BURSA | Analiza

Piata de capital din Romania trece la IFRS din 2012

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-08-19 20:54

Începând cu exercițiul financiar al anului 2012, societățile comerciale ale căror valori mobiliare sunt tranzacționate pe o piață reglementată vor întocmi situațiile financiare individuale în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară („IFRS”), potrivit unui ordin emis recent de Ministerul Finanțelor Publice, anunta KPMG.

Astfel, se extinde categoria entităților pentru care aplicarea IFRS devine obligatorie, după ce instituțiile de credit au trecut la IFRS ca bază a contabilității începând cu 1 ianuarie 2012, iar Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și Comisia de Supraveghere a Asigurărilor au cerut entităților pe care le reglementează să întocmească un set de situații financiare individuale conforme cu IFRS în scop informativ.

Adoptarea IFRS este de natură să sporească transparența și comparabilitatea raportărilor financiare, oferind investitorilor informații relevante pentru luarea deciziilor economice. „Furnizarea unor informații financiare de calitate, prezentate într-un limbaj larg utilizat pe plan internațional și însoțite de opinia unui auditor independent sporește încrederea partenerilor de afaceri, facilitează accesul la finanțare și poate chiar reduce costurile finanțării prin diminuarea nivelului perceput al riscului”, este de părere Aura Giurcăneanu (foto), Head of Audit and Assurance în KPMG România.

Potrivit specialiștilor KPMG, un alt pas important în direcția îmbunătățirii cadrului de raportare financiară din România s-ar putea face permițând și altor societăți să opteze pentru adoptarea IFRS ca bază unică de raportare. ”Multe societăți sunt nevoite în prezent să țină raportări duble, conform regulilor contabile românești și a celor IFRS, fiind necesare reconcilieri ale rezultatelor obținute și furnizarea de explicații pentru diferențe, ceea ce ridică semne de întrebare pentru investitori și finanțatori și amplifică incertitudinea generată de mediul economic”, spune Angela Manolache, Director în Departamentul de Consultanță al KPMG România.

Potrivit unui studiu efectuat de KPMG, peste 80% din clienții săi (companii locale și multinaționale) întocmesc raportări IFRS, fie în baza cerințelor legale, fie la solicitarea acționarilor, a instituțiilor de finanțare sau a altor parteneri de afaceri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii