Banca Nationala a Romaniei (BNR) | Noutati BNR

BREXIT: Comunicatul BCE referitor la ratificarea acordului privind retragerea ordonata a Regatului Unit din Uniunea Europeana

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-02-02 07:58

BCE a luat o serie de măsuri pentru a se pregăti pentru orice situație neprevăzuta și va continua să monitorizeze cu atenție evoluțiile de pe piețele financiare în scopul menținerii stabilității, se arata intr-un comunicat al BNR, in care se adauga:

BCE subliniază că băncile trebuie să înregistreze acum progrese în implementarea planurilor legate de Brexit, în concordanță cu calendarele convenite.

BCE și Bank of England au activat, în luna martie 2019, un acord de swap valutar, prin intermediul căruia Bank of England împrumută săptămânal euro băncilor din Regatul Unit.

În cadrul aceluiași acord, Eurosistemul va fi pregătit să împrumute lire sterline băncilor din zona euro, dacă va fi necesar. Aceasta va reduce posibilele surse de tensiuni în sistemul financiar.

BCE a procesat circa 25 de proceduri de autorizare pentru băncile care își transferă activitățile în zona euro și a evaluat planurile legate de Brexit ale unui număr de 42 de bănci din zona euro care își vor menține sucursalele din Regatul Unit. BCE se așteaptă acum ca băncile să își implementeze planurile în concordanță cu angajamentele asumate.

BCE și contrapartidele sale din Regatul Unit au adoptat măsuri pentru a asigura continuarea bunei cooperări în domeniul supravegherii bancare, inclusiv după încheierea perioadei de tranziție.

Mai multe detalii găsiți în comunicatul BCE

Cota actuală deținută de Bank of England în capitalul subscris al BCE, respectiv 14,3%, va fi realocată între băncile centrale naționale (BCN) pe baza unei grile de repartiție actualizate - comunicat de presă.

Începând cu 1 ianuarie 2007, data aderării României la Uniunea Europeană, Banca Naţională a României a devenit membră a Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC), iar Guvernatorul BNR membru al Consiliului General al Băncii Centrale Europene (BCE).

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BNRPIB-ul Romaniei va scadea vizibil sub potential in 2021, prevede BNR

Ritmul cresterii economice a Romaniei va scadea vizibil sub potential in 2021, apreciaza Banca Nationala a Romaniei (BNR), in minuta sedintei de politica monetara din 7 februarie 2020. "In ceea ce privește viitorul poziției ciclice a economiei, potrivit evaluărilor membrilor detalii

Minuta sedintei de politica monetara a BNR din 7 februarie 2020

Minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de administraţie al Băncii Naționale a României din 7 februarie 2020 Data publicării: 14 februarie 2020 Membri ai Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României prezenți la detalii

Regulamentul BNR nr. 1/2020 privind institutiile financiare nebancare

Regulament nr. 1 din 30.ian.2020 Monitorul Oficial, Partea I 101 11.feb.2020 Intrare în vigoare la 11.feb.2020 Regulamentul nr. 1/2020 pentru modificarea şi completarea Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 20/2009 privind instituţiile detalii

Hotararile CA al BNR pe probleme de politica monetara din 07.02.2020

Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară (comunicat de presa) 07.02.2020 În şedinţa din 7 februarie 2020 Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele: - Menţinerea ratei detalii

Ultimele Comentarii