ASIGURARI | Ultima Ora

ASF a lansat proiectul Formarea Profesională şi Educaţia Financiară pentru cele trei piețe supravegheate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-03 11:04

ASF a lansat proiectul Formarea Profesională şi Educaţia Financiară pentru cele trei piețe supravegheate (comunicat de presa):

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va organiza un grup de lucru împreună cu reprezentanţii pieţelor supravegheate pentru proiectul „Formarea Profesională şi Educaţia Financiară”, la care invită să participe toate asociaţiile profesionale ale entităţilor din domeniile pieţei de capital, asigurărilor şi pensiilor private.

Grupul de lucru va contribui atât la finalizarea proiectului de regulament privind formarea profesională, cât şi la identificarea unor acţiuni de parteneriat pentru proiectul de educaţie financiară lansat de ASF împreună cu Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice.

Proiectul de educație financiară a debutat deja în București, unde peste 1.350 de elevi din trei şcoli generale şi şase licee beneficiază de cursuri menite să le dezvolte şi să le consolideze cunoştinţele financiare. Prezentările, susţinute de lectori din cadrul ASF, sunt adaptate vârstei şcolare şi abordează noţiuni de bază despre asigurări, piaţa de capital şi sistemul pensiilor private.

Prin intermediul parteneriatului cu pieţele reglementate acest program se poate extinde la nivelul întregii țări, prin implicarea lectorilor puși la dispoziție de asociațiile profesionale, în scopul atingerii obiectivelor comune de educare, dezvoltare de competențe și de susținere a incluziunii financiare.

Cele două iniţiative - regândirea sistemului de formare profesională a specialiştilor pieței și promovarea educației financiare pentru consumatorii de servicii - închid un cerc absolut necesar pentru asigurarea unei piețe financiare educate, bazate pe competențe și formate în spiritul transparenței, profesionalismului și al eticii.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBCR trimite in SUA opt firme din InnovX-BCR in cautare de investitii

8 businessuri de tehnologie din cadrul InnovX-BCR vor participa în perioada 26-29 iunie la cel mai important eveniment dedicat investițiilor străine directe din Statele Unite: SelectUSA Investment Summit. Cele opt companii fac parte din toate grupele acceleratorului InnovX-BCR detalii

BNR nu-l lasa pe inventatorul creditului doar cu buletinul sa-si faca banca

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu este de acord ca inventatorul creditului doar cu buletinul din urma cu 15 ani, Dan Ostahie, proprietarul magazinelor Altex, sa-si faca banca, prin preluarea Porsche Bank. Motivul este lipsa de experienta a lui Ostahie in domeniul bancar, conform detalii

Dobanda de 8% la depozitele online pe 2 ani la Patria Bank

Patria Bank continuă să încurajeze economisirea și anunță dobânzi de top la depozitele în lei. În plus, 4 din 5 clienți noi de depozite accesează produsul 100% online, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Patria Bank a detalii

Preluarea Porsche Bank de Dan Ostahie a fost aprobata de Consiliul Concurentei

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, care este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare, conform unui comunicat al detalii

  

Ultimele Comentarii