BANCI | Opinie

FMI solicita o actiune colectiva, la nivel european, la criza financiara globala

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-06 15:39

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a solicitat o soluţie colectivă, la nivel european, la criza financiară globală şi eforturi pentru a reorganiza instituţiile internaţionale, precum cea pe care o conduce.

Liderii celor mai mari patru economii din Uniunea Europeană (UE), respectiv Marea Britanie, Franţa, Italia şi Germania, au promis, sâmbătă, că vor face tot ce pot pentru a limita efectele crizei financiare asupra Europei.

Iniţiativa a fost salutată de Strauss-Kahn.

"Europa trebuie să se pregătească să pună în practică o linie colectivă de apărare. Stabilitatea economiei mondiale este în joc", a afirmat oficialul în cadrul unui discurs la Paris.

Strauss-Kahn a avertizat împotriva statelor care acţionează singure şi a faptului că fluxurile de capital către ţările în curs de dezvoltare vor fi afectate, ceea ce va duce la încetinirea creşterii economice.

După ce criza mondială îşi va reduce intensitatea, principalii lideri ai lumii vor trebui să se întâlnească pentru a reforma sistemul financiar internaţional astfel încât probleme asemănătoare să nu mai apare, consideră şeful FMI.

"Principalul risc pe care îl anticipez după criză este că principalii lideri vor fi obosiţi după eforturile făcute, se vor culca pe laurii lor şi vor uita obiectivul care va urma, respectiv de construcţie a unui sistem diferit", a spus Struass-Kahn.

De asemenea, oficialul a declarat că organizaţiile precum cea pe care o conduce sunt prea complicate şi că sistemul internaţional de administraţie va trebui simplificat şi transformat într-unul mai eficient.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii