BANCI | Analiza

Indicele credit default swap (CDS) pentru Romania a scazut la 5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-25 17:01

Costurile de asigurare a datoriilor României faţă de riscurile de restructurare sau default au scăzut cu circa 0,5 puncte procentuale miercuri, după ce FMI a anunţat că a convenit cu oficialii de la Bucureşti asupra unui pachet multilateral de finanţare externă de 20 miliarde euro.

Spreadul instrumentelor derivate de tip credit default swap (CDS) pe cinci ani legate de datoriile României au scăzut la o medie de cinci puncte procentuale, de la un nivel mediu de 5,5 puncte procentuale în şedinţa anterioară, potrivit unui trader.

Restrângerea spreadului se traduce, în practică, prin scăderea costurilor de asigurare a datoriilor şi obligaţiunilor României contra riscului de default timp de cinci ani. Astfel, costul scade, în cazul unei datorii de zece milioane de dolari, la circa 500.000 de dolari, de la 550.000 de dolari în şedinţa anterioară.

Totodată, firma de monitorizare a pieţei CMA DataVisiona anunţat că contractele CDS pe cinci ani sunt cotate la 5,016 puncte, faţă de 5,564 puncte anterior.

În prima parte a lunii martie, spreadurile se plasau în jurul nivelului de 7 puncte procentuale.

"Pachetul FMI este un factor pozitiv pentru România, deoarece promite stabilitate financiară în următoarele 12 luni prin acoperirea găurii din balanţa de plăţi", a declarat un specialist Commerzbank pentru pieţe emergente.

Fondul Monetar Internaţional a anunţat, miercuri dimineată, că delegaţia prezentă la Bucureşti a convenit, cu autorităţile române, asupra unui program de relansare economică finanţat printr-un pachet multulateral de finanţare externă la care vor participa, alături de Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii