RECLAMATII BANCI | Vodafone

Vodafone mi-a facut un abonament fara acordul meu, iar acum ma executa silit. Ce pot sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-01-12 20:29

"Am primit de la o firma de recuperare, Kredit Inkaso, o executare silita de 6.000 de lei pentru un abonament la Vodafone facut pe numele meu, online, fara ca eu sa semnez vreun contract si fara sa stiu de existenta lui.

Am cerut la Vodafone explicatii, dar nu le-am primit, pe motiv ca nu mai au dosarul, l-au transmis la firma de recuperari.

Abia dupa ce am facut scandal la un sediu Vodafone, seful de unitate s-a uitat in calculator si mi-a dat raspunsul la reclamatia pe care am facut-o prin telefon. Mi-au spus ca ar fi trebuit sa cer rezilierea contractului in termen de 14 zile!

Dar cum puteam sa cer rezilierea unui contract de care nici macar n-am stiut si nu l-am semnat, si de care am aflat dupa doi ani de cand a fost facut, cand firma de recuperare m-a anuntat de datorie. Vodafone nu mi-a trimis niciodata vreo factura sau alta informatie.

Probabil ca cineva a avut datele mele personale si a facut contractul online, pentru ca adresa din contract nu este a mea, este alta la care locuiesc niste pensionari, si unde eu n-am stat niciodata.

Am facut plangere la Politie, dar nu s-a rezolvat nimic de 9 luni, pentru ca imi cer sa le duc documente pe baza carora sa faca ancheta! Dar asta nu cumva ar trebui sa faca politia?!

Cei de la firma de recuperare ma tot suna si-mi spun sa le platesc datoria, nu mai stiu ce sa fac! Va rog sa ma ajutati!", ne-a scris un cititor.

Raspuns

Stimate domn,

Din cele relatate de dumneavoastra, inteleg ca atat Vodafone, cat si firma de recuperare Kredit Inkaso, ca sa nu mai vorbim de Politie, v-au tratat cu dispret si nu a incercat sa va rezolve problema, desi este evident ca sunteti victiva unei inselatorii, adica cineva a facut un abonament la Vodafone pe numele dumneavoastra.

In momentul in care Vodafone, Kredit Inkaso si Politia au primit sesizarea dumneavoastra, ar fi trebuit sa investigheze acest caz si sa va rezolve cat mai repede problema, nu sa va poarte de la unii la altii si sa-si bata joc de dumneavoastra.

Pentru rezolvarea problemei, va sfatuiesc sa procedati astfel:

Mergeti la un Oficiu de Pretectie a Consumatorilor (OPC) si depuneti o reclamatie in scris, in care solicitati sa se efectueze un control la Vodafone, pentru clarificarea problemei dumneavoastra.

Protectia Consumatorilor este institutia abilitata de lege sa controleze Vodafone, sa apere drepturile personelor fizice si sa le rezolve problemele, inclusiv prin intermediul justitiei.

In urma controlului, Vodafone va trebui sa furnizeze Protectiei Consumatorilor documentele aferente respectivului contract, pe baza carora se va vedea cum si cine a facut abonamentul in numele dumeavoastra, astfel incat acesta sa poata fi tras la raspundere iar dumneavoastra sa fiti absolvit de orice raspundere si datorie. (vezi aici raspunsul integral)

Ai probleme cu Vodafone? Scrie-ne aici si te ajutam!

 

Comentarii

Tania
Hotie Vodafon
Buna ziua .. acum 3 zile am primit o scrisoare de la o firma de recuperare pe adresa parinti lor mei din Romania cum ca as avea o suma de vreo 20 milioane pentru un contract facut cu Vodafone in 2012 de care Eu habar nu am ... mentionez ca din 2003 Eu locuiesc in Regatul Unit Si nu am facut niciodata abonament pentru nici o telefonie in Romania ..deoarece in vara cand merg acasa imi folosesc telefonul din Anglia .. Mai doresc sa mentionez ca scrisoarea mi a venit pe numele de fata .. pe care nu il mai folosesc din 2005 .. cand mi am schimbat si numele si domiciliul... in plus I’m Luna martie cand se pare ca s a facut abonamentul sau ce o fi .. pentru ca nu se specifica.. Eu nu eram in Romania.. va rog sa ma sfatuiti ce sa fac .. in conditiile in care Eu nu sunt in tara ... Si nu stiu cand voi putea merge din cauza acestui virus... mentionez ca tatal meu a sunat la acea companie Dar nu vor sa ii dea nici un fel de informatie si Eu am trimis un mail la care nu am primit nici un raspuns ... multumesc ..o zi frumoasaAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: VodafoneReteaua Vodafone a picat in Tulcea

Reteaua Vodafone a picat in Tulcea, ne-a transmis un cititor. "6.11.2020 reteaua Vodafone a cazut in Tulcea. Se ocupa oare cineva de asta?" este mesajul primit de la un cititor. Vodafone nu a anuntat, pana in prezent, daca sunt probleme de semnal cu reteaua de detalii

Cel mai slab semnal 4G la telefon il are Vodafone, reclama clientii

Vodafone are cel mai slab semnal 4G la telefon, se plang clientii firmei de telefonie, care spun ca se vor muta in alte retele, precum Digi, Telekom sau Orange. "Ultimul loc la 4G in Romania, Vodafone, conform site-ului www.aisemnal.ro", se plange cineva intr-un comentariu pe detalii

Probleme cu reteaua Vodafone de telefonie fixa, internet si TV in Constanta, Braila, Galati si in alte zone ale tarii (actualizat)

Vodafone anunta ca exista o avarie la reteaua de telefonie fixa, internet si TV in Constanta, Braila si Galati: "Dragi utilizatori ai serviciilor de telefonie fixă, internet și de TV, În acest moment ne confruntăm cu o avarie a rețelei noastre în detalii

Este ilegal ca Vodafone sa ceara despagubiri pentru renuntarea la contract inainte de termen

Este ilegal ca Vodafone sa ceara despagubiri celor care vor sa inchida contractul inainte de termenul stabilit initial, de 1 sau 2 ani, si sa se porteze intr-o alta retea de telefonie, pentru a beneficia de servicii mai bune si mai ieftine sau sa renunte la numarul de telefon respectiv, a detalii

  

Ultimele Comentarii