BANCI | Stirea Zilei

Noile pachete de cont curent ale Raiffeisen sunt mai slabe decat oferta ING

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-19 07:28

Raiffeisen Bank isi face reclama in prezent la noile pachete de cont curent pentru persoane fizice, cu o serie de gratuitati la comisioane, precum cel de retragere a banilor de pe card la bancomatele oricarei banci romanesti. Sa vedem insa cat de avantajoasa este oferta bancii, in comparatie cu una dintre bancile concurente, ING.

Raiffeisen are doua pachte de cont: unul care costa 10 lei lunar sau gratis daca incasezi minim 1.000 de lei lunar in cont, precum si pentru tinerii intre 18 si 25 de ani, si altul cu 15 lei lunar sau gratis pentru incasari lunare in cont de minim 2.000 de lei.

In cel mai ieftin pachet, de 10 lei lunar, sunt incluse urmatoarele servicii gratuite:

- administrare cont
- emitere si administrare card
- internet si mobile banking
- plati si transferuri in lei in Romania
- alerte SMS

In pachetul de 15 lei, la gratuitatile de mai sus se adauga urmatoarele:

- retrageri de numerar cu cardul de la ATM-urile oricarei banci din Romania
- interogare sold cu cardul de la ATM-urile oricarei banci din Romania

In schimb, din acest pachet lipseste serviciul de alerte SMS.

ING, una dintre concurentele Raiffeisen Bank, are de mai mult timp un pachet de cont cu card si online banking, cu un cost de 5 lei lunar sau gratis pentru cei care incaseaza lunar in cont minim 700 de lei, in care sunt incluse urmatoarele servicii gratuite:

- administrare cont
- emitere si administrare card
- internet banking
- retrageri numerar la ATM-urile ING (doar pentru cei care incaseaza lunar minim 700 de lei)
- transferuri intra si interbancare prin internet banking sau la bancomatele ING (Self Bank)

Oferta ING ramane, asadar, mai buna decat cea a Raiffeisen, din urmatoarele motive:

- indiferent daca incasezi sau nu in cont minim 700 de lei, comisionul lunar de administrare este doar 5 lei, la jumatate fata de Raiffeisen;

- in pachet ai incluse aceleasi servicii principale ca la Raiffeisen (fara SMS alert, care costa 4 lei lunar, dar chiar si cu acesta, costul este 9 lei, mai putin decat 10 lei la ING)

- pentru costuri zero la pachete, la ING e nevoie sa incasezi lunar in cont doar 700 de lei, comparativ cu 1.000 lei la ING

Daca vom comparata oferta ING cu noul pachet Raiffeisen de 15 lei, acesta are in plus doua servicii gratuite: retrageri de numerar si interogare sold la bancomatele altor banci romanesti.

Pentru retragerile de la alte banci, ING aplica un comision de 5 lei pe retragere, iar pentru interogare sold – 2,5 lei.

Daca adaugam aceste costuri suplimentare, in total 7,5 lei, la comisionul de administare de 5 lei a pachetului ING, ajugem la un total de 14 lei, mai putin decat pachetul Raiffeisen de 15 lei.

Doar daca folosim mai mult de doua ori pe luna bancomatele altor banci cu un card ING, atunci costurile totale ar putea fi mai mari decat ale Raiffeisen. De exemplu, daca facem doua retrageri cu cardul ING de la alte bancomate, costul este 10 lei, plus comisionul de administrare de 5 lei, ajungem fix la pretul pachetului Raiffeisen.

In concluzie, contul ING ramane in continuare mai bun decat cel al Raiffeien Bank.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR o analiza comparativa a pachetelor de cont curent ale bancilor

Corectura

Articolul si fotografia au fost actualizate, dupa aparitia comentariilor, astfel: la ING a fost adaugat comisionul de retragere numerar la ATM propriu, de 1,5 lei, care initial a aparut, in mod gresit, ca fiind 0, astfel incat costul total a fost modificat din 12,5 lei in 14 lei.)

Taguri: plati online  comisioane cont bancar  Vodafone  cont bancar  internet banking  mobile banking  plati  

Comentarii

vladc
incomplet articol
sunt client la ambele banci, vorbesc in cunostinta de cauza: - la ing daca nu ai 700 lei incont lunar platesti tot nu doar cei 5 lei spre deosebire deraiffeisen unde e 0 oricum - la ing poti retrage cash de la atm proprii (care sunt f putine) comparativ cu raiffeisen care au si multe ei si acces la mii de atm - in plus daca ai si alte conturi si servicii ing te rupe la costuri asadar articolul pare superficial dpmdv

Cristi
Greu de comparat produsele
Pachetul nu e facut neaparat numai ca sa atraga clienti de la alte banci, probabil menirea lui e de a oferi un upgrade clientilor pe care deja Raiffeisen ii are, dar care nu detin decat produse izolate, neincluse intr-un ecosistem. Comparatia e greu de facut, produsele nu sunt similare 100%, la ING sunt alte costuri in cazul in care nu indeplinesti baremul de suma minima. ING nu exceleaza de altfel in materie de costuri reduse, banca portocalie este in top 3 la comisioane pe piata din Romania.

alex
Noile pachete de cont curent ale Raiffeisen sunt mai slabe decat oferta ING
Daca citim cu atentie ce ofera fiecare banca, de departe Raiffeisen are o oferta imposibil de atins, drept urmare va recomand sa cititi cu atentie ce ofera cele 2 banci deoarece articolul este eronat.

alex
Merg pe mana Raiffeisen
Daca citim cu atentie ce ofera fiecare banca, de departe Raiffeisen are o oferta imposibil de atins, drept urmare va recomand sa cititi cu atentie ce ofera cele 2 banci deoarece articolul este eronat.

Alex
Unicredit
Genius cont - UniCredit bank contine toate facilitatile celor de la ING + o% comision retragere/interogare sold la toate bancomatele UniCredit Group (17 tari)

Ionut
Articol eronat
La pachetul zero tot,daca ai 1500ron incasari,e zero comision de administrare.Comision 0 la orice retragere de la alt atm din romania,ai gratuitate la schimbarea cardurilor pe orice motiv(la ING te costa asta).Poti atasa contului cate un tip din fiecare card gratuit:Mastercard,Visa,Mastercard SMURD(toate contactless),Internet banking si Smart Mobile gratis,Taxa de administrare anuala 0 la cardul de credit.Eu zic ca e destul de generos pachetul Raiffeisen ;)

FXL
Sunt la Raiffeisen de 4 ani cu salariul peste cel de 2000 enumerat in anunt, am semnat acum 2 luni 0 lei pt sms administrare etc dar supriza platesc aproape 15 lei pe serviciul gratis.
Sunt la Raiffeisen de 4 ani cu salariul peste cel de 2000 enumerat in anunt, am semnat acum 2 luni 0 lei pt sms administrare etc dar supriza platesc aproape 15 lei pe serviciul gratis. Contractul semnat prevedea 0 lei ... la multiplele reclamatii nu am primit decat " vom cerceta ". O sa incerc ING sa vedem cum este.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii