BANCI | Stirea Zilei

Se poate si mai rau decat la ING: clientii Unicredit n-au putut folosi aplicatiile de internet/mobile banking timp de patru zile la rand! (actualizat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-07-12 23:51

Clientii ING care s-au saturat in ultimul timp de erorile aparute in aplicatia de internet/mobile banking Home Bank, ultima data luni, cand intreaga zi serviciul a fost indisponibil, se pot consola ca la alte banci se poate si mai rau: aplicatia similara a Unicredit nu a functionat timp de patru zile, de vineri pana marti, conform postarilor clientilor bancii pe pagina sa Facebook. (vezi foto la finalul articolului)

Si asta dupa ce aplicatia Unicredit a avut probleme de functionare in alte doua zile din saptamanile precedente, in 29 iunie si in 4 iulie, conform plangerilor clientilor si anunturilor bancii postate pe pagina Facebook.

Unicredit a respins aceste informatii, sustinand ca aplicatiile de online banking au fost indisponibile doar pentru cateva minute, in 6 iulie. (vezi actualizarea de la finalul articolului)

Mai intai, Unicredit a anuntat in 29 iunie, intr-un mesaj pe Facebook, ca are probleme cu serviciile online: “Aplicatiile Internet Banking si Mobile Banking nu pot fi accesate momentan. Aceasta situatie este tratata cu maxima prioritate, pentru a fi solutionata in cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru neplacerile provocate. Va multumim pentru intelegere!”.

Banca a revenit in aceeasi zi pentru a anunta ca “problemele tehnice au fost remediate, iar aplicaţiile de Online şi Mobile Banking funcţionează normal.”

Urmatorul anunt de acelasi gen a venit destul de repede, dupa doar cinci zile, adica miercuri, 4 iulie: “În acest moment, aplicațiile noastre Mobile Banking și Online Banking sunt indisponibile. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de această situație și vă asigurăm că depunem toate eforturile în vederea restabilirii funcționării sistemului la parametri normali.”

Banca a revenit ulterior, in aceeasi zi, precizand ca aplicatiile au redevenit functionale.

Clientii bancii au reclamat insa si in ziua urmatoare ca nu-si pot accesa contul online: “In banca functioneaza sistemul? Ca si acolo e veșnic indisponibil...“

“Ne cerem scuze pentru inconvenientele cauzate. In acest moment, aplicatiile functioneaza in parametri normali. Multumim pentru intelegere!”, a raspuns Unicredit.

“In acest moment aplicatia mobile banking nu functioneaza normal”, a replicat un client, care a adaugat: “sunteti de toata jena...se intampla din ce in ce mai des sa nu putem dispune de banii nostrii! de luna viitoare firma la care lucrez va rezilia contractul cu UniCredit.”

“Nici acum nu funcționează!! am sunat acum 2 ore in centrala..au spus ca se va remedia. Nimic! Poate merg la ATM sa scot banii si surpriza!! nu se poate!! ca de...avem aplicatie ca sa scoatem banii sa platim cash.”

Banca a replicat ca “aplicatiile functioneaza in parametri normali.”

Clientii au contrazis insa banca, venind si cu dovezi: mesaje primite de la banca in aplicatie si screeshot-uri cu eroarea din aplicatie.

Astfel, un client Unicredit a postat o fotografie cu un mesaj primit de la banca vineri, 6 iulie, in care era anuntat ca aplicatia nu functioneaza. Iar altcineva a postat o fotografie cu eroarea din aplicatie (vezi foto), cu comentariul: “Aplicația funcționează, noi suntem proști, nu-i așa?”

Unicredit a fost nevoita, in final, sa recunoasca: “Intr-adevar aplicatia a fost indisponibila pentru o perioada scurta de timp. Aceasta functioneaza acum in parametri normali.”

Numai ca problemele au continuat si in urmatoarele zile, conform marturiilor clientilor:

“Inca nu functioneaza, este ora 16.00...fiind vineri vom fi anuntati candid ca nu mai este program cu publicul si ne vedem luni.” Unicredit a replicat: “Te asiguram ca aplicatia functioneza in parametri normali.”

“Este duminica ora 11.43 si inca nu functioneaza aplicatia.” Replica Unicredit a fost aceeasi: Aplicatiile functioneaza in parametri normali. 

“Luni ora 11.32 aplicatiile TOT NU FUNCTIONEAZA!!!!
Nu pot sa cred ca de vineri nu ati reusit sa rezolvati acesta problema.....
Oare acel departament IT a plecat frumos acasa FARA sa rezolve acesta probelma?????
Sau este ceva mult mai grav si de nvineri continuu lucreza fra sa ii dea de cap.
Va solicit FERM o explicatie asumata.”

De data aceasta Unicredit i-a raspus in privat clientului, probabil cerandu-i scuze pentru faptul ca nu a putut utiliza aplicatia.

Alt client al Unicredit a reclamat, la randul lui, ca nici luni, 9 iulie, aplicatia nu a functionat: “Cu regret va informez ca nici acum (09.07, ora 21:30) nu functioneaza, cel putin in cazul meu. Am scris un mail azi in jurul pranzului, am incercat sa sun la call center (foarte ocupat, oare de ce ? - la fel a fost si vineri cand nu functiona aplicatia). In fine, aveti mesaj privat cu datele mele. Multumesc!”

Unicredit nu a mai negat ca aplicatia are probleme: “Iti multumim pentru detaliile oferite. Colegii nostri urmeaza sa verifice situatia. Iti multumim pentru intelegere!”

“De vineri pana azi marti nu a fucntionat. Ar fi fost de apreiat o comunicare mai stransa dar globala cu clientii”, a reprosat un client.

“Multumim pentru feedback, Radu. Ne straduim continuu sa imbunatatim serviciile si produsele pe care le oferim clientilor nostri”, a raspuns Unicredit.

Am cerut precizari cu privire la aceste probleme de la responsabilii cu relatia cu presa ai Unicredit, dar n-am primit niciun raspuns.

ACTUALIZARE

In 16 iulie am primit urmatoarea precizare de la Unicredit:

"Informatia si afirmatiile conform carora aplicatiile de online banking/mobile banking ale UniCredit Bank nu ar fi functionat de vineri, 6 iulie a.c. si pana marti, 10 iulie a.c. sunt neconforme cu realitatea; in perioada mentionata aplicatiile de online banking si mobile banking au fost indisponibile doar un foarte scurt interval de timp in data de 06.07.2018 (respectiv in intervalul 12:50 – 13:15) iar sistemul de carduri al UniCredit Bank a functionat fara intreruperi sau disfunctionalitati."

Comentarii

Stire bomba
Tribunal adevarat
https://psnews.ro/victorie-istorica-in-justitie-pentru-debitorii-in-chf-8-banci-ingenuncheate-221607/Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

Executarile silite pot fi negociate cu banca in cadrul CSALB

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) anunta ca exista banci care accepta o intelegere amiabila si cu clientii ajunsi in faza de executare silita, din cauza neplatii ratelor la credite. Bancile pot conveni cu clientii angajamente de plată, detalii

Raiffeisen Bank, amendata de ANPC pentru ca nu a respectat un ordin de despagubire a clientilor cu dobanzi majorate la credite

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anuntat, intr-un comunicat, ca a amendat Raiffeisen Bank cu 100.000 de lei pentru ca "in timpul scurs de la termenul pronunțării sentinței definitive a instanței, respectiv 6.02.2020, de aproximativ 1 an și 7 luni – detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii