BANCI | Ultima Ora

Daca ai credit la Banca Transilvania, poti alege oricand modalitatea de plata a ratelor: egale sau descrescatoare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-07-17 06:24

Instanța a suspendat în 16 iunie a.c. efectele ordinului ANPC privind modul de calcul al ratelor la credite. De la acest moment, toate măsurile dispuse de ANPC nu mai produc efecte până la soluționarea definitivă a litigiilor declanșate de bancă împotriva procesului verbal de contravenție și a ordinului ANPC, anunta Banca Transilvania intr-un comunicat, in care adauga:

În acelasi timp, BT reamintește că un client poate alege încă de la început sau pe perioada derulării unui credit, modalitatea de rambursare care i se potrivește cel mai bine, în rate egale sau descrescătoare.

Cum alegi să rambursezi creditul: în rate egale sau descrescătoare?

Când dorești un credit, poți alege, chiar la început sau oricând ulterior, să rambursezi în rate egale sau descrescătoare. Câteva detalii pentru o decizie cât mai bună:

Îți faci o idee care este rata creditului – se calculează în funcție de produsul ales, suma și perioada de creditare dorită, precum și de tipul dobânzii (fixă sau variabilă).

Modul de rambursare poate fi schimbat când dorești, pe parcursul creditului. În funcție de varianta cea mai potrivită bugetului tău, tu hotărăști dacă treci la rate egale sau, după caz, descrescătoare.

Rambursarea cu rate descrescătoare presupune o rată de plată în cuantum mai mare în prima perioadă de derulare a creditului și o evoluție descendentă până la finalul perioadei de rambursare, iar dobânda totală achitată este mai mică decât în cazul rambursării prin rate egale.

Explicația este aceasta: se calculează prin aplicarea procentului de dobândă la sold, iar pe măsură ce soldul creditului scade, prin rambursarea de principal, valoarea dobânzii din rată începe să scadă.

Dacă alegi să rambursezi creditul prin rate egale, valoarea ratei lunare este aceeași în fiecare lună. Cuantumul ratei lunare este constant pe întreaga perioadă de rambursare a creditului, iar dobânda totală achitată este mai mare decât în cazul rambursării prin rate descrescătoare.

Suma pe care o poți împrumuta depinde și de gradul de îndatorare prevăzut de reglementările în vigoare – indiferent de modul de rambursare.

Cum poți solicita trecerea la rate descrescătoare/egale: te așteptăm la bancă, unde îți vom explica soluțiile pentru care poți opta și îți vom prezenta un grafic de rambursare alternativ, urmând ca în funcție de decizia ta să efectuăm o analiză financiară pentru a verifica încadrarea în noile condiții ale creditului.

Ulterior analizei vei primi rezoluția finală dacă te încadrezi din punct de vedere legal al gradului de îndatorare, iar dacă optezi să schimbi modul de rambursare a creditului, te rugăm să te programezi pentru a veni la bancă, pentru semnarea actului adițional la contractul de credit care formalizează decizia ta.

Sursa: BancaTransilvania.ro

Taguri: credite ipotecare  Banca Transilvania  banca  Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC)  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  imprumut  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii