BANCI | Stirea Zilei

Banca Elvetiei scade dobanda cu un punct, iar francul elvetian se depreciaza puternic

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-20 16:33

Banca centrală a Elveţiei a coborÔt, joi, ţntr-o mişcare neaşteptată, dobÔnda de politică monetară, cu 1 punct procentual, la un interval cuprins ţntre 0,5% şi 1,5%, după ţnrăutăţirea perspectivelor economice, potrivit Bloomberg.

Francul elveţian s-a depreciat faţă de dolar la un nivel ce nu a mai fost atins din august 2007 după anunţul băncii centrale şi a coborÔt cu 0,8% faţă de euro la cotaţia de 1,5287 franci elveţieni/euro, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ultima lună.

Banca centrală a Elveţiei a micşorat rata pe trei luni Libor la un interval ţintit ţntre 0,5% şi 1,5% şi a promis că va face o ofertă "generoasă şi flexibilă" de franci elveţieni, pentru a coborţ rata la mijlocul intervalului ţintit. Este a treia oară cÔnd banca centrală a Elveţiei coboară dobÔnda cheie de la ţnceputul lui octombrie.

"Este un pas foarte important şi o mare surpriză", a spus Holger Schmieding, economist-şef la subsidiara londoneză a Bank of America.

"Mediul financiar internaţional s-a ţnrăutăţit considerabil ţn ultimele zile. Banca centrală a Elveţiei va menţine, probabil dobÔnda cheie la reuniunea de luna viitoare, avÔnd ţn vedere pasul actual", a adăugat Schmieding.

Banca centrală a Elveţiei a estimat, totodată, că inflaţia se va tempera la mai puţin de 2% ţn acest an.

"Condiţiile economice internaţionale s-au ţnrăutăţit semnificativ, ceea ce a creat un risc mai accentuat pentru ţncetinirea semnificativă a activităţii economice din Elveţia ţn 2009", potrivit comunicatului băncii centrale a Elveţiei, citat de Bloomberg.

"Banca centrală a Elveţiei va continua să monitorizeze atent pieţele monetare şi valutare internaţionale", se mai arată ţn comunicatul citat.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii