BANCI | Educatie financiara

Daca sunt in Biroul de credit pot accesa un credit Prima casa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-17 09:21

"Exista vreo posibilitate sa fiu sters din Biroul de Credit?
A-și dori sa știu daca sunt in Biroul de credit pot accesa un credit Prima casa? Si daca achit creditul restant cu o rata de 54 lei pe luna, am fost înscris cu întârzieri de 60 de zile, exista o posibilitate sa fiu șters din Birou de credit?" intreaba un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Daca figurati la Biroul de Credit nu inseamna ca automat nu puteti obtine un nou credit.

Biroul de Credit nu poate decide acordarea sau neacordarea unui credit. Raportul de Credit cuprinde informaţii detaliate, actualizate şi reale despre istoricul creditelor obtinute de la banci si IFN-uri, dar fiecare banca sau IFN va realiza propria analiza, se bazează şi pe alte informaţii, pentru a decide acordarea unui nou credit.

In functie de numarul zilelor de intarziere, valoarea datoriilor si motivele pentru care ati intarziat, bancile pot lua decizia de a va acorda sau nu un nou credit.

Puteti iesi din baza de date a Biroului de Credit doar daca banca sau IFN-ul a facut o greseala si raportarea a fost gresita, caz in care puteti cere corectarea datelor. Altfel, chiar daca v-ati platit datoriile, inregistarea acestora la Biroul de Credit ramane timp de 4 ani.

Conform Biroului de Credit, “stocarea datelor în sistem şi afişarea lor în Raportul de Credit se face pe o perioadă de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de către participant.”

Asadar, daca aveti peste patru ani de la data achitarii ultimei restante, nu ar mai trebui sa figurati la Biroul de Credit si sa obtineti fara probleme un nou credit.

Vezi aici raspunsul integral

Taguri: Biroul de Credit  restante  credite Prima Casa  

Comentarii

alexandru
se poate accesa prima casa?
si eu sunt in baza de date ca rau platnic pt 65 lei (timp de 60 zile intarzierea) si vreo 20 lei alte 30 zile(din neglijenta). insa am putut contracta un credit nou la BRD. au analizat si au vazut ca iau un salariu de 4000 lei si nu are rost sa imi puna bête in roate pt atat.mentionez ca nici nu am inchis cardul de credit la care am avut restanta.cardul e la alta banca. acum o sa scap de creditul asta si de card,dar dupa aia oare o sa pot accesa prima casa ? ca in baza de date tot apar cu restantele alea

dinoi
prima casa
a trecut 1.5 ani de cand am achitat creditul restant si sunt in biroul de credit ca rau platnic. pot sa iau un credit prima casa

Eu
Prima casa
Am inteles ca sunt banci care ofera credit prima casa si te verifica in biroul de credit doar cu un an in urma.Asa este?Spre exemplu la ing cu un an in urma si la rzb si otp cu 2 ani.Aveti idee asa e?Daca nu,exista banci care nu verifica in biroul de credit(pt un credit prima casa sau si de nevoi personale)?Multumesc anticipat pt raspuns

Vlad
Consultanță radiere birou credire
Ofer consultanță și sprijin juridic în ceea ce privește radierea de la biroul de credite. De asemenea sprijinim clienții noștri în eventuala posibilitate de a lua credit la bănci.

marcu laurentiu
Ajutati-ma va rog urgent sa iau legatura cu domnul Vlad
As dori sa iau legatura cu domnul Vladdin comentariul de mai sus .Cine ma poate ajuta ??.Multumesc mult!

marcu laurentiu
Ajutati-ma va rog urgent sa iau legatura cu domnul Vlad
As dori sa iau legatura cu domnul Vladdin comentariul de mai sus .Cine ma poate ajuta ??.Multumesc mult!

Mihaela
As.dori.un.credit.dar.sunt.an.birou.de.credit
Pot.sa.mai.fac.amprumut

Ionut
Un împrumut la banca
Sunt în baza de date dar am terminat de achitat toată suma anul trecut și as dori un împrumut de la banca.As putea sa fac va rog un răspuns.

Mihaela
Buna ziua
Buna ziua sunt raportată la biroul de credite pt o întârziere de 3luni pt ca eu am fost plecata din tara dar nici nu am fost anunțată de banca respectivă ca ma raportează la biroul de credite .când m-am întors înapoi în țară am făcut plățile la credite la zi .Am mai încercat să refinantez unul credite tot la această bancă și să respins pe baza faptului că sunt în baza de date al biroului de credite știți cumva ce bancă mă poate ajuta pt un nou credit ?

negreanu mihaela
iesirea din biroul de credite
Buna ziua va rog domnul vlad de a-ti lasat comentariu sunati-ma si pe mine la numarul 0728681164vreau sa vorbesc ci dumneavoastra daca ma.puteti ajuta sa ies si eu din biroul de credite.

Vasile Coman
Ajutor pentru iesirea din Biroul de Credit?
Cine are nevoie de ajutor pentru a iesi din Biroul de Credit, fara niciun cost, poate sa ne trimita un email la: vasile.coman@bancherul.ro. Va sfatuiesc sa nu apelati la diversi asa-zisi consultanti sau avocati care va cer bani, intrucat riscati sa fiti pacaliti.

Calancia ionela mariana
Biroul de credit
Buna ziua.Sunt in biroul de credit desi am platit suma datorata.Momentan sunt in crestere copil.As mai putea lua un credit prima casa?

Sandu
Buna ziua,as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o informatie...sunt in biroul de credit din aprilie 2016 si as vrea sa fac un credit pentru prima casa pe numele sotului doar ca nu ne da banca din cauza mea :(...cum as putea fii scoasa din biroul de credit daca s.a achitat tot?
.

Țânașa Cristina
Împrumut pentru casa
As vrea un împrumut pentru casa 12 13 mii eur sunt in biroul de credit dar sunt cu rata la zii . pot face acest împrumut la dv ? MultumescAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCe mi se poate intampla daca nu mai platesc datoriile la IFN?

"Sunt in imposibilitatea de plata, nu am niciun venit și nici bunuri mobile sau imobile, ifn ul a recurs la o firma de recuperare a creditelor. problema e că eu sunt in imposibilitatea de plata. Ce mi se poate întâmpla? Mi au pus în vedere că mă vor acționa pe cale juridică.urmand executarea silita...", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro. Raspuns ReclamatiiBanci.ro Stimata doamna, Chiar daca nu aveti venituri sau bunuri, IFN-ul sau firma de recuperare va poate executa silit, iar atunci cand va veti angaja sau veti obtine alte tipuri de venituri sau bunuri, vi se vor retine datoriile, cu cheltuieli suplimentare aferente executarii silite, precum cele percepute de executorul judecatoresc. De aceea, detalii

Ce impact au noile modificari legislative asupra creditarii persoanelor fizice

Creditarea persoanelor fizice în anul 2019 va fi diferită de cea din anii anteriori, întrucât cadrul legislativ a suferit modificări, prin intrarea în vigoare, la data de 09 Noiembrie 2018, a prevederilor Regulamentului Băncii Naţionale Nr. 6/2018, cu aplicabilitate detalii

E legal ca executorul sa aplice dobanzi, comisioane si penalitati?

"Buna ziua! In textul intiintarii de la BEJ scrie asa: ....suma compusa din X lei reprezentand credit restant, ce sa va actualiza potrivit criteriilor cuprinse in titlul executoriu pana la achitarea intergrala a debitului, prin calcularea dobanzii si a comisioanelor...etc".
Din 2 popriri detalii

ROBOR – ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza?

Ne propunem ca, în acest material, în calitate de Asociație a Pietelor Financiare (ACI Romania) care a propus aceste reguli în 2007, să facem o scurtă descriere a ROBOR – ce este şi cum se determină, ce elemente pot genera modificările ROBOR – toate detalii

Ultimele Comentarii