IFN | Educatie financiara

TBI Credit isi induce in eroare clientii care au carduri de credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-26 12:03

TBI Credit, o Institutie Financiara Nebancara (IFN) detinuta de grupul leton 4finance, specializat in credite online, isi induce in eroare clientii care vor sa-si achite ratele la cardul de credit pe site-ul tbicredit.ro.

Astfel, dupa cum se vede si in fotografie, clientii TBI Credit sunt invitati sa-i plateasca rata la cardul de credit, insa in formularul de plata apare doar suma minima de plata, nu si totalul datorat, care reprezinta, de fapt, rata lunara la credit.

Diferenta dintre suma minima de plata si rata lunara

Diferenta dintre suma minima de plata si rata lunara este foarte mare si o capcana pentru utilizatorii cardurilor de a intra intr-un cerc vicios al supraindatorarii.

Pentru ca, spre deosebire de un credit obisnuit, care este impartit in rate lunare egale, la cardul de credit ai doua optiuni:

1. fie platesti toata suma folosita de pe card luna trecuta, fie o parte din ea, la alegere oricat vrei;

2. fie platesti, obligatoriu, suma minima de plata, care reprezinta, de regula, 5% din suma folosita de pe card, plus dobanzi si comisioane. De exemplu, daca luna trecuta ai cheltuit cu cardul de credit 100 de lei, suma minima de plata in aceasta luna este 5 lei, plus dobanzile si comisioanele aferente cardului.

Si in cazul cardului TBI Credit, suma minima de plata este 5% din banii cheltuiti, plus dobanzi si comisioane, adica:

- dobanda anuala este 32%, foarte mare

- comisionul lunar de administrare a cardului - 4 lei

- comision de retragere a banilor la bancomatele din Romania - 1% din suma retrasa plus 8 lei

- comision de retragere a banilor la bancomatele din alte tari - 2% din suma retrasa plus 10 lei

- comision plati la comercianti din strainatate - 1% din valoarea tranzactiei 

- comision interogare sold la ATM - 1 leu

Capcana supraindatorarii

Daca lunar vei plati doar suma minima de plata, care reprezinta doar 5% din valoarea creditului, atunci datoria se va acumula in timp, iar cu cat aceasta creste, cu atat dobanzile si comisioanele platite vor fi mai mari.

Mai ales ca Dobanda Anuala Efectiva (DAE), costul total al cardului, care include dobanda si comisioanele, ajunge la 37% la pe an.

 

Taguri: TBI Bank  TBI Credit IFN  carduri de credit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCurs acreditat de educatie financiara pentru profesori

Ministerul Educației și Cercetării, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare anunță acreditarea singurului curs integral „Educație detalii

Elevii castigatori ai concursului de educatie financiara European Money Quiz

Peste 1.630 de elevi cu vârsta între 13-15 ani din 125 de școli, licee și colegii de la nivel național au participat la ediția a III-a a finalei naționale a concursului European Money Quiz organizată de Asociația Română a Băncilor (ARB), numărul participanților și detalii

Concurs national de educatie financiara pentru elevii din Romania

Asociația Română a Băncilor (ARB) invită elevii cu vârsta cuprinsă între 13-15 ani să-și testeze cunoștințele de educație financiară la ediția a III-a a finalei naționale a concursului European Money Quiz care se desfășoară online la data de 25 martie 2021, ora detalii

Atentie la momeala creditelor de la IFN-uri cu 0% dobanda in prima luna! Ulterior dobanda urca la 2000% (doua mii la suta)!

"Linie de credit pentru 24 de luni cu 0% dobanda* in primele 30 de zile!" suna oferta CreditPrime.ro, o Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online. Aceasta poate fi o buna momeala pentru naivii care cred in gratuitati si pe care CreditPrime.ro ii si pacaleste, detalii

  

Ultimele Comentarii