BANCI | Ultima Ora

Sase banci iti arata numele persoanei careia-i trimiti bani, pentru prevenirea fraudelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-02-20 07:43

In aplicatiile de mobile banking sau internet banking ale unui numar sase banci poti vedea si numele persoanei careia-i trimiti banii, nu doar banca la care are contul, o masura pentru prevenirea fraudelor.

Cele sase banci sunt CEC Bank, ING, Libra Bank, First Bank, Alpha Bank si Unicredit, care a anuntat ieri introducerea acestei facilitati, impreuna cu Transfond:

UniCredit Bank oferă clienților o nouă facilitate de verificare a identității beneficiarului real al plății prin Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), prin TRANSFOND, care pune la dispoziție acest serviciu, conform unui comunicat de presa, in care se mai mentioneaza:

Funcționalitatea este imediată, la momentul inițierii unei plăți printr-unul dintre canalele electronice ale UniCredit Bank (Mobile/Online Banking sau Business Net) și este oferită gratuit clienților.

“Serviciul Afișare Nume Beneficiar are ca obiectiv prevenirea fraudelor în rândul clienților care efectuează plăți electronice și reducerea tranzacțiilor eronate generate de introducerea greșită a beneficiarului, a contului IBAN. Baza de date SANB, administrată de TRANSFOND, este creată pe baza informațiilor transmise de către prestatorii de servicii de plată din România, care au aderat deja la acest sistem.” a explicat Cengiz Arslan, Vicepreședinte și COO la UniCredit Bank.

”Astfel de fraude pot afecta încrederea publicului în sistemul bancar și în general în plățile fără numerar interbancare. Verificarea detaliilor bancare ale beneficiarului reprezintă, în același timp, o verigă importantă în dezvoltarea unor noi componente ale ecosistemului de plăți din România, în condiții de deplină securitate informațională. Adresăm tuturor băncilor invitația de a participa la acest sistem (SANB) și de a colabora pentru creșterea siguranței în tranzacțiile interbancare.” a declarat Răzvan Faer, Șef Departament Dezvoltare TRANSFOND.

Practic, SANB asigură furnizarea și afișarea automată în ordinul de plată electronică a prenumelui și inițialei numelui beneficiarului plății, în momentul introducerii de către plătitor a contului IBAN al beneficiarului, pentru plățile către beneficiari persoane fizice. În cazul unei plăți către o persoană juridică se va afișa plătitorului, pentru validare, o parte din denumirea firmei. Serviciul Afișare Nume Beneficiar este disponibil 24/7 în rândul băncilor participante la SANB.

Serviciul Afișare Nume Beneficiar este administrat de Asociația Română a Băncilor, ca serviciu adițional opțional la Schemele de transfer credit SEPA RON, în baza Convenției privind Schemele naționale de plăți și a mandatului dat de Banca Națională a României.

Este important de menționat că nu toate băncile din România oferă această facilitate în prezent, ceea ce înseamnă că, în cazul unei plăți către un cont deschis la o instituție bancară care încă nu a aderat la acest serviciu, nu se va afișa numele beneficiarului.

Taguri: UniCredit Bank  aplicatie mobile banking  First Bank  ING Bank  plati online  Alpha Bank  CEC Bank  banca  cont bancar  transferuri de bani  Transfond  transfer bancar  Libra Internet Bank  plati  plati instant  frauda online  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania isi cere scuze pentru problemele cu functionarea cardurilor

Banca Transilvania isi cere scuze pentru problemele cu functionarea cardurilor si aplicatiilor pe parcursulul a aproximativ 2 ore in data de 4 iunie: "Dragi clienți, În cursul zilei de ieri, o parte din sistemele, aplicațiile și detalii

Banca Transilvania preia BRD Pensii

Grupul Financiar BT, prin Banca Transilvania și BT Investments, a ajuns la un acord cu BRD-Groupe Societe Generale și Societe Generale Assurances pentru achiziția BRD Pensii (BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), companie cu activitate în România, în detalii

In Romania sunt de trei ori mai multe procese decat in Europa. Judecatorii trebuie sa se concentreze pe litigii care nu se pot rezolva pe cale amiabila, spune CJUE

Judecătorii sunt sfătuiți să recomande consumatorilor și băncilor soluționarea pe cale amiabilă a disputelor din instanță. Aproximativ 60 de judecători din tribunale, judecătorii și Curți de Apel din mai multe județe ale țării au participat la detalii

Patria Bank isi majoreaza profitul cu 171%

Rezultatele financiare înregistrate de Patria Bank la 31 martie 2024 prezintă un profit net de 8 milioane lei aferent primelor 3 luni ale anului în curs, reprezentând o creștere cu 171% fața de aceeași perioadă a anului precedent, anunta banca intr-un detalii

  

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost păcălit

  Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii