ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-07 20:29

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, modificările Regulamentelor 6 și 7 privind organizarea, funcţionarea şi tranzacţionarea în cadrul pieței reglementate, respectiv în cadrul sistemului alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX-SIBIU STOCK EXCHANGE.

Totodată, Consiliul ASF a aprobat proiectul de regulament de modificare și completare a unor acte normative, respectiv a Regulamentelor CNVM nr.1/2006, nr.13/2005, nr. 32/2006, nr.6/2009, nr.5/2010, nr.4/2009, ca urmare, în principal, a implementării prevederilor Standardelor europene de procesare a evenimentelor corporative. Proiectul de regulament va fi repus în consultare publică pentru o perioadă de zece zile.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat un amendament la prospectul aferent majorării capitalului social al societăţii Asigurare Reasigurare ASTRA S.A. București.

În cadrul şedinţei, a fost aprobată numirea/autorizarea unor persoane în poziţii de conducere în cadrul unor societăţi de asigurare, societăți de administrare a fondurilor de pensii şi în cadrul unor companii de intermediere în asigurări (director general, director general adjunct, director investiții, membru al consiliul de supraveghere etc). De asemenea, Consiliul a aprobat modificarea actului constitutiv în cazul a patru brokeri de asigurare.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acțiunilor care se tranzacționează pe Piața RASDAQ sau pe piața valorilor mobiliare necotate, a acțiunilor emise de societățile: Institutul de Cercetări în Transporturi – Incertrans SA București, Perla Covasnei SA Voluntari, Potis Capital SA Cluj Napoca, Relee SA Mediaș, Simex SA SĂLAJ, Terra Estival 2002 SA Neptun, DIASFIN SA București, SINTER REF SA Azuga, Electrometal SA Timișoara și Electroconstrucția Elco SA Timișoara.

Membrii Consiliului ASF au aprobat și măsura asiguratorie de blocare pe o perioadă de două săptămâni a transferului pachetului de acțiuni emise de către S.C.ELECTROARGEŞ S.A. CURTEA DE ARGEȘ (18.874.931 de acțiuni) și de către S.C. HOTEL CLUB ESTIVAL 2002 S.A. NEPTUN (1.429.100 de acțiuni).

De asemenea, Consiliul a aprobat sancţionarea a 13 societăți pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate.

În cadrul ședinței, au fost avizate definitiv modificăriile Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare, administrat de SAI Raiffeisen Asset Management, respectiv ale prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, administrat de BCR PENSII, SOCIETATE DE ADMINISTRARE A FONDURILOR DE PENSII PRIVATE S.A.

În cadrul ședinței, au fost propuşi pentru avizare 18 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 4 agenţi de marketing.

Totodată, Consiliul ASF a fost informat cu privire la Planul de acțiune referitor la aplicarea IFRS de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, precum și cu privire la activitatea desfășurată în anul 2014 de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS). În cazul FPVS, Consiliul a solicitat auditarea situațiilor financiare de către un auditor independent.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania a accelerat cresterea in 2023, majorandu-si profitul cu 20%, la aproape 3 miliarde lei

Banca Transilvania a anuntat rezultatele financiare obtinute in 2023, an in care a accelerat cresterea reusind majorarea profitului net, la nivel de grup, cu 20%, la aproape 3 miliarde de lei. Banca a atras 623.000 de clienti noi in 2023, numarul total al detalii

Banca Transilvania isi sfatuieste clientii cum sa evite fraudele online

Banca Transilvania vine cu o serie de recomandări pentru clienții săi, pentru evitarea tentativelor de fraudă online, pe fondul creșterii numărului acestora atât la nivel național, cât și internațional, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Obiectivul detalii

Sase banci iti arata numele persoanei careia-i trimiti bani, pentru prevenirea fraudelor

In aplicatiile de mobile banking sau internet banking ale unui numar sase banci poti vedea si numele persoanei careia-i trimiti banii, nu doar banca la care are contul, o masura pentru prevenirea fraudelor. Cele sase banci sunt CEC Bank, ING, Libra Bank, First detalii

La CEC Bank, platile instant se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei pentru sume sub 500 de lei

CEC Bank a anuntat ca din 14 februarie platile instant in lei se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei online si 7 lei la ghiseu, pentru sume mai mici de 500 de lei: "Din 14 februarie 2024, poți face plăți instant mai simplu și la costuri mai detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii