BANCI | Ultima Ora

Curs valutar: leul se depreciaza la 3,6610 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-31 16:17

Cursul de referinţă afişat vineri de banca centrală indică deprecierea cu trei bani şi jumătate (aproape 1%) a leului în faţa euro, până la 3,6610 lei/euro, evoluţia monedei naţionale fiind, în linii mari, în ton cu regiunea, pe o piaţă apatică.

Joi, Banca Naţională a României (BNR) anunţase un curs de referinţă de 3,6262 lei/euro.

"Piaţa este apatică. Leul s-a depreciat în prima parte a şedinţei, însă apoi cursul a fost foarte stabil. Evoluţia este similară cu a regiunii, cu toate că, în ultimele ore, forintul şi zlotul şi-au revenit puţin", a declarat, pentru NewsIn, dealeul Băncii Comerciale Române (BCR), Narcis Noaghea.

Moneda naţională a început şedinţa la cotaţii apropiate de 3,63 lei/euro, pentru ca în următoarele două ore să piardă teren, până la cotaţii peste 3,67 lei/euro. La ora 13:35, băncile cumpărau un euro cu 3,6700 lei şi îl vindeau cu 3,6770 lei.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat vineri de BNR arată o depreciere puternică a leului, cu 4,1%, până la 2,8758 lei/dolar, de la 2,7607 lei/dolar, cât era joi.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană s-a apreciat în această dimineaţă, de la cotaţii peste 1,28 dolari/euro până la 1,2669 dolari/euro, pe fondul aşteptărilor de creştere a cererii de dolari la sfârşitul lunii. Ulterior, moneda americană a pierdut din terenul câştigat, iar la 13:35, ora României, euro era cotat la 1,2751 dolari/euro.

Banca Naţională a României a afişat, în prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 14,07% pe an, foarte apropiat de cel din şedinţa anterioară, de 14,05%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a rămas la 17,8% pe an, cât era şi joi.

Dobânzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) au urcat la 30 - 80% pe an, "probabil pe fondul nevoii mai mari de lichidităţi, în special a companiilor", a mai spus Noaghea.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României Fondurile europene au un rol esenÈ›ial în dezvoltarea României, CEC Bank finanÈ›ând, de la demararea ExerciÈ›iului Financiar 2007-2013 È™i până detalii

Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, îÈ™i reafirmă angajamentul pentru digitalizare È™i lansează chatbot-ul de ultimă generaÈ›ie, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experienÈ›a clienÈ›ilor È™i a simplifica serviciile de detalii

Legea plafonarii dobanzilor la creditele IFN, trimisa la Curtea Constitutionala

Legea plafonarii dobanzilor la creditele acordate de Institutiile Financiare Nebancare (IFN), adoptata de Parlament in 26 martie 2024, a fost trimisa la Curtea Constitutionala, la solicitarea partidului USD, care considera ca IFN-urile sunt discriminate fata de detalii

CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătoreÈ™te anul acesta 160 de ani de la înfiinÈ›are, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care È™i-a reconfirmat constant poziÈ›ia de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generaÈ›ii de detalii

 



 

Ultimele Comentarii