BANCI | Ultima Ora

BCR este a 4-a banca la care se pot face transferuri catre un numar de telefon, fara cod IBAN

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-05-18 04:51

Banca Comerciala Romana (BCR) este a patra banca ai carei clienti pot face transferuri de bani catre numerele de telefon ale clientilor Bancii Transilvania (BT), ING si CEC Bank, fara a fi necesar codul IBAN. 

Banca Comercială Română extinde ecosistemul digital George printr-o nouă funcționalitate și lansează plățile intra și interbancare prin intermediul numerelor de telefon. Astfel, clienții BCR pot transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Opțiunea de plată funcționează prin intermediul TRANSFOND și este valabilă între băncile participante la serviciu și între clienții care și-au dat acordul de a folosi AliasPay.

Petruț Lixandru, Șef Departament Canale Digitale de Distribuție, BCR:


„Suntem bucuroși să putem completa ecosistemul digital George cu o nouă funcționalitate, absolut necesară în viața financiară a clienților noștri. Soluția de plăți prin numărul de telefon oferă clienților noștri simplitate, rapiditate și siguranță în ceea ce privește transferurile de bani, atât de la un cont BCR la altul, cât și la celelalte bănci înrolate în sistem. Transferurile prin AliasPay presupun asocierea numărului de telefon cu un IBAN, iar clienții BCR care își doresc activarea acestui serviciu își vor da acordul direct din George pentru înrolarea numărului și, implicit, a IBAN-ului asociat în AliasPay. Sperăm ca această funcționalitate să fie adoptată de cât mai mulți actori de pe piața bancară, astfel încât gradul de acoperire să fie cât mai mare. De la lansare și până în prezent, am introdus peste 270 de funcționalități pe platforma George.”

Sabin Carantină, Director General al TRANSFOND:


„Serviciul AliasPay se încadrează prin excelență în tipologia serviciilor aliniate exigențelor clienților și corespunzătoare evoluțiilor tehnologice, prin prisma experienței plăcute pe care o oferă în utilizare, a ușurinței în efectuarea unei plăți între două conturi diferite. AliasPay a fost dezvoltat urmărind tendințele europene și internaționale de inițiere și de confirmare a încasării plăților, în general de utilizare preponderentă a dispozitivelor mobile pentru o gamă foarte variată de activități. Odată cu aderarea BCR la AliasPay și utilizarea pe scară din ce în ce mai extinsă a serviciului, va fi generat un avantaj important pentru consumatorii de servicii de plăți din România, prin prisma creșterii adresabilității și a cererii pentru plățile de acest tip. Încurajăm toate instituțiile de plată să adopte serviciul, pentru generalizarea plăților între conturi distincte fără utilizarea codului IBAN. Apreciem parteneriatul cu BCR inclusiv pentru furnizarea acestui serviciu și adresăm mulțumiri echipei de proiect.”

Funcționalitatea AliasPay se activează din magazinul platformei digitale George, prin asocierea numărului de telefon cu contul IBAN pe care utilizatorul vrea să primească bani. Pentru a transfera bani utilizând numărul de telefon, beneficiarul plăţii trebuie să aibă activă, la rândul său, funcţionalitatea AliasPay.

Odată cu aderarea BCR la AliasPay, cota de piață acoperită de participanții la acest serviciu ajunge la aproximativ 45% din piața plăților interbancare de retail, fără card, din România.

Nivelul de securitate și disponibilitate al serviciului este similar cu cel asigurat pentru funcționarea Casei de compensare a plăților interbancare, TRANSFOND punând la dispoziție, în cazul AliasPay, un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde.

Taguri: ING Bank  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  transferuri de bani  Transfond  transfer bancar  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraPlatile online cu BT Pay se fac mai simplu, fara completarea datelor cardului

 Plățile sunt realizate în câteva secunde, fără a mai fi necesară completarea datelor cardului.  Cumpărăturile pot fi plătite integral, precum și în rate, cu cardurile BT Star.  BT detalii

Intesa anuleaza bonusul de dobanda la depozitele prin internet banking

Intesa Sanpaolo Bank a anuntat ca din 15 iulie nu va mai acorda bonusul de un sfert de punct procentual la depozitele in lei constituite prin internet banking. In schimb, acest bonus se plateste pentru depozitele facute din aplicatia de mobile banking, Digical detalii

Banca Transilvania poate prelua OTP Bank, anunta Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia companiile OTP Bank România S.A., OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L. și subsidiarele acesteia, OTP detalii

Credit cu garantie gratuita FEI la Patria Bank

Patria Bank SA, în calitate de intermediar, și Fondul European de Investiții (FEI), în calitate de garantor, acordă credite cu garanție Competitiveness, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu o experiență de peste 7 ani în detalii

  

Ultimele Comentarii