedi preferata de clientii acestora decat varianta adoptata prin OUG 37/2020 din 30 martie, care desi prevede o amanare mai mare, de pana la 9 luni, inseamna o crestere a valorii ratei, dupa perioada de amanare (vezi aici detalii).

Clientii bancilor asteapta la telefon cu orele (vezi foto, cu un apel la BRD in asteptare de peste 2 ore), pentru a inregistra o cerere de amanare a ratei sau pentru rezolvarea unei probleme.

In multe situatii, telefonul se inchide automat, nici nu-ti mai poti astepta randul, pentru a fi preluat de "specialistii nostri care se afla intr-o conversatie".

Multi cititori care ne-au sunat nici macar nu stiu ca pot face cererile de amanare a ratelor si online, pe site-urile bancilor. Altii se plang ca nu gasesc paginile de pe site-urile bancilor unde trebuie sa completeze formularul de amanare.

De exemplu, pe site-ul BCR se gaseste greu pagina in care poti completa formularul de amanare a ratelor.

Unii oameni nici macar nu au o adresa de e-mail, astfel ca nu pot sa trimita formularul de la BCR, iar la telefon nu le raspunde nimeni.

Alti clienti ai bancilor se plang ca nu pot completa formularele pentru amanarea ratelor, din diverse motive, de exemplu pentru ca nu au inregistrata o adresa de e-mail in baza de date a bancii.

Pana vine raspunsul de la banca ajung restantier

O alta mare problema a clientilor tuturor bancilor mari este ca nu razbat sa raspunda rapid tuturor cererilor de amanare a ratelor, reclamatiilor si altor solicitari venite cu duiumul in aceasta perioada.

Multi se plang ca dupa o saptamana sau chiar doua de la depunerea cererilor, nu au primit confirmari sau raspunsuri daca acesteau au fost inregistrate sau nu si daca au fost aprobate.

Unii cititori ni s-au plans ca termenul de plata a ratei pe luna martie a trecut deja, ei nu au achitat rata, sperand sa primeasca aprobarea de amanare, dar care nu a venit.

Ce se intampla in aceasta situatie? Li se va inregistra restanta si vor fi raportati la Biroul de Credit? Ba chiar li se va refuza cererea de amanare a ratelor?

Am primit si plangeri de la cititori carora banca le-a refuzat cererea de amanare a ratei pentru ca au inregistrat restante cateva zile, dar dupa depunerea cererii de amanare.

BCR a precizat, la solicitarea Bancherul.ro, ca solicitarile de amanare a ratelor "vor fi luate in calcul la data depunerii".

In aceste conditii, sfatul nostru este sa achitati rata aferenta lunii martie sau aprilie, daca aveti banii necesari, pentru a nu risca sa fiti refuzati de banca cu amanarea urmatoarelor rate.

Daca nu puteti face plata, atunci asigurati-va ca trimiteti la timp cererea de amanare, adica inainte de data scadenta.

Daca nu reusiti sa depuneti cererea la banca sau daca aveti alte probleme pe care nu le puteti rezolva cu banca si aveti nevoie de ajutor, va stam la dispozitie, ca de obicei, nu doar in aceasta perioada de criza.

Asa incat, desi si noi suntem asaltati de telefoanelor cititorilor, va ajutam oricand, non-stop, la numarul de telefon 0723292899, prin e-mail la vasile.coman@bancherul.ro sau online, pe Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro, Ghiseulbancar.ro.

 

Taguri: reclamatie BCR  Reclamatie BRD  amanare rate credite  reclamatie Raiffeisen Bank  

Comentarii

Rusu Jana Maria
Refuz amanare rata unicredit finance
Am trimis foarte multe solicitari la banca in martoe am avut o restanta, am achitat-o, am depus iar cerere pe propia raspundere plus actele care demonstreaza ca sunt afectata lcovid 19 intrand in somaj, am. Primit pe data de 05.04.2020 un email ca solicitarea a fost preluata, pe data de 08.04.2020 am fost sunata ca am restanta dar bani erau in cont din data de 01 04.2020, dupa care mau tot pasuit de la o adresa de email la alta, ieri in final am fost sunata ca nu pot sa trimeata cererea mea deparece am ajuns la scadenta cu rata, este a doua oara cand mi se spune asta, in momentul de fata eu nu am nici un venit ce asi putea sa fac? Tiinind cont ca prima restanta am achitat-o, dupa aceia nu puteam sa iau legatua cu nimeni si abia dupa 2 saptamani ma suna ca de fapt am ajuns iar la data scadentaAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Legea privind suspendarea popririlor a fost declarata neconstitutionala

Legea privind suspendarea executarilor silite prin poprirea salariilor, pensiilor si conturilor bancare, pana la 1 septembrie, ca masura de protectie impotriva crizei COVID-19, adoptata in unanimitate de Parlament, la initiativa PSD, in 20 iunie, a fost declarata astazi neconstitutionala de detalii

Guvernul lanseaza Programul IMM Leasing, cu avans 0 si garantii de stat pentru echipamente si utilaje in leasing

Guvernul a anuntat lansarea unui nou program pentru sprijinirea firmelor, in perioada crizei COVID-19: achizitia de echipamente si utilaje in leasing, cu avans 0 si garantii de stat. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Programul IMM Leasing este un detalii

Eximbank va administra un nou program de garantare a creditelor pentru companiile mari, in contextul crizei COVID-19

Guvernul a anuntat ca banca de stat Eximbank va administra un nou program lansat pentru combaterea crizei COVID-19, pentru garantarea creditelor obtinute de firmele mari. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Un alt program prevăzut în cadrul detalii

Guvernul dubleaza valoarea unui credit Prima Casa pentru locuinte noi, pana la 140.000 de euro

Dupa ce in proiectul publicat de Ministerul Finantelor valoarea unui credit prin Programul Prima Casa, care ar urma sa fie redenumit Noua Casa, a fost majorat de la 66.500 de euro, cat este in prezent, la 95.000 de euro, fara avansul de 5%, ceea ce inseamna ca valoarea locuintei poate fi de detalii

Ultimele Comentarii