Criza COVID-19 | Banca Transilvania (BT)

Banca Transilvania primeste in continuare cereri de amanare a ratelor la credite, pana intra in vigoare Ordonanta Guvernului si normele de aplicare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-27 15:45

Banca Transilvania (BT) anunta ca primeste in continuare cereri de amanare a ratelor la credite, pana intra in vigoare Ordonanta Guvernului si normele de  aplicare prin care bancile si IFN-urile sunt obligate sa acorde clientilor persoane fizice si firme afectati de criza COVID-19, la solicitarea acestora, amanarea ratelor la credite pe o perioada de pana la 9 luni.

BT analizeaza daca va derula propria masura de amanare a ratelor si dupa intrarea in vigoare a Ordonantei Guvernului (vezi aici Ordonanta).

BT acorda clientilor persoane fizice afectati de criza coronavirusului (bolnavi, in carantina, izolati, cu venituri reduse sau in somaj) posibilitatea de amanare a ratelor pe o perioada de pana la 3 luni, cu prelungirea perioadei de creditare, ceea ce inseamna ca rata nu va creste dupa cele trei luni de amanare. (vezi aici detalii)

Exceptia sunt creditele Prima Casa, unde rata se majoreaza putin dupa cele trei luni de amanare, pentru ca nu se poate prelungi perioada de creditare, din cauza legii speciale pentru aceste credite.

La IMM-uri, se aplica masura de "reducere a ratelor de credit pentru urmatoarele 6 luni, pana la 100% din aceste rate, acolo unde se justifica si analizand impactul imediat si pe termen mediu." (vezi aici detalii)

Ordonanta adoptata ieri de Guvern prevede posibilitatea amanarii ratelor la creditele persoanelor fizice si firmelor, pe care le au la banci sau IFN-uri, pe o perioada de pana la noua luni, pana la sfarsitul anului, tot prin prelungirea perioadei de creditare.

Perioada de amanare este, asadar, mult mai mare.

Pe de alta parte, dezavantajul este ca ratele se majoreaza, dupa perioada in care ratele se amana, pentru ca se capitalizeaza (se adauga) dobanda din lunile in care rata a fost amanata. (vezi aici cat de mult poate creste rata)

Anuntul BT:

Mesajul BT pentru clienti: Pana la publicarea normelor de aplicare a Ordonantei de Urgenta privind amanarea ratelor, masurile deja anuntate de banca raman in vigoare si puteti beneficia de ele

Dragi clienti,

Guvernul Romaniei a aprobat ieri, prin Ordonanta de Urgenta, o serie de masuri suplimentare pentru protectia clientilor cu credite, aflati in dificultate in contextul actual.

Noutatile vin in completarea masurilor deja anuntate de BT (amanarea cu pana la 3 luni a platii ratelor, fara costuri suplimentare, in cazul clientilor persoane fizice si amanarea la plata cu pana la sase luni, in cazul clientilor IMM) si legifereaza amanarea, la cerere, cu pana la 9 luni a ratelor, dobanzilor si comisioanelor pentru clientii afectati de contextul actual, dar nu mai tarziu de finalul anului.

Programul nostru continua. Analizam modul in care aceste initiative – masurile BT si cele guvernamentale – se pot derula in paralel, dupa cum opteaza clientii sau cum se pot completa reciproc. 

Banca noastra saluta recenta decizie a Guvernului, precum si deciziile BNR anuntate acum cateva zile, de a veni in sprijul romanilor - fie persoane fizice, fie antreprenori -, cu masuri de amploare, uniforme, care vor fi aplicate de toate institutiile financiare.

In momentul de fata, noi - Banca Transilvania, companiile din Grupul Financiar BT, precum si celelalte institutii financiare - asteptam publicarea normelor de aplicare a legii, iar pe masura ce acestea sunt publicate va vom informa imediat si direct cu privire la pasii care trebuie facuti pentru a beneficia de amanare, daca sunteti afectati de situatie. Suntem pregatiti sa aplicam rapid masurile stabilite de Guvern.

Pana la publicarea normelor de aplicare, masurile anuntate de BT raman in vigoare si puteti beneficia de ele.

Multumim si sa auzim de bine.

