IFN | Educatie financiara

TBI Credit isi induce in eroare clientii care au carduri de credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-26 12:03

TBI Credit, o Institutie Financiara Nebancara (IFN) detinuta de grupul leton 4finance, specializat in credite online, isi induce in eroare clientii care vor sa-si achite ratele la cardul de credit pe site-ul tbicredit.ro.

Astfel, dupa cum se vede si in fotografie, clientii TBI Credit sunt invitati sa-i plateasca rata la cardul de credit, insa in formularul de plata apare doar suma minima de plata, nu si totalul datorat, care reprezinta, de fapt, rata lunara la credit.

Diferenta dintre suma minima de plata si rata lunara

Diferenta dintre suma minima de plata si rata lunara este foarte mare si o capcana pentru utilizatorii cardurilor de a intra intr-un cerc vicios al supraindatorarii.

Pentru ca, spre deosebire de un credit obisnuit, care este impartit in rate lunare egale, la cardul de credit ai doua optiuni:

1. fie platesti toata suma folosita de pe card luna trecuta, fie o parte din ea, la alegere oricat vrei;

2. fie platesti, obligatoriu, suma minima de plata, care reprezinta, de regula, 5% din suma folosita de pe card, plus dobanzi si comisioane. De exemplu, daca luna trecuta ai cheltuit cu cardul de credit 100 de lei, suma minima de plata in aceasta luna este 5 lei, plus dobanzile si comisioanele aferente cardului.

Si in cazul cardului TBI Credit, suma minima de plata este 5% din banii cheltuiti, plus dobanzi si comisioane, adica:

- dobanda anuala este 32%, foarte mare

- comisionul lunar de administrare a cardului - 4 lei

- comision de retragere a banilor la bancomatele din Romania - 1% din suma retrasa plus 8 lei

- comision de retragere a banilor la bancomatele din alte tari - 2% din suma retrasa plus 10 lei

- comision plati la comercianti din strainatate - 1% din valoarea tranzactiei 

- comision interogare sold la ATM - 1 leu

Capcana supraindatorarii

Daca lunar vei plati doar suma minima de plata, care reprezinta doar 5% din valoarea creditului, atunci datoria se va acumula in timp, iar cu cat aceasta creste, cu atat dobanzile si comisioanele platite vor fi mai mari.

Mai ales ca Dobanda Anuala Efectiva (DAE), costul total al cardului, care include dobanda si comisioanele, ajunge la 37% la pe an.

 

Taguri: TBI Bank  TBI Credit IFN  carduri de credit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraTBI Credit isi induce in eroare clientii care au carduri de credit

TBI Credit, o Institutie Financiara Nebancara (IFN) detinuta de grupul leton 4finance, specializat in credite online, isi induce in eroare clientii care vor sa-si achite ratele la cardul de credit pe site-ul tbicredit.ro. Astfel, dupa cum se vede si in fotografie, clientii TBI Credit detalii

E normal sa se faca de doua ori schimb valutar la o plata cu cardul MasterCard in Canada?

"Mi-am luat un card Mastercard in lei de la Alior Bank pentru a-l folosi la cumparaturi in Canada, unde-mi vizitez nepotii, le-am spus asta celor de la banca, si mi-au spus ca pot sa fac cumparaturi cu el fara probleme, fara comision, si de asemenea pot sa scot bani de la bancomate, tot fara detalii

Credius isi face reclama inselatoare la credite: ascunde ca DAE e de peste 600% pe an

Credius, una dintre cele mai mari Institutii Financiare Nebancare (IFN) din Romania, isi face reclama inselatoare la credite pe site-ul propriu (Credius.ro), unde prezinta doar rata la un imprumut, nu si costurile acestuia, cum este obligata de lege. Astfel, pe prima pagina a site-ului detalii

Care sunt consecintele daca nu am platit de 2 luni banca?

"Buna ziua! Am facut un credit de nevoi personale in valoare de 20.000de lei, mai exact in anul 2018 pe 22 august(BCR). Am platit pana in luna august-septembrie 2019,dar m-am lasat pacalita de o refinantare printr-un broker bancar si am ajuns in
imposibilitatea detalii

Ultimele Comentarii