BANCI | Ultima Ora

Banca Centrală Europeană (BCE) a mentinut dobanda la 4%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-07 16:32

Banca Centrală Europeană (BCE) a mentinut, joi, dobânda sa de politică monetară la nivelul de 4%, în vigoare din iunie 2007, în conformitate cu asteptările jucătorilor de pe pietele financiare.

Mizele de pe pietele financiare anticipau că Banca Centrală Europeană va mentine joi dobânda sa de politică monetară la 4%, desi datele economice negative ar trebui să impună trei scăderi ale dobânzii cheie în 2008, prima chiar în aprilie, potrivit Reuters.

Principalul motiv al mentinerii dobânzii de către BCE este inflatia accentuată din zona euro, comentau analistii, care estimează, însă, că este improbabil ca dobânda de politică monetară a BCE să mai fie mentinută mult timp la 4%.

Evolutia contractelor la termen (futures) de marti a indicat că investitorii mizează pe o relaxare a politicii monetare a BCE mai devreme decât arătaseră estimările si anticipează o scădere a dobânzii de referintă cu 0,75% până la sfârsitul anului.

Această evolutie de pe pietele financiare a survenit în contextul unei scăderi surprinzătoare în sectorul serviciilor si în vânzările cu amănuntul în cele 15 tări membre ale zonei euro.

Evolutia contractelor la termen arată chiar si faptul că investitorii estimează la 20% sansele ca BCE să înceapă să îsi coboare dobânda cheie încă din martie.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING Bank va emite carduri din plastic reciclat

Începând cu luna septembrie a acestui an, ING Bank va începe tranziția portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Astfel, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar și energia detalii

Aplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

  

Ultimele Comentarii