BANCI | Stirea Zilei

Mugur Isarescu: Somajul ar putea creste peste estimarile actuale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-21 08:38

O creştere a numărului şomerilor cu 30.000, ce reprezintă 0,5% din forţa de muncă, nu ar reprezenta o problemă pentru şomaj la nivel naţional, dar acesta ar putea creşte peste estimările actuale, a spus, joi, guvernatorul Băncii Naţionale a RomÔniei (BNR), Mugur Isărescu.

"La nivel indiuvidual, această cifră reprezintă, ţntradevăr, o problemă pentru fiecare persoană care rămÔne fără loc de muncă. Cu toate acestea, o creştere cu 30.000 de şomeri reprezintă maximum 0,5% din forţa de muncă. Această majorare, coroborată cu 3-4%, nivelul actual al şomajului, arată că deocamdată cu greu se poate vorbi de o problemă", a spus Isărescu, referindu-se la unele relatări din presă din ultima perioadă.

Cu toate acestea, guvernatorul BNR a atenţionat că numărul şomerilor ar putea creşte cu mai mult de 30.000 de persoane.

"Exemplul pe care l-am dat nu diminuează pericolul ratei şomajului. S-ar putea ca cifra să fie mai mare", a adăugat guvernatorul băncii centrale.

Referitor la nivelul produsului intern brut (PIB), Isărescu a precizat că nivelul estimat pentru anul acesta de 140 miliarde euro reprezintă un PIB pe locuitor de 6.500 euro, mult mai mare decÔt cel de acum nouă ani, cÔnd RomÔnia era să intre ţn incapacitate de plată.

"╬n 1999, PIB-ul total a fost de 33 miliarde euro, iar pe locuitor - de 1.500 euro. Bugetul actual al RomÔniei este mai mare decÔt ţntregul produs intern brut din ultimii zece ani", a explicat Isărescu.

Miercuri seara, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, declarase că RomÔnia ar putea ţnregistra anul viitor o creştere economică cuprinsă ţntre 4-4,5%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii