BANCI | Ultima Ora

Turistii straini din Grecia pot retrage bani de la ATM-uri si pot face plati cu cardul fara restrictii, a anuntat guvernul grec

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-29 12:55

Turistii straini din Grecia pot retrage bani de la ATM-uri fara restrictii, acestea aplicandu-se doar cardurilor emise de bancile din Grecia, cu care se pot retrage maxim 60 de euro zilnic, incepand cu amiaza acestei zile, a anuntat guvernul grec, care a detaliat masurile privind controlul capitalului luate in aceasta noapte pentru a evita o criza bancara.

“Turistii straini pot efectua retrageri de numerar de la ATM-uri cu carduri fara restrictii, daca respectivele carduri au fost emise in strainatate”, conform anuntului guvernului.

De asemenea, nu vor fi afectate nici tranzactiile electronice, adica platile cu cardul sau cele prin internet realizate in interiorul tarii.

“Toate platile cu carduri de credit si de debit sau prin internet sau mobile banking in interiorul tarii se vor desfasura in mod normal”, precizeaza guvernul grec. De asemenea, nu exista restrictii de retragere a banilor nici de pe cardurile prepaid.

Pe de alta parte, transferurile de bani din interiorul tarii in strainatate sunt restrictionate, dar nu si transferurile din strainate catre conturile unei banci grecesti.

Ceea ce inseamna ca puteti alimenta un card folosit in Grecia fara probleme, sau puteti transfera bani in Grecia, dar nu si din Grecia in Romania. 

“Transferurile de bani online, prin internet banking sau online banking se pot efectua in mod normal, cu conditia ca destinatarul banilor sa fie un cont al unei banci grecesti”, precizeaza guvernul.

Potrivit deciziei privind controlul capitalurilor publicata în monitorul oficial grecesc în noaptea de duminică spre luni, bursa si bancile vor ramane inchise pana in 6 iulie, iar ATM-urile bancilor vor redeveni functionale de la mijlocul zilei de astazi, dar cu restrictionarea retragerilor de numerar la maxim 60 de euro zilnic.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraNoi comisioane pentru clientii ING Bank

ING Bank a anuntat ca introduce noi comisioane pentru serviciile furnizate clientilor bancii. Astfel, din 1 martie 2021, ING isi va taxa clientii cu cate 18 lei pentru fiecare card livrat la domiciliul acestora. Un comision de 20 de lei va trebui achitat, tot din 1 martie 2021, detalii

Cum a fost jefuita o banca cu un biletel primit de casiera de la hot

O unitate a BRD Groupe Societe Generale din Bucuresti, in apropierea Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), a fost jefuita cu ajutorul unui biletel transmis de hot casieriei, in care-i cerea sa-i dea banii din sertar. (vezi biletelul in fotografia publicata de detalii

ING Bank va trimite cardurile la domiciliul clientilor, prin curier, cu un comision de 18 lei

ING Bank si-a anuntat clientii ca din 1 martie 2021 "cardurile embosate atașate ING Card Complet sau conturilor curente în EUR, atât cele nou emise cât și cele reînnoite, vor fi livrate la adresa de corespondență sau o altă adresă pe care ne-o vei comunica. Prețul detalii

Rezultatele financiare BT la 30 septembrie 2020: Banca Transilvania, pregatita sa sustina revenirea economiei

Banca Transilvania (BT) a publicat rezultatele financiare la finalul trimestrului trei, intr-un comunicat: Rezultatele financiare BT la 30 septembrie 2020
Banca Transilvania, pregătită să susţină revenirea economiei Banca Transilvania a detalii

Ultimele Comentarii