BANCI | Stirea Zilei

Detalii privind ajutorul acordat Citigroup de catre statul american

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-24 14:49

Declaratie referitoare la Citigroup Inc emisa in comun de catre Departamentul Trezoreriei SUA, Rezerva Federala si Rezerva de Asigurare Federala (FDIC) duminica, 23 noiembrie:

Guvernul SUA este angajat in sprijinirea stabilitatii pietei financiare, care reprezinta o conditie necesara pentru restaurarea unei cresteri economice viguroase. ╬n sprijinul acestui angajament, guvernul SUA a incheiat duminica un acord cu Citigroup prin care ofera un pachet de garantii, acces la lichiditati si capital.

Ca parte a acestui acord, Trezoreria si Rezerva de Asigurare Federala vor oferi protectie ţmpotriva posibilitatii unor pierderi neasteptat de mari cu privire la un portofoliu de active de aproximativ 306 de miliarde de dolari de ţmprumuturi si valori mobiliare sustinute de bunuri imobiliare rezidentiale si comerciale si alte asemenea active, care vor ramÔne in bilantul Citigroup. Ca o contraprestatie pentru acest aranjament, Citigroup va emite actiuni preferentiale Trezoreriei si FDIC. ╬n plus, si daca este necesar, Rezerva Federala este pregatita de a stopa un eventual risc rezidual in portofoliul de active printr-un acord de ţmprumut fara recurs.

╬n plus, Trezoreria va investi 20 miliarde de dolari ţn Citigroup, in cadrul Troubled Asset Relief Program (TARP), ţn schimbul actiunilor preferentiale cu un divident de 8% emise Trazoreriei. Citigroup se va conforma unor restrictii imbunatatite in ceea ce priveste compensarea conducerii executive si va pune ţn aplicare Programul FDIC de modificare a creditului ipotecar.
Cu aceste tranzactii, guvernul SUA ia masurile necesare pentru ţntarirea sistemului financiar, protejarea contribuabililor si a economiei SUA.

Vom continua sa utilizam toate resursele pentru a pastra puterea institutiilor noastre bancare, precum si promovarea procesul de reparatie si recuperare si de gestionare a riscurilor. Urmatoarele principii ghideaza eforturile noastre:

- Vom lucra pntru a sustine o reluare sanatoase a fluxului de credite pentru gospodarii si ţntreprinderi.

- Vom realiza administrarea prudenta a resurselor contribuabililor.

- Vom delimita atent implicarea guvernului ţn sectorul financiar.

- Vom sustine eforturile institutiilor financiare pentru atragerea de capital privat.

(Traducere realizata de CitiBank Romania dupa comunicatul original, vezi varianta in limba engleza la sitirile in limba engleza)

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii