Bogdan Olteanu: Independenta BNR trebuie consolidata, in vederea aderarii la zona euro
Autor: Bancherul.ro
2016-06-08 17:52
Interviul acordat de viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu postului Realitatea TV:
Întrebare: Cum apreciați Raportul de convergenţă pe 2016 publicat de Comisia Europeană și ce înseamnă că noi îndeplinim doar trei din cele cinci criterii de aderare la Zona Euro?
Răspuns: Aș spune că sunt două lucruri care merită discutate. Pe de o parte ce înseamnă fiecare dintre aceste criterii și apoi ce criterii îndeplinește România, ce criterii îndeplinesc celelalte țări care doresc să adere la Zona Euro (Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Ungaria, Polonia și Suedia) și ce mai este de făcut.
Sunt patru criterii de aderare la Zona Euro, stabilite prin Tratatul de la Maastricht, la care se mai adaugă unul legislativ.
Cele patru criterii din Tratatul de la Maastricht sunt:
Primul criteriu este legat de inflație. Inflația medie anuală trebuie să nu depășească cu mai mult de un procent și jumătate cele mai mici trei inflații din Zona Euro. În acest moment, de câțiva ani încoace, România îndeplinește acest criteriu.
Criteriul referitor la ratele dobânzilor pe termen lung. Dobânzile la titlurile de stat pe 10 ani trebuie să nu depășească cu mai mult de două procente dobânzile din acele trei țări cu cea mai scăzută inflație. România îndeplinește și acest criteriu de câțiva ani.
Cel de-al treilea criteriu se referă la echilibrul bugetar: datoria publică ce nu trebuie să depășească 60% din Produsul Intern Brut și deficitul bugetar anual care nu trebuie să depășească în anul în curs și în ultimii doi ani limita de 3%. România încă îndeplinește acest criteriu. Există riscuri referitoare la deficitul bugetar, în special în ceea ce privește anul viitor și anii ce urmează.
Al patrulea criteriu se referă la stabilitatea cursului de schimb. Acesta este un criteriu ceva mai complicat, pentru că, pe de o parte, cursul de schimb nu trebuie să varieze cu mai mult de 15% în plus sau în minus raportat la euro. Acest lucru este îndeplinit de cursul de schimb al leului. Pe de altă parte, pentru ca acest criteriu să fie formal considerat ca îndeplinit, este necesar ca țara în cauză să fie deja membră a antecamerei Zonei Euro – Mecanismul Ratelor de Schimb (ERM II). În acea antecameră nu intri decât după ce mai întâi ai hotărât,după ce s-a luat decizia politică la nivelul factorilor politici, că aderi la Euro, ți-ai stabilit programul de acțiune, l-ai pus în aplicare și în ultimii doi ani înainte de aderare intri în acest mecanism. De aceea se și spune în Raport că niciuna dintre țări nu îndeplinește acest criteriu, pentru că niciuna dintre cele opt țări (Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Ungaria, Polonia, România, Marea Britanie și Suedia) nu este în acest moment în Mecanismul Ratelor de Schimb. Ceea ce este important pentru români este că moneda națională este stabilă și variația monedei naționale în ultimele 12 luni este considerată de Comisia Europeană a fi zero până la a doua zecimală. Practic, leul nu s-a apreciat, nu s-a depreciat față de euro.
Cel de-al cincilea criteriu, care nu este stabilit prin Tratatul de la Maastricht, dar este urmărit de Comisia Europeană pentru că este extrem de important, este compatibilitatea legislației naționale cu Tratatul de funcționare a Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, ni se cere în mod explicit să consolidăm independența Băncii Naționale.
În acest sens, se consideră că România nu îndeplinește acest criteriu de aderare. Este necesară o mai mare independență a Băncii Naționale a României în raport cu autoritățile statului, guvern în sens larg – toate autoritățile statului - și o mai pronunțată independență financiară – un mai mare control asupra modului în care Banca Națională își plătește impozitul pe venit către stat, practic nu ar mai trebui plătit lunar, ci la sfârșit de an, când se stabilesc în mod cert veniturile anuale ale Băncii Naționale.
Este important de subliniat în privința acestui criteriu legislativ că, în acest moment, România merge în direcția opusă. Dacă dorim să mergem spre Zona Euro, trebuie să înțelegem mesajul Comisiei Europene că trebuie să consolidăm și să adâncim independența Băncii Naționale și nu să o restrângem sau să subordonăm Banca Națională altor autorități ale statului, așa cum există discuții în spațiul public.
Sintetizând, în ceea ce privește criterii de la Maastricht, România îndeplinește cele două criterii care țin de responsabilitatea directă a Băncii Naționale - stabilitatea prețurilor și ratele dobânzilor pe termen lung -, criteriul care ține în mare măsură de Guvern și Parlament, al stabilității bugetare - datorie publică redusă și deficit bugetar redus - , criterul stabilității monetare este îndeplinit din punct de vedere al cursului valutar. Va fi îndeplit formal și complet din punct de vedere al apartenenței la antecamera Zonei Euro cu doi ani înaintea aderării la Zona Euro.
Întrebare: Doamna Anca Dragu, ministru al Finanțelor Publice, spunea, în aprilie, că în primăvara anului 2017 România va elabora un program complet de reforme privind aderarea la Zona Euro. Care este mesajul pe care îl transmiteți autorităților și ce ar trebui să prevadă acest program?
Răspuns: Noi stăm din punct de vedere tehnic la dispoziția autorităților. Aderarea la Zona Euro este însă o decizie politică, nu una tehnică. Cred că este foarte important mesajul pe care președintele l-a dat în Luxemburg, în urmă cu câteva zile, referitor la importanța pe care România o asociază finalizării integrării europene prin aderarea la euro. Probabil după stabilizarea situației politice, după alegeri, se va strânge acea masa critică ce va permite luarea unei decizii politice de largă susținere - așa cum a fost spiritul de la Snagov privitor la aderarea la Uniunea Europeană – privind intrarea pe drumul spre euro.
Din acel moment, începem să punem în aplicare măsuri, începem să facem acele reforme de care avem nevoie, să recuperăm decalajele economice, așa încât, într-un termen rezonabil – poate șapte ani, poate zece ani – să putem să devenim membri ai Zonei Euro.
Întrebare: Credeți că politicienii au înțeles mesajul transmis de Comisia Europeană?
Răspuns: E un moment fierbinte și desigur că și acesta este unul dintre mesajele care sunt pe agendă. Acesta nu este un lucru pe care îl înțelegi într-o zi sau în alta, ci este un angajament care trebuie dus vreme de ani și ani. Nu e o recunoaștere într-o zi, urmată de o negare în altă zi. Trebuie să fim consecvenți din momentul în care luăm decizia și ne stabilim un calendar, trebuie să fim consecvenți cu punerea sa în aplicare foarte mulți ani. De aceea este nevoie de consens la nivelul elitelor politice și nu doar de suportul tehnic pe care Banca Națională sau alte autorități îl pot da.
Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR) curs de schimb valutar reclamatie Vodafone
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Interviu
ING Bank nu este pregatita pentru noile cerinte de autentificare stricta la platile online cu cardul
ING Bank va continua sa utilizeze, in cazul clientilor care nu folosesc aplicatia Home Bank, vechea metoda simpla de autorizare pentru platile online cu cardul, doar printr-un cod prin SMS, si dupa 1 ianuarie 2021, cand intra in vigoare noile cerinte europene PSD 2 de autentificare stricta a detalii
Cum acorda Provident imprumuturi in perioada epidemiei coronavirusului si cum administreaza reclamatiile clientilor
Cum acorda Provident imprumuturi la domiciliu in perioada crizei COVID-19, cand sunt necesare masuri de siguranta pentru protectia angajatilor si clientilor? Cate amanari la plata ratelor au fost aprobate pentru cei afectati de coronavirus si cum sunt administrate reclamatiile, inclusiv prin detalii
Eximbank a majorat creditarea firmelor cu 24%, in timpul pandemiei COVID-19
Eximbank si-a majorat cu 24% volumul de credite brute acordate companiilor in acest an comparativ cu anul precedent, in contextul pandemiei COVID-19, in timp ce rata creditelor neperformante se afla in scadere, la 2,8%, conform datelor furnizate de banca la solicitarea detalii
Conciliatorul CSALB, Valentin Cocean: mai multe banci isi ajuta clientii in situatii sociale sau medicale grave, dar altele, din pacate, nu sunt dispuse la concesii
Valentin Cocean, conciliator in cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB), dezvaluie ca mai multe banci isi ajuta clientii aflati in situatii dificile, care nu le mai permit sa-si achite datoriile, insa din pacate exista si banci care in continuare nu detalii
- BNR pregateste noi forme de comunicare, dupa intreruperea conferintelor de presa din cauza coronavirusului
- BRD nu crede ca se va agrava criza coronavirusului, dar se va prelungi, iar revenirea economiei va fi in forma de U, nu in V
- Mihaela Budișteanu, avocat și conciliator CSALB: Dacă aș lua un credit, nu aș alege cea mai ieftină ofertă, ci aș merge la banca în care am încredere că mă va ajuta la nevoie
- Avocatul Mihai Tanasescu: Trebuie sa scapam de ideea fixa ca cel mai bine e sa dam banca in judecata
- Cat costa o mamografie in spitalele private din Bucuresti
- CNA interzice o reclama Provident la credite; ce spune IFN-ul
- ING Bank explica de ce-i intreaba pe clienti cum justifica platile cu sume mari de bani si in ce conditii blocheaza conturile
- In ce data intra pensiile pe carduri, in fiecare luna: precizari de la banci si Ministerul Muncii
- BRD despre colaborarea cu CSALB: ne ajuta sa demonstram clientilor ca banca este oricand deschisa comunicarii directe si transparente
- Cum gestioneaza Garanti BBVA reclamatiile clientilor si rezolvarea amiabila a acestora, prin CSALB
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Cei care-si amana ratele la credite trebuie sa se asigure ca le vor putea plati ulterior, avertizeaza bancile
- Doar 14% dintre romani prefera sa-si faca un depozit online, fara sa mearga la banca
- Noi reguli privind platile online cu cardul valabile din 2021, anunta ARB
- Comunitatea bancara anunta ca va participa in continuare la procesul de relansare a economiei
- Comunitatea bancara considera ca educatia financiara trebuie sa devina o prioritate
Topuri Banci
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
- Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking
Criza COVID-19
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
- Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020
- Cum se amana ratele la Credit Europe Bank
- Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite
- Raiffeisen Bank isi repara sistemul informatic si de carduri tot week-end-ul, dupa caderea din aceasta saptamana
ROBOR
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
- ROBOR 3 luni (date statistice pe perioada 1995-2019, conform BNR)
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul de cont curent a crescut in 2020 la 11 miliarde euro. Datoria pe termen mediu si lung, majorata cu 17 miliarde euro
- Care este numarul cardurilor cobranded din totalul cardurilor active
- Creditarea a ramas la niveluri ridicate si in luna octombrie
- Imprumuturile pentru consum si-au redus la jumatate ritmul de crestere, pe cand creditele imobiliare sunt neafectate de criza
- Valoarea biletelor la ordin neplatite de banci a explodat in iunie
Legislatie
- Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar - Bancar si-a lansat noul site
- Legea nr. 52/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite
- OUG nr. 29/2020 privind masurile Guvernului de sustinere a firmelor afectate de criza coronavirusului COVID-19
- Decizia Curtii Constitutionale nr.731 din 6 noiembrie 2019 referitoare la Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite
- Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Clientii Raiffeisen se plang ca nu functioneaza aplicatia Smart Mobile
- OTPdirekt Internet Banking si Smart Bank nu vor functiona timp de doua zile
- Banca Transilvania, punctaj maxim la evaluarea ARIR pentru comunicarea cu investitorii
- Cum se amana ratele la creditele OTP Bank
- OTP Bank schimba modul de autentificare pentru platile online cu cardul, conform PSD 2
Analize economice
- Puterea de cumparare a salariilor a crescut semnificativ, in pofida pandemiei coronavirusului
- Salariile bugetarilor au fost majorate puternic, desi incasarile statului au scazut
- Deficitul comercial pe 2020: 8,5% din PIB
- Romania a consemnat in pandemie un somaj de 4,9% per total, dar de 19% in randul tinerilor
- Datoria publica a Romaniei a ajuns la 44,4% din PIB
Ministerul Finantelor
- Cat sunt alocatiile pentru copii din 1 ianuarie 2021
- Aplicatia pentru completarea Formularului 094 in format electronic va fi disponibila pe www.anaf.ro, incepand cu data de 20 ianuarie
- Suspendarea ratelor la credite se poate face pe maxim 9 luni, anunta Ministerul Finantelor
- Normele de aplicare ale OUG 227/2020 privind amanarea ratelor la credite, publicate de Ministerul Finantelor
- Ministerul Finantelor a prelungit pana in 31 martie 2021 anularea dobanzilor si penalitatilor de intarziere pentru taxe si impozite
Biroul de Credit
- Legalitatea prelucrarii datelor personale de catre Biroul de Credit
- Care sunt bancile si IFN-urile care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit?
- Site-ul Birouldecredit.ro are probleme de functionare
- Intrebari frecvente despre Biroul de Credit
- Lista bancilor si IFN-urilor care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit
Procese
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
- Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)
- ANAF trebuie sa plateasca BCR Leasing dobanzi fiscale de 6,7 milioane lei, pentru obligatii suplimentare de plata a TVA anulate de justitie
- Clauzele abuzive din contractele de credit nu au termen de prescriptie, deci pot fi constatate oricand, chiar si dupa plata creditelor, a decis CJUE
Stiri economice
- Pensia medie a urcat la 1.800 de lei in ianuarie 2021. Puterea de cumparare a crescut cu 12% intr-un an
- Indicele lunar al preturilor, majorat brusc la 1,33%. Explicatia: scumpirea energiei electrice
- Salariul minim brut pe economie in Romania, de 458 euro in ianuarie 2021, peste cele din Ungaria si Bulgaria
- Romania, pe locul 23 din 27 intre statele UE la puterea de cumparare
- Deficit bugetar de 9,8% din PIB in 2020. Mai putin de jumatate pentru combaterea pandemiei
Statistici
- Romania - cea mai mare ieftinire in termeni reali a caselor dintre statele UE, pe 2019
- Marjele de dobanda practicate de banci sunt in scadere (analiza a Bancii Transilvania)
- Cat este salariul minim pe economie in 2020: 1346 lei net si 2.230 lei brut
- Incluziunea financiara a Romaniei, cea mai mica din Europa, scade, in loc sa creasca
- Pretul caselor, in scadere cu 0,7%, conform Eurostat
FNGCIMM
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
- IMM Invest: ce situatii financiare pot utiliza firmele in declaratia IMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- BCE recomanda bancilor sa nu plateasca dividende
- Modul de functionare a relaxarii cantitative (quantitative easing – QE)
- Dobanda la euro nu va creste pana in iunie 2020
- BCE trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea de legi care afecteaza bancile nationale
- BCE a publicat avizul privind taxa bancara
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
- FGDB explica modul de aplicare a procedurii de recapitalizare interna a unei banci cu depozitele negarantate ale clientilor (bail-in)
First Bank
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
- Cetatenii americani din Romania pot incasa cecurile de asistenta financiara pentru COVID-19 doar la First Bank
- First Bank finalizeaza achizitia Bank Leumi Romania
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
CSALB
- Cei care nu-si pot plati ratele amanate la credite pot apela la CSALB
- Negocierea in cadrul CSALB ar putea fi obligatorie inaintea proceselor dintre banci si clienti
- CSALB a reusit sa rezolve 433 de litigii dintre banci si clienti, insa in 51 de cazuri negocierile au esuat: exemple si recomandari
- Centrul unde romanii negociaza cu bancile și IFN-urile implinește 5 ani de la infiintare
- Cate reclamatii primeste Provident de la clienti si cum se solutioneaza
Noutati BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
- Banca Transilvania and EBRD become majority shareholders of Victoriabank in Moldova
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Mobile banking
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
- Atacuri phishing impotriva clientilor a trei banci, depistate de CERT-RO
- Alpha Bank: precizari despre tentativele de real-time phishing
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Noutati Comisia Europeana
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
- Council of the European Union statement on Bulgaria path towards ERM II participation
- Romania, pe ultimul loc in Europa la digitalizare
Noutati BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
- BVB avertizeaza doua firme ca nu si-au respectat obligatiile de raportare
- Raiffeisen Centrobank (RCB) a lansat produse de investitii tip warrant la BVB
Institutul National de Statistica
- Productia industriala a scazut cu 9,2% in 2020
- PIB-ul a scazut cu 3,9% in 2020, din cauza crizei coronavirusului, mult mai putin decat era prognozat
- Comertul in 2020: crestere cu 2,2% a cifrei de afaceri
- Evolutia preturilor locuintelor in perioada 2005-2020, conform statisticilor INS
- Salariul real, in crestere cu 5% in 2020
Informatii utile asigurari
- Regulile privind incheierea asigurarii auto RCA online
- Ce este o polita de asigurare auto obligatorie RCA
- Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal Pint.ro Broker de Asigurare SRL
ING Bank
- Probleme la platile online cu cardurile ING (actualizat)
- Cum se amana ratele la creditele ING, conform OUG 227/2020
- ING a blocat alocatia copilului. Ce trebuie sa fac?
- ING Bank are noi reguli pentru limitele de depunere si retragere numerar cu cardul de la ATM-uri
- Cum se actualizeaza datele personale ale clientilor ING Bank persoane fizice si persoane juridice
Ultimele Comentarii
-
Tara asta
Mai bine Revolut, sa zicem de unicredit administrare 2e ~8lei, retragere de la un bancomat ca ... detalii
-
transfer din cont in euro in cont in lei - Raiffeisen
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legat de deschiderea unui cont in euro. Pot transfera ... detalii
-
probleme aplicatia Raiffeisen Smart Mobile
Catalin, Raiffeisen spune ca aplicatia functioneaza, insa trebuie instalata ultima versiune a ... detalii
-
Nu merge aplicatia
Va rog sa remediați problema cu aplicația nu pot face plati online apare următorul mesaj ,Nu ... detalii
-
Mi-am schimbat numărul de telefon
doresc să-mi actualizez un alt număr de ... detalii