BANCI | Stirea Zilei

Trei mari banci (BCR, Banca Transilvania si ING) nu mai au fonduri pentru credite Prima Casa; alternativa sunt creditele ipotecare standard, cu avans si dobanzi mai mari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-14 17:16

Creditele ipotecare par sa fi intrat intr-un blocaj din cauza legii privind darea in plata: plafonul alocat garantiilor pentru programul Prima Casa s-a epuizat rapid, inca de acum doua luni, de la finalul lunii martie, iar intre timp toate bancile au majorat avansul pentru creditele imobiliare standard, astfel ca acestea sunt mai greu de accesat.

Guvernul a suplimentat recent plafonul de garantii Prima Casa cu o jumatate de miliard de lei, insa suma se dovedeste insuficienta pentru bancile mari.

“Plafonul suplimentar alocat BCR în urma aprobării HG 366/2016 este destinat clienţilor care au depus deja solicitări de credite Prima Casă şi au fost aprobate final de către BCR până la data de 02.06.2016, în limita plafonului disponibil”, se arata pe site-ul BCR.

Banca ofera ca alternativa creditul imobiliar stanard, denumit Casa Mea BCR, pentru care este nevoie insa de un avans minim de 35% din valoarea locuintei, comparativ cu doar 5% pentru Prima Casa.

Si dobanda este mai mare: 4,95% fixa in primii cinci ani, comparativ cu 2,75% pe an (ROBOR 3M + 2%) la creditele Prima Casa.

Si Banca Transilvania (BT) anunta pe site-ul propriu ca fondurile alocate programului Prima Casa au fost epuizate, astfel ca banca recomanda clientilor creditul imobiliar-ipotecar.

Creditele imobiliare standard ale BT au un avans de minim 20% pentru clientii care achizitioneaza prima locuinta si obtin un credit in lei de maxim 125.000 de euro echivalent in lei, pentru restul avansul fiind de 25%.

Dobanda standard pentru acest credit este de 4,790% (ROBOR6M + 3,75 pp) sau de 4,290% (ROBOR6M + 3,25 pp) pentru cei care primesc veniturile intr-un cont al bancii, comparativ cu dobanda de doar 2,780% (ROBOR3M + 2,00 pp) la creditele Prima Casa.

Nici ING Bank nu mai dispune de fonduri pentru creditele Prima Casa, dupa cum anunta banca pe site.

Alternativa pentru clienti este creditul ipotecar standard, pentru care e nevoie de un avans de minim 25% si care are o dobanda de 3,95% standard sau 3,65% cu asigurare de viata, fata de 2,75% cat era la Prima Casa.

Avansul de patru ori mai mare, cel putin, precum si dobanzile mai ridicate cu minim un punct procentual, in cazul creditelor ipotecare standard, fata de cele tip Prima Casa, vor determina, cel mai probabil, o ajustare importanta a volumului de credite imobiliare acordate de banci in urmatoarea perioada.

Taguri: lege darea in plata  credite ipotecare  ING Bank  BT  Banca Transilvania  ROBOR  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  BT Capital Partners  darea in plata  credite Prima Casa  

Comentarii

Marius
Greseala de limba.
Dictionarul greselilor de limba, pag.21: alternativa - este o situatie din care exista doua iesiri si ai de ales una dintre ele; se intelege gresit ca fiecare dintre cele doua iesiri constituie o alternativa.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii