BANCI | Ultima Ora

ING a fost victima unui atac informatic soldat cu blocarea platilor cu cardul si aplicatiei Home Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-01-18 07:41

ING Bank a dezvaluit ca ieri a fost victima unui atac informatic tip DdoS, in urma caruia clientii bancii nu si-au putut folosi cardurile si nici nu si-au putut accesa conturile online prin aplicatiile de internet banking sau mobile banking, Home Bank.

Nici site-ul bancii nu a putut fi accesat timp de mai multe ore pe parcursul zilei de ieri.

Atacul tip DdoS (Distributed Denial of Service) consta in inundarea sistemelor informatice ale bancii cu foarte multe solicitari de conectare, in incercarea de a bloca accesul clientilor bancii la serviciile oferite de banca, conform Wikipedia.

ING a precizat ca nu a fost vorba de un atac tip hacking si nu exista pericolul unei brese de securitate care sa puna in pericol datele sau banii clientilor.

Clientii ING s-au plans insa ca banca are prea multe probleme in ultima perioada in privinta functionarii aplicatiei Home Bank si a sistemelor informatice.

“Cam dese problemele”, a comentat cineva pe Facebook.

"Numai la voi sunt probleme periodic. Am un credit de rambursat in vreo 16 luni, apoi, auf wiedersehen!"

Alti clienti s-a plans ca nici macar site-ul Ing nu a functionat: Verificati starea serviciilor pe ING.ro ... dar stai.. nici ING.ro nu functioneaza :)) Cat de penibil sa fii ?

"O sa va cumpere Banca Transilvania daca mai faceti dinastea... Nu va jucati cu focu!"

"Numai reclama este de voi ... Sunteți din ce in ce mai slabi și neprofesioniști.. aveți prea multi clienți și va bateți joc de ei.."

"Aveti cam des probleme cu serverele in ultima perioada. Ba ca se dubleaza tranzactiile, ba ca nu se pot scoate bani, tot felul de situatii. Sunteti intr-adevar, mai avansata decat celelalte banci din tara, dar cu probleme astea, tind sa ma orientez spre alta banca."

Alti clienti au fost nemultumiti ca indisponibilitatea serviciilor bancii a durat prea mult: ING Romania, mai lucram si noi azi ? Am avut toata ziua activitatea blocata, clientii asteapta rezolvari, nu scuze !!!

Anuntul ING:

"In cursul zilei de astazi, 17.01.2019, ING a inregistrat intermitent un volum crescut al traficului de internet catre serviciile online ING, respectiv platforma de internet banking retail – ING Home’Bank, internet banking pentru companii IMM-uri (ING Business) si tranzactii online, ce a dus in scurte intervale de timp la imposibilitatea unor utilizatori de a se accesa serviciile, manifestat si in incidentul anuntat astazi.

Investigatiile realizate pana in acest moment de echipele tehnice ING in colaborare cu furnizorii de internet, indica faptul ca serviciile online ING au fost afectate ca urmare a unui Distributed Denial of Service (DDoS).

Nu este vorba despre un atac de tip hacking si nu exista pericolul unei brese de securitate. 

DDoS presupune afectarea disponibilitatii sistemelor informatice sau intreruperea unor servicii furnizate prin intermediul sistemelor IT, prin supra-incarcarea serviciului/ sistemului cu un volum de trafic de date peste nivelul maxim acceptat de sistem.

In astfel de cazuri, serviciile / sistemele vizate pot sa nu fie accesibile pentru anumite intervale de timp sau pot fi accesate cu dificultate.

Reamintim faptul ca un astfel de scenariu nu pune in pericol datele sau banii clientilor.

Echipa noastra de specialisti au luat masuri pentru a minimiza impactul si monitorizeaza continuu evolutia. 
In momentul de fata toate serviciile functioneaza in parametric normali si puteti urmari in continuare starea serviciilor aici: https://ing.ro/stare-servicii"

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania a avut probleme cu functionarea sistemului de plati cu cardurile

Banca Transilvania (BT) a anuntat ca astazi au existat intermitente in functionarea sistemului de plati cu cardurile, cauzate de actualizarea obligatorie a sistemelor Visa si Mastercard, upgrade efectuat in noaptea de joi spre vineri, cumulata cu varful istoric in volumul detalii

Alpha Bank lanseaza primul program de obligatiuni ipotecare din Romania

Alpha Bank Romania anunta lansarea primului program de obligațiuni ipotecare din România, în valoare de 1 miliard euro. Prima emisiune de obligațiuni ipotecare, cu o limită de 200 milioane euro, va avea loc în viitorul apropiat, se arata intr-un comunicat de detalii

Varianta modificata a taxei bancare, publicata in Monitorul Oficial: noul ROBOR se va putea aplica si creditelor in derulare, nu doar celor noi

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1, nr. 245 din 29 martie 2019 a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 19 din 29 martie 2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative (vezi foto). Fata de proiectul publicat de Ministerul Finantelor, in forma din detalii

Guvernul a adoptat noua forma a taxei bancare

Guvernul a adoptat astazi noua forma a taxei bancare, prevazuta in Ordonanta care modifica OUG 114 din 2018, astfel ca bancile nu vor mai plati o taxa anuala de 1,2% din active, daca ROBOR depaseste 2% pe an, ci o taxa de 0,4% in cazul bancilor mari si 0,2% pentru cele mici, incepand cu primul detalii

Ultimele Comentarii

 • ?

  În ce tratat european zice că bunurile din patrimoniul public al unei țări să fie ținute în ... detalii

 • Stergere birou de credite.ridicarea popririi

  Buna ziua Am poprire de salariu de 3 luni .am de achitat 4000ron se mai poate face ... detalii

 • ?

  @Apreciați că este legal și necesar ca BNR să dețină și o evidență a tuturor ... detalii

 • ?

  @ Apreciați că infracțiunile din bănci din perioada anterioară de aproximativ 30 de ani, multe ... detalii

 • ?

  @Cum ați aprecia despre desființarea profesiei de bancher, după 1989, deci vreme de vreo 30 de ... detalii