BANCI | Stirea Zilei

CEC Bank lanseaza un produs greu de gasit la alte banci: contul de economii pentru firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-02-18 20:29

CEC Bank a lansat un cont de economii in lei pentru firme, un tip de produs bancar care se mai regaseste doar la alte doua (Alpha Bank si Garanti Bank) dintre cele mai mari 12 banci romanesti luate in calcul de Bancherul.ro.

Contul de economii, spre deosebire de un cont clasic, are avantajul ca pentru sumele existente in acesta se incaseaza si o dobanda, e adevarat, mult mai mica decat la un depozit la termen clasic.

Numai ca din contul de economii poti folosi oricand banii, fara sa pierzi dobanda, spre deosebire de un depozit la termen, care odata spart, nu mai este purtator de dobanda.

Noul cont de economii al CEC Bank are trei tipuri de dobanzi, in functie de sumele existente in acesta: 0,1% pentru sume de pana la 5.000 de lei, 0,2% pentru sume intre 5.000 si 25.000 de lei si 0,3% pentru sume intre 25.000 si 100.000 de lei.

Dobanzile oferite de CEC Bank sunt mai mari decat cele ale contului de economii de la Alpha Bank, pentru sumele de pana la 100.000 de lei, unde dobanda e doar 0,1%. In schimb, Alpha Bank plateste 0,2%, respectiv 0,3%, pentru economii cu valori mai mari.

O alta strategie o regasim la contul de economii de la Garanti Bank, care este valabil doar pentru sume mici, de pana la 10.000 de lei, pentru care dobanda este insa mult mai mare: 0,65% pe an.

In comparatie cu cele doua banci concurente, CEC Bank are avantajul ca plateste pentru depozitele clasice la termen dobanzi mai mari, banca fiind a treia in topul dobanzilor la depozitele in lei pentru firme, cu o dobanda de 2% la termen de 1 an, dupa Libra Bank, cu 2,5% si Banca Romaneasca, cu 2,45%.

Topul dobanzilor la depozite

In topul primelor cinci banci cu dobanzi mari la depozitele in lei pentru companii se mai afla First Bank, cu 1,80% la ghiseu si 1,95% online, si Banca Transilvania (BT), cu 1,6%, la acelasi termen, de 1 an.

La polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozite sunt Raiffeisen Bank, care nici macar nu are depozite la termen de un an, ci doar la 1 si 3 luni, cu rate aproape de 0% pe an, Unicredit, cu o dobanda de doar 0,45% la depozitul pe un an, si BRD, cu 0,5% la acelasi termen.

Comunicatul CEC Bank:

CEC Bank lansează Contul de Economii în lei dedicat clienților persoane juridice

CEC Bank, banca românească cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea din România, lansează contul de economii în lei pentru clienții persoane juridice, prin intermediul căruia aceștia au posibilitatea de a face oricând depuneri cu dobânzi bonificate sau retrageri.

”Prin lansarea contului de economii în lei, CEC Bank își divesifică oferta de produse bancare de economisire destinate clienților persoane juridice. La nivelul sistemului bancar din România, segmentul companiilor are o pondere importantă în totalul depozitelor. Astfel, vrem să oferim clienților persoane juridice soluții care să permită acumularea capitalurilor necesare diferitelor proiecte, în condiții de flexibilitate și cu dobânzi avantajoase”, a declarat Bogdan Neacșu , președinte director general al CEC Bank.

Clienții persoane juridice pot deschide conturi de economii în lei în oricare dintre cele peste 1.000 de unități teritoriale CEC Bank. Dobânda pornește de la 0,1% pentru sumele sub 5.000 de lei și ajunge la 0,3% în cazul unui sold până la 100.000 de lei.

Clienții pot realiza depuneri și retrageri de sume oricând, prin unitățile teritoriale CEC Bank , fără a pierde dobânda acumulată. Contul de Economii vine în completarea depozitelor standard oferite de bancă, cu dobânzi de până la 2% pe an.
Pentru mai multe informatii despre oferta CEC Bank pentru companii, accesați www.cec.ro.

CEC Bank este banca românească cu cea mai lungă tradiție. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienți, cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de 29,3 miliarde lei, la sfârșitul anului 2018. 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC).

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank, iar în luna noiembrie a acestui an (a.c. 2019), în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Libra Internet Bank  Falimentul personal  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBilge Demirer, Garanti BBVA Romania: adaptarea la profilul fiecarui client si la particularitatile fiecarui sector este cruciala

Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA Romȃnia, descrie, intr-un interviu acordat Bancherul.ro, modul in care banca s-a adaptat la pandemia coronavirusului si cum au fost ajutate IMM-urile sa obtina finantari in aceasta perioada dificila. - detalii

Profitul bancilor atinge un nou record: 4,1 miliarde lei, la jumatatea anului

Cele 34 de institutii de credit din Romania au obtinut in prima jumatate a acestui an un profit net de aproximativ 4,1 miliarde lei, un record istoric, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Castigul bancilor din primul semestru este cu aproape 50% mai mare detalii

In urma cu 7 ani, Raiffeisen era amendata de ANPC pentru ca a majorat incorect dobanda la credite, dar nici acum problema nu s-a rezolvat

Nici dupa sapte ani de cand Raiffeisen Bank a fost amendata de Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) pentru ca a majorat, nejustificat, costul creditelor restructurare, prin includerea unui comision in dobanda, problema nu a fost inca rezolvata de banca. "Practic, in anul detalii

Inflatia din Romania este la nivelul altor tari vecine, SUA si UK

Inflatia din Romania, in crestere anuala cu 5%, nu este o exceptie printre alte tari europene si nici chiar din lume, a spus astazi Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Mugur Isarescu: "Deja am atins un varf al inflatiei, in jurul a 5%. Subliniez acest detalii

  

Ultimele Comentarii