BANCI | Analiza

Economia Austriei isi va reveni din criza abia peste 4-5 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-15 15:16

Economia Austriei va creşte abia în 2013 până la nivelul atins înaintea crizei financiare, a anunţat luni Bank Austria, cea mai mare bancă a statului, după ce indicatorul său economic a crescut în mai pentru prima dată din martie 2007, informează Reuters.

Bank Austria, o divizie a băncii italiene UniCredit, a anunţat că indicatorul privind economia a urcat la -2,5 puncte în mai, de la -2,9 puncte în aprilie, în contextul în care economia Austriei se îndreaptă către ieşirea din recesiune.

Totuşi, oficialii băncii au avertizat asupra optimismului exagerat.

"Indicatorul economic încă se afla la un nivel scăzut şi, evident, negativ. Creşterea uşoară din mai arată numai o temperare a încetinirii economice, după o performanţă slabă la începutul anului", a declarat Stefan Bruckbauer, economist în cadrul Bank Austria.

Bruckbauer este de părere că produsul intern brut (PIB) va continua să scadă în 2010, deşi cu un ritm mai scăzut, în linie cu estimările băncii centrale austriece.

"Evoluţia pozitivă pe termen mediu va atenua condiţiile economice severe, pentru că PIB-ul Austriei va creşte până la nivelul atins înainte de criză abia peste patru sau cinci ani", a mai spus economistul.

Indicatorul băncii arată cele mai probabile schimbări anuale ale PIB-ului din următoarele şase luni. Economia Austriei s-a comprimat cu 2,6% în primul trimestru, iar Bank Austria se aşteaptă la o scădere cu 0,5% a PIB-ului din următoarele trei luni.

Per total, economia Austriei s-ar comprima cu 3,5% în 2009 şi cu 0,3% în 2010.

Banca centrală a dat asigurări în aprilie că Austria nu este pe cale să intre în incapacitate de plată şi poate face faţă oricăror riscuri cauzate de expunerea băncilor sale faţă de Europa emergentă.

Grupurile bancare austriece sunt printre cei mai mari creditori pentru fostele zone comuniste din Europa Centrală şi de Est, şi au acordat credite echivalente cu 75% din produsul intern brut pentru clienţii din regiune.

Investitorii internaţionali sunt de părere că obligaţiunile austriece sunt acum mai puţin sigure decât cele emise de Italia, Spania şi chiar Slovacia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii