BANCI | Educatie financiara

Cand banca iti spune ca primesti cardul gratis, trebuie sa intrebi cat te costa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-07-26 18:38

„Am deschis un cont pentru studenti, am intrebat de comisioane sau alte plati aditionale, au zis ca nu exista, dar astazi ma trezesc cu o suma de bani pe minus, cica un comision de administratie. Sun frumos la call center, mi se explica ca nu am respectat niste criterii, ii spun ca nu mi-au fost prezentate criterii. Este legal?”, intreaba un cititor.

"Soția a lucrat la Polonia unde și-a făcut cont la banca Paribas. Cind a trebuit să se întoarcă acasă, ea a dorit să închidă contul și să lichideze cardul, dar ei i sa spus că cardul se întreține gratis de aceia poate pleca acasă fără de al lichida.

Acasă însă au început a veni lunar înștiințări de necesitate de a plăti comisioane, și timp de un an sa ridicat sima la 15 euro. Acuma nu știm ce e de făcut, oare chiar trebuie de dus la bancă și de rezolvat?", se plange alt cititor.

Cand vi se promite ca ceva este gratis, trebuie sa va amintiti de vorba care spune ca nimic nu e gratis.

Daca banca va spune ca aveti cardul gratis, ca nu trebuie sa platiti comisioane pentru el, s-ar putea sa fie o doar o jumatate de adevar. Pentru ca un card functioneaza pe baza unui cont, iar acesta s-ar putea sa aiba comisioane.

Sau s-ar putea sa aveti la pachet si alte servicii bancare, precum aplicatia de mobile banking sau alerte prin SMS, care la randul lor ar putea sa aibe un abomanent lunar.

Exista si situatia in care cardul si pachetul de servicii pot fi gratuite, dar cu una sau mai multe conditii: sa incasezi lunar in cont salariul sau o anumita suma de bani si sa faci plati cu cardul.

Sfat: cand va faceti un card, verificati toate costurile pachetului aferent respectivului card, cu cont, aplicatie, alerte si alte servicii aferente pachetului.

Informati-va si care sunt conditiile care trebuie indeplinite pentru ca un card sau pachet de cont curent sa fie gratuit, adica fara comision lunar de administrare.

Taguri: comisioane card  aplicatie mobile banking  cont online  aplicatie plati cu telefonul mobil  comisioane cont bancar  banca  cont bancar  carduri de credit  carduri de debit  cont bancar firma  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii