BANCI | Ultima Ora

Romanii fac zilnic cumparaturi cu cardul de 62 de euro la magazinele din strainatate, de 3 ori mai mult decat in 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-24 15:04

Romanii fac zilnic cumparaturi cu cardul in strainatate in valoare de 16,6 milioane de lei, efectuand 60.000 de tranzactii la POS-urile magazinelor din alte tari, ceea ce inseamna o medie de 276 lei pe tranzactie, adica in jur de 62 de euro, arata datele agregate ale BNR.

In primele trei luni ale acestui an, romanii au facut 5,4 milioane de plati cu cardul la POS-urile magazinelor din strainatate, cu 1,25 milioane mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent, arata statisticile BNR (vezi graficul).

Asta inseamna ca in stainatate romanii fac 60.000 de plati cu cardul in fiecare zi sau 2.500 de plati in fiecare ora, adica 41 de tranzactii in fiecare minut.

Numarul platilor cu cardul in strainatate este in crestere puternica de la an la an, daca ne uitam ca in primele trei luni ale anului 2008 au fost efectuate doar 1,29 milioane de plati cu cardul in strainatate, asadar de cinci ori mai putine decat in prezent.

Si valoarea platilor in strainatate cu cardul creste spectaculos de la an la an: in primele trei luni din 2014 volumul platilor cu cardul s-a ridicat la 1,5 miliarde lei, ceea ce inseamna 16,6 milioane lei in fiecare zi, 694 lei in fiecare ora sau 11,5 lei in fiecare minut.

Asadar, romanii fac zilnic cumparaturi de 16,6 milioane de lei in strainatate, efectuand 60.000 de tranzactii la POS-urile magazinelor din alte tari, ceea ce inseamna o medie de 276 lei pe tranzactie, adica in jur de 62 de euro.

In primele 3 luni din 2008, valoarea cumparaturilor cu cardul in strainatate se ridica la doar o jumatate de miliard de lei, de trei ori mai putin decat in prezent.

In ceea ce priveste retragerile de bani de la ATM-urile din strainatate, atat numarul tranzactiilor cat si valoarea acestora raman la niveluri mult mai mici decat platile la POS-uri: doar putin peste 700.000 de retrageri in valoare de 500 de milioane de lei in primul trimestru din acest an, cam de 6 ori mai putine decat platile cu cardul in magazine.

Se poate spune, asadar, ca in ciuda crizei, asadar a scaderii resurselor disponibile, tot mai multi romani descopera beneficiile platilor non-cash, cu ajutorul cardului.

Vezi aici care sunt cele mai importante trei avantaje ale platilor cu cardul in strainatate

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Cu venituri de 10.000 de lei, ai servicii dedicate, tip premium banking, la Banca Transilvania

Banca Transilvania a ajuns la 100.000 de clienți Premium Banking, segment de business diferit de Private Banking, +25% față de aceeași perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: “Creșterea numărului de clienți detalii

IFN-ul Credit Prime a dat credite de 30 milioane euro, cu dobanzi de 900%

IFN-ul Credit Prime, detinut de firma Ecofinance, din grupul Dyninno, inregistrat in paradisul fiscal Malta, anunta intr-un comunicat ca si-a majorat portofoliul de credite cu 40% in 2022: "Valoarea totală a creditelor acordate a ajuns la 30 milioane de euro, detalii

CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până detalii

Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își reafirmă angajamentul pentru digitalizare și lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de detalii

 



 

Ultimele Comentarii