BANCI | Ultima Ora

Bancile sunt obligate sa vireze pensiile pe carduri cu o zi mai devreme decat pana acum

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-14 14:41

Bancile sunt obligate sa vireze pensiile pe carduri in termen de o zi din momentul in care au primit banii de la Trezoreria statului, fata de doua zile, cum se intampla pana acum, a anuntat noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru (foto, langa premierul Ludovic Orban).

Astfel, daca pana acum statul vira bancilor banii pentru pensii in data de 11 a fiecarei luni, iar acestea alimentau cardurile pensionarilor doua zile mai tarziu, in data de 13, in luna ianuarie bancile au fost obligate sa puna banii pe carduri intr-o singura zi, in data de 10, dupa ce au primit banii joi, 9 ianuarie.

Ministrul Muncii a precizat ca daca se respecta vechea regula, pensiile urmau sa ajunga pe carduri abia peste patru zile, luni, 13 ianuarie, dat fiind ca in week-end nu se fac plati.

"Am transmis bancilor ca nu vad un motiv pentru care dau drumul la pensii in ultimul interval, si nu in primul. Daca facem un efort pentru pensionari, il facem toti. Astazi am tras linie si am vazut cine a platit si cine nu. Maine (14 ianuarie) am convocat o discutie si voi lua decizii. Va spun cinstit, pe PSD pare sa il deranjeze ca lucrurile se misca repede...", a anuntat ministrul Muncii.

"In paralel, alaturi de noul presedinte al Casei Nationale de Pensii Publice, Laurentiu Tent, se parcurg toate contractele Casei pentru plata pensiilor. Ne uitam, alaturi de juristi, la termene de plata dupa intrarea banilor in cont, la comisioane, acolo unde exista. Ce ma intereseaza pe mine: sa ajunga banii cat mai repede la pensionari!", a adaugat Violeta Alexandru.

Calendarul distribuirii pensiilor prin Posta este diferit. Conform infomatiilor publicate pe site-ul Casei Nationale de pensii, pensiile se achita prin Posta in intervalul 1 - 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor.

Distribuirea pensiilor in orase mari, precum Bucuresti, se face in ordinea alfabetica a numelor pensionarilor, astfel ca cei cu nume din prima parte a alfabetului primesc pensiile mai devreme.

 

Taguri: carduri de debit  

Comentarii

Gabriel
Comentare
Daca de la casa pensi a zis ca pensia este livrata in banca de ce banca bt nu a bagat bani pe card ,îmi poate spune cineva?

Tuca Louisa
Pensia
Este 12.06.2020 ora 14 ,54 si pensia nu a fost virata pe card.

Vasile Coman - Bancherul.ro
virare pensie pe card
Stimata doamna Tuca Louise, la ce banca aveti cardul de pensie?

ANDREEA
ESTE 15.30 12.06.2020 SI PENSIA NU A FOST VIRATA
banca transilvania

Costache Ghe
Pensie BT
Data 12,06,2020, pensia nu a intrat pe card de la banca Transilvania.

ENACHE IRINA
pensii
Este ora 16.24 data de 12.06 2020 su BR D nu a virat pensiile.De ce?

Dan
Pensie
12 iunie 2020 pensia nu a fost virata pe card BRD ora 18:05 De ce.

PURTAN DORINA
Pensia pe card iulie 2020
Vreau să știu când intră pensia pe card la BT.luna asta iulie2020.Mulțumesc

Grigoroaea Gheorghe
Pensie
Dacă legea spune că pe data de 10 trebuie virate pensiile pe card,astăzi 13.07.2020 pensiile de ce nu sunt intrate pe cardul BT?

Maria
Pensii
De ce nu s-au virat pensiile pe card BRD nici azi 13 iulie,ora 12,19.

Georgeta
Pensii pe card brd
De ce nu a intrat pensia pt iulie 2020 pe cardul brd pana azi 13iulie 2020 ora13.20.? S-a hotarat intrarea cu o zi mai devreme, ce se intampla?

Iboja
Pensia pe card BCR
Ora 14:35 -13.07.2020. de ce nu a intrat pensia in cont?

angela
pensia
pensia pe card unicredit ora 15,13.07.2020 nu este in cont...oare de ce?

Tiberiu
pensia
la BRD tot nu a intrat pensia in cont curent - ora 15:09. de la casa de pensii Sector 5 spun ca poate intra pana pe 14 iul

Maria
Pensii plăți
Este ora 15:30 de ce nu virati pensia pe card.De ce ne umiliti in fiecate lună ?

Stancu Floarea
Pensie card CEC
eSTE 13.07.,ORA 16.50,si pensia nu a intrat pe card.Este a nustiu cata oara cand ne puneti pe drumuri degeaba.Rusine

Scantee vasilica
Pensie
Este 13 iulie ora17 pensia pe card nu a intrat de ce.

Scantee vasilica
Pensie
Este 13 iulie ora17 pensia pe card nu a intrat de ce.

Chirea Florică TITI
Pensie card cek bank
Este dată de 13 07 2020 si oră 17 30 si pensile nu sînt pe card va bateti joc de noi.

Chirea Florică TITI
Pensie card cek bank
Este dată de 13 07 2020 si oră 17 30 si pensile nu sînt pe card va bateti joc de noi.

Mariana
Pensie
Buna seara. V-am fost virata pensie la bt?

Ibija
Bcr pensia
A intrat la bcr undeca la ora 17 . Rusine

Stancu Floarea
Pensie card CEC
Ora 19.45,pensia nu a intrat pe card.Va mai bateti mult joc,voi cei de la CEC?

Cornelia
Plata pensie pe luna august
Am contu la Raifeissen bank Falticeni, in ce zi o sa fie platita pensa?

Cornelia
Plata pensie pe luna august
Am contu la Raifeissen bank Falticeni, in ce zi o sa fie platita pensa?

Vasile Coman - Bancherul.ro
in ce zi intra pensia pe card Raiffeisen
Cornelia, pensia o sa fie platita si va intra in contul sau pe cardul Raiffeisen intre 10 si 13 august, in functie de ziua in care casa judeteana de pensii va trimite banii in banca. Nu exista o data fixa de virare a acestor bani, ci un interval de trei zile, intre 10 si 13 ale fiecarei luni, conform protocolului incheiat de Casa de pensii cu bancile. Va rog sa reveniti si sa-mi spuneti cand va intra pensia.

popa
Pensie
Va rog sa imi spuneti cand intra pensia la banca ING? In ideea ca se primea pensia de la posta pe data de 3-4 a fiecarei luni.Cuponul de pensie este deja acasa. Sa cred ca am optat gresit pantru plata pensiei pe card?

Vasile Coman - Bancherul.ro
cand intra pensia la banca ING
Stimate domnule Popa, nu exista o data fixa pentru virarea pensiei pe cardul ING. Conform acordului incheiat de Casa de pensii cu bancile, exista un interval de trei zile, intre 10 si 13 ale fiecarei luni, in care casele judetene de pensii vireaza banii bancilor, iar acestea le pun pe carduri imediat, astfel ca banii ajung pe carduri chiar in aceeasi zi sau ziua urmatoare, daca banii s-au primit de la casa de pensii in a doua parte a zilei. Asadar, pensiile ajung pe carduri in intervalul 11-14 ale fiecarei luni, data de 14 fiind data maxima in care pensiile trebuie sa ajunga pe carduri, conform intelegerii cu bancile. In privinta distribuirii pensiilor prin Posta, conform infomatiilor publicate pe site-ul Casei Nationale de pensii, pensiile se achita prin Posta in intervalul 1 - 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor. Distribuirea pensiilor in orase mari, precum Bucuresti, se face in ordinea alfabetica a numelor pensionarilor, astfel ca cei cu nume din prima parte a alfabetului primesc pensiile mai devreme. Va rog sa reveniti la mine sa-mi spuneti cand ati primit pensia.

Nicoleta
Pensie.
Cand primeam pensia la posta trebuia sa merg cu sacosa deoarece erau numai de 5 lei si de 10 lei. Acum pe card ii primesc la Sfantu Asteapta. Ce scoala aveti ati vrea sa crapam toti care am muncit. Daca ramaneti numai voi pe cine mai exploatati.

Ancuta
Vreau sa mi se răspundă la întrebarea mea. Mulțumesc!
Bună ziua. Am pensia pe card la Banca Transilvania. Dacă doamna Ministru Violeta Alexandru a spus ca pensiile se vor vira mai devreme cu o zi, de ce nu se respecta acest lucru? Suntem în 12 octombrie 2020 și nu au virat banii, de ce nu serespecta ce a spus doamna Ministru?

Vasile Coman - Bancherul.ro
Data virare pensie pe card
Stimata doamna, doar in luna ianuarie s-a decis plata pensiilor mai devreme, in data de 9. Regula este ca pensiile sa intre pe carduri intre 10 si 14 ale lunii, in functie de data la care fac platile fiecare casa judeteana de pensii.

Nina
Plata pensie
Este 13 octombrie 2020, ora 16.10h. Pensia nu a întrat pe cardul BRD. Când se va întâmpla acest lucru?

Nela
Plata pensie unicredit
Este 13.10.20 ora 18.30 pensia nu a întrat pe card la unicredit bank care este data la care virați bani pe card. Este bătaie de joc ptr noi pensionari niciodată nu se respecta o data anume cind va întra pensia pe card luna octombrie 2020??

David
Pensii
A primit cineva??

elena
plata pensii pe card CEC
Vă rog sa-mi răspundeți când intră pensiile pe card la CEC București în Ianuarie 2021. Până azi 12 ianuarie nu s-au plătit. S-a spus că s-au virat banii de pe 4 ianuarie. Mulțumesc

Vasile Coman - Bancherul.ro
plata pensie pe card CEC Bank
Stimata doamna Elena, CEC Bank ne-a transmis urmatoarele: "Incepand din luna ianuarie a acestui an, in baza noii conventii de plata a pensiilor, Banca va efectua platile cu doua zile mai devreme - in data de 12 a lunii, fata de 14 ale lunii in anii trecuti." Va rog sa-mi spuneti daca nu ati incasat pensia pe card in data de 12. Cu stima, Vasile Coman, jurnalist Bancherul.ro (0723292899 email: vasile.coman@bancherul.ro)

Elena
Plată pensie card CEC
Da au intrat în jurul orei 17 pe 12. Vă mulțumesc

Maria
Plata pensiei pe card
Astăzi 12.02.2021 , la ora15,30 pensia la Agenția Reiffeisen nu erau intrate! La alte bănci din oraș , au intrat! Mulțumesc!

Vuk
Pensia
La Brd, str. Burebista, zona DACIA, stăm ca proștii la coadă pentru banii noștri pentru care am muncit o viață de om... Bătaie de joc a pensionarilor, elevi, studenți, de romani de noi în general!

Lizica Gherman
Cîți ani trebuie să cotizez pentru pensie ca să primesc o pensie ?
Bună ziua . la Bcr cîți ani trebuie plătit ca să primești pensie ? MulțumescAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCEC Bank a inceput sa acorde credite prin programul Noua Casa 2021

Creditele Noua Casă sunt disponibile în cele peste 1 000 de unități CEC Bank și în acest an. CEC Bank este partener al programului de 12 ani și se află pe locul 4 în topul finanțărilor acordate, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: "CEC Bank vine cu o detalii

OTP Bank acorda credite online

OTP Bank continuă strategia de dezvoltare digitală a portofoliului prin lansarea unui nou instrument de creditare, Creditul 100% online de nevoi personale în lei, cu o durată de aprobare și punere la dispoziție a banilor de doar 30 de minute, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

BNP Paribas Personal Finance, amendata de ANSPDCP pentru transmiterea unor SMS-uri comerciale fara acordul persoanei

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a finalizat în luna februarie 2021 o investigație la operatorul BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București și a constatat săvârșirea faptei de ”nerespectarea detalii

Plati catre un numar de telefon, la Banca Transilvania si CEC Bank

Începând de astăzi, 18 martie 2021, clienții Băncii Transilvania și ai CEC Bank pot iniția plăți extrem de simplu între două conturi deschise la aceste bănci, utilizând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului plății, prin intermediul serviciului detalii

  

Ultimele Comentarii