Taguri: BT  Banca Transilvania  Criza COVID-19  amanare rate credite  

Comentarii

Rosu
Aminare rata pe 9 luno


Dumitrescu Ali a
Amanare rate 9 luni
Conform Ordonanței de urgență 37/2020, vor putea beneficia de amânarea la plata ratelor, între 1 lună și 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, persoanele fizice, persoanele fizice autorizate (PFA) întreprinderile individuale, persoanele cu profesii liberale, întreprinderile familiale, firmele care au fost afectate de pandemia coronavirus COVID-19. Avand in vedere aptul ca sotul meu care este coplatitor, a intrat in somaj tehnic, solicit amanarea ratelor pentru 9 luni conform OUG 37/2020 mentionata mai sus.

Vasile Coman - Bancherul.ro
amanare rate Banca Transilvania
Pentru amanarea ratelor la Banca Transilvania, trebuie sa sunati la telefon 0264 308 080 sau sa completati formularul de pe site-ul bancatransilvania.ro, la acest link: https://www.bancatransilvania.ro/pentru-tine/credite/solicita-amanare-rate. Daca nu primiti raspuns sau aveti alte probleme, sunati-ma la 0723292899, sa va ajut.

Matei Livia
Solicit amanarea cu 9 luni a ratelor
Datorita faptului ca am intrat in somas tehniic solicit amanarea cu 9 luni a ratelor datorita faptului ca sunt in imposibilitatea de a le achita

Mortici Nicolae
Amânare rate 9 luni
Bună ziua! Solicit amânare Rata cu 9 luni, deoarece activitatea Mea De închirieri in regim hotelier S a incheiat. Multumesc. Astept un raspuns. Nicolae Mortici 496

Vasile Coman - Bancherul.ro
amanare rate Banca Transilvania
Stimate domnule Mortici, pentru amanarea ratelor la Banca Transilvania, trebuie sa sunati la telefon 0264 308 080 sau sa completati formularul de pe site-ul bancatransilvania.ro, la acest link: https://www.bancatransilvania.ro/pentru-tine/credite/solicita-amanare-rate. Daca nu primiti raspuns sau aveti alte probleme, sunati-ma la 0723292899, sa va ajut.

Mitroi Marian Bogdan
Suspendare rate 3 luni
Am rămas fără servici deoarece sau făcut restructurări și nu am posibilitatea de a plăti deocamdata

Vasile Coman - Bancherul.ro
amanare rate Banca Transilvania
Stimate domnule Mitroi, pentru amanarea ratelor la Banca Transilvania, trebuie sa sunati la telefon 0264 308 080 sau sa completati formularul de pe site-ul bancatransilvania.ro, la acest link: https://www.bancatransilvania.ro/bt-help/bt-help-contact/. Daca nu primiti raspuns sau aveti alte probleme, sunati-ma la 0723292899, sa va ajut.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Transilvania (BT)Banca Transilvania este pregatita pentru noile cerinte de autentificare la platile online: banca recomanda aplicatia BT Pay

Din ianuarie 2021, tranzacţiile online cu cardul, realizate pe site-uri sau în aplicaţii din spaţiul economic european, trebuie să fie autentificate respectând standarde mai ridicate de securitate conform Directivei Europene revizuite privind serviciile de plată (PSD2), prin detalii

Contestarea tranzactiilor cu carduri Banca Transilvania se poate face si prin BT Visual Help

BT Visual Help vine cu o opţiune nouă şi utilă pentru gestionarea cât mai bună a cardurilor şi a banilor, în cazul în care clienţii sunt nevoiţi să conteste o tranzacţie efectuată cu cardul, anunta Banca Transilvania (BT) intr-un comunicat, in care detalii

Banca Transilvania si Fundatia Simona Halep doneaza 50.000 de euro organizatiei SOS Satele Copiilor Romania

● BT dublează fiecare donaţie făcută până în 21 decembrie ● Banca Transilvania şi Fundaţia Simona Halep se alătură campaniei Ajută copiii cei mai afectaţi de pandemie, iniţiată de SOS Satele Copiilor România, printr-o donaţie de 50.000 de euro, anunta detalii

BT Pay are doua noi functii: invita prietenii si open banking

BT Pay vine cu două facilităţi noi, Invită prietenii şi Open Banking. Cu opţiuni de banking folosite zi de zi, BT Pay este primul super-app de banking şi payments din România, iar în prezent este folosit de 1 milion de persoane, anunta Banca Transilvania intr-un comunicat, in detalii