RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Cum pot sa refinantez creditele de la IFN-uri?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-08-07 05:18

„Bună ziua! Am rate la 5 ifn-uri. Suma totală datorată e de 30.000 de lei. Ratele lunare sunt foarte mari. 1.000, 277, 558, 350. Am un salariu net de 2500 + 500 de lei bonuri de masă.

Am încercat să aplic pentru o refinanțare la diferite bănci, însă toate au spus că gradul de îndatorare e prea mare. Aș avea nevoie dacă vă rog din suflet să mă ajutați cu un sfat. Unde aș putea să mai aplic pentru o refinanțare sau numai prin insolvență la ANPC se poate? Mulțumesc.”, intreaba un cititor.

Raspuns

Intr-adevar, in prezent aveti un grad de indatorare foarte mare, de peste 80% din salariu, dublu fata de limita de 40% impusa de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Insa acest grad ridicat de indatorare este cauzat de dobanzile foarte ridicate la creditele de la IFN-uri.

Daca refinantati aceste credite cu un imprumut bancar cu dobanda mult mai mica si pe termen mai lung, atunci cu siguranta puteti sa va incadrati la un grad de indatorare mai mic.

Concret, in cazul salariului dumneavoastra, de 2.500 de lei, puteti obtine un credit de 30.000 de lei, pentru refinantarea tuturor creditelor de la banci, cu o rata lunara de doar 670 de lei, ceea ce inseamna un grad de indatorare de doar 25% din salariu.

Este vorba de un credit de nevoi personale pe o perioada de 5 ani, cu o dobanda de 14%, conform informatiilor prezentate de Banca Transilvania.

In concluzie, puteti face un credit pentru refinantarea tuturor imprumuturilor de la IFN.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!

Taguri: refinantare credit  Banca Transilvania  reclamatie banca  dobanzi credite  credite online IFN-uri  banca  Reclamatiibanci.ro  credite IFN  credit online  reclamatie IFN  imprumut  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

Comentarii

Elena
Refinantare IFN-uri
Buna seara! Am nevoie de ajutor urgent, am 5 IFN-uri , și un credit la cec bank destul de mare , plătesc foarte foarte mult la ele , 1400 rata la cec, și câte 3000c, 2000 , 1000 rate la IFN-uri. Eu castig 3500 lei și bonuri. Trebui sa fac cumva sa scap de ele, însă am întârzieri , raportări la biroul de credite . Ce pot face ? Va rog!

Baltag Petronel
Refinanțarea
Refinantare

Stefanescu Stefania
Refinanțare ifn-uri
Bună ziua! Am nevoie de ajutor urgent, am 6 IFN-uri , și un credit la cec bank destul de mare , plătesc foarte foarte mult la ele , 1400 rata la cec, și câte 3000c, 2000 , 1000 rate la IFN-uri. Eu castig 3500 lei și bonuri. Trebui sa fac cumva sa scap de ele, însă am întârzieri , raportări la biroul de credite . Ce pot face ? Va rog! Unde pot aplica pt refinanțări? Ajuta-ti-ma va rog!

Vasile Pop Coman - Bancherul.ro
refinantare IFN-uri
Ratele la creditele de la CEC Bank si IFN-uri insumeaza 7.400 de lei, fata de salariul dumneavoastra de doar 3.500 de lei, ceea ce inseamna ca nu va mai puteti achita datoriile. Din cauza faptului ca ati luat prea multe credite de la IFN-uri v-ati supraindatorat, iar dobanzile imense ale acestor credite online, de la IFN-uri, v-au aruncat intr-o spirala a datoriilor, care a dus la raportarea la Biroul de Credit. Din aceasta cauza nu puteti obtine o refinantare a creditelor luate de la IFN-uri, astfel ca singura solutie pentru a scapa de datorii este sa incheiati cu IFN-urile intelegeri pentru restructurarea datoriilor si incheierea unor angajamente de plata a datoriilor, in functie de venitul dumneavoastra lunar. Trebuie sa trimiteti la IFN-ri cereri pentru restructurarea datoriilor si achitarea acestora in mai multe rate. IFN-urile sunt obligate de lege sa va ajute in cazul in care nu mai puteti achita creditele, din cauza dobanzilor prea mari. OUG 50/2010 privind contractele de credit, pe care IFN-urile trebuie sa o respecte, arata urmatoarele, la articolului 39: "În cazul imposibilității consumatorilor de a accepta majorarea dobânzii, creditorul nu are dreptul să denunțe unilateral sau să rezilieze contractul. Creditorul trebuie să facă o propunere, transmisă în scris, de reeșalonare sau de refinanțare a creditului, în raport cu veniturile actuale ale consumatorului." Printre solutiile pe care IFN-urile vi le pot oferi, prin reesalonarea sau refinantarea creditului, se afla urmatoarele: • reducerea dobanzii si/sau a comisioanelor la credit; • modificarea (prelungirea) perioadei de creditare, cu anularea aplicarii dobanzilor; Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la IFN-uri privind restructurarea creditelor si achitarea datoriilor.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraFinopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

  

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost păcălit

  Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii