BANCI | Stirea Zilei

BERD va emite obligatiuni in lei in prima jumatate a lui 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-08 11:21

Banca Europeanã pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va efectua, în prima jumãtate a acestui an, o emisiune de obligatiuni în lei, dupã ce va rezolva problemele “tehnice si legale” pe care le presupune o astfel de operatiune, a declarat, joi, presedintele BERD, Jean Lemierre.

ªeful BERD a mai precizat cã va fi vorba, “mai degrabã despre emisiuni repetate, de sume mai mici, decât despre o singurã emisiune cu o valoare ridicatã”, dar cã operatiunile se vor face tinând cont de nivelul lichiditãtii în piatã la respectivul moment si de alte conditii din piata financiarã româneascã.

“Dacã mã întrebati, as prefera o emisiune de 500 milioane lei uneia de 10 miliarde”, a explicat presedintele BERD.

Lemierre s-a întâlnit, miercuri, cu presedintele Traian Bãsescu, premierul Tãriceanu si cu guvernatorul bãncii centrale a României, Mugur Isãrescu, pentru a discuta implicarea BERD în diferite proiecte si posibile investitii ale BERD, în România, în viitor.

Banca s-a arãtat interesatã de privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), asteptând o decizie cu privire la acest proces din partea premierului si a ministrului de Finante.

"CEC-ul e un caz specific, e o bancã de stat, una dintre putinele care au mai rãmas neprivatizate si analizãm aceastã afacere", a spus oficialul BERD. Lemierre a adãugat cã institutia pe care o reprezintã va analiza si alte procese de privatizare din România.

"Am vorbit pentru prima oarã, ieri, despre situatia CEC-ului, analizãm aceastã afacere, dar nu am luat, încã, o decizie, asteptãm decizia premierului si a ministrului de Finante", a spus oficialul BERD. Acesta a mai adãugat cã sectorul energetic, cel al infrastrcuturii si al alimentatiei, sunt prioritare pentru finantãrile bãncii în 2008.

Directorul BERD, Olivier Descamps, anunta, la sfârsitul lui 2007, cã investitiile institutiei în România vor creste "probabil semnificativ" anul acesta fatã de 2007, când banca a investit aproximativ 350 milioane euro.

BERD a lansat, în ianuarie, o linie de finantare a proiectelor de eficientã energeticã prin care bãncile pot lua împrumuturi din care sã finanteze mai departe firme în vederea îmbunãtãtirii eficientei energetice.

BERD a acordat în cadrul acestui program împrumuturi cãtre trei bãnci din România în valoare de 35 milioane euro. Banca Comercialã Românã (BCR) a luat un împrumut de 20 milioane euro, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) - 10 milioane euro, iar Banca Transilvania - 5 milioane euro.

Împrumutul acordat BCR a ridicat la 115 milioane euro valoarea finantãrilor de cãtre BERD a Bãncii Comerciale Române, la 30 milioane euro împrumuturile acordate CEC si la 68 milioane euro finantãrile acordate cãtre Banca Transilvania.

BERD a mai acordat, pânã în prezent, 22 de împrumuturi, în valoare de 380 milioane euro pentru proiecte în sectorul infrastructurii municipale si de mediu din România. În cele 27 de tãri în care opereazã, suma investitã de BERD pe acest segment este de 2 miliarde euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii