BANCI | Stirea Zilei

Standard&Poor's a scazut ratingul Romaniei la "BB+", cu perspectiva negativa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-27 18:44

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus, luni, ratingul RomÔniei pentru ţmprumuturi ţn monedă străină pe termen lung la "BB+", de la "BBB-", şi calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectivă "Negativă".

Totodată, specialiştii Standard&Poor's au confirmat ratingul pe termen scurt pentru moneda naţională la "A-3", iar gradul de Transfer şi Convertibilitate (Transfer & Convertibility) a fost coborÔt la "BBB+", de la "A-".

Agenţia a menţinut perspectiva "Negativă" pentru cele două ratinguri, indicÔnd o accentuare a riscurilor pentru RomÔnia, se arată ţntr-un comunicat al Standard&Poor's.

"Scăderea ratingului reflectă riscurile ţn creştere pentru economia reală a RomÔniei, ca urmare a vulnerabilităţii ridicate a sectorului privat şi a dependenţei de sursele de finanţare externe, tot mai nesigure", a declarat analistul Standard&Poor's Marko Mrsnik.

╬n absenţa unor măsuri semnificative ale autorităţilor pentru combaterea problemelor, economia RomÔniei s-a supraţncălzit, iar gradul de ţndatorare a crescut, susţinut de avansul creditului neguvernamental, care a atins 50,5% ţn septembrie, pentru ultimele 12 luni.

"Autorităţile nu s-au ocupat de aceste provocări economice, atenţia transferÔndu-se către alegerile generale care urmează", se menţionează ţn comunicat.

Creşterea rapidă a cererii interne a determinat presiuni pentru majorarea salariilor şi a agravat deficitul de cont curent, de 14% din Produsul Intern Brut ţn 2007.

Perspectiva "Negativă" pentru RomÔnia reflectă posibilitatea unei noi reduceri a ratingului, ţn cazul ţn care condiţiile de pe piaţa financiară internaţională se ţnrăutăţesc şi afectează grav creşterea economică.

"RomÔnia este vulnerabilă la un scenariu de oprire bruscă a intrărilor de capital, care ar necesita o ajustare drastică a economiei şi ar cauza o deteriorare a balanţei de plăţi a guvernului", a adăugat Mrsnik .

Printre avantajele RomÔniei, care ar putea stopa majorarea deficitului şi a datoriei guvernamentale, ar putea fi o politică mai coerentă şi o guvernare mai bună după alegeri.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii