BANCI | Stirea Zilei

Mugur Isarescu: Somajul ar putea creste peste estimarile actuale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-21 08:38

O creştere a numărului şomerilor cu 30.000, ce reprezintă 0,5% din forţa de muncă, nu ar reprezenta o problemă pentru şomaj la nivel naţional, dar acesta ar putea creşte peste estimările actuale, a spus, joi, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

"La nivel indiuvidual, această cifră reprezintă, întradevăr, o problemă pentru fiecare persoană care rămâne fără loc de muncă. Cu toate acestea, o creştere cu 30.000 de şomeri reprezintă maximum 0,5% din forţa de muncă. Această majorare, coroborată cu 3-4%, nivelul actual al şomajului, arată că deocamdată cu greu se poate vorbi de o problemă", a spus Isărescu, referindu-se la unele relatări din presă din ultima perioadă.

Cu toate acestea, guvernatorul BNR a atenţionat că numărul şomerilor ar putea creşte cu mai mult de 30.000 de persoane.

"Exemplul pe care l-am dat nu diminuează pericolul ratei şomajului. S-ar putea ca cifra să fie mai mare", a adăugat guvernatorul băncii centrale.

Referitor la nivelul produsului intern brut (PIB), Isărescu a precizat că nivelul estimat pentru anul acesta de 140 miliarde euro reprezintă un PIB pe locuitor de 6.500 euro, mult mai mare decât cel de acum nouă ani, când România era să intre în incapacitate de plată.

"În 1999, PIB-ul total a fost de 33 miliarde euro, iar pe locuitor - de 1.500 euro. Bugetul actual al României este mai mare decât întregul produs intern brut din ultimii zece ani", a explicat Isărescu.

Miercuri seara, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, declarase că România ar putea înregistra anul viitor o creştere economică cuprinsă între 4-4,5%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii