Profile Bancheri din RomaniaCarmen Schuster

Presedinte Executiv

Dr. CARMEN SCHUSTER

Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe

Carmen Schuster, Preşedinte Executiv, asigură din martie 2015 conducerea BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), împreună cu Erwin Bernhard, Vicepreşedinte executiv financiar şi operaţiuni, cei doi fiind membrii Comitetului Executiv.

Carmen Schuster a fost cea care a iniţiat cadrul legal specific pentru băncile pentru locuinţe în România, punând astfel bazele pentru dezvoltarea sistemului de economisire-creditare din România.

Provine din sistemul băncilor de retail din Germania. A obţinut experienţă în restructurarea sistemului bancar din Germania de Est dupa anii ‘90.

Din 2005 a făcut parte din echipa de evaluare a pieţii de retail din România şi a BCR din partea Grupului Erste.

După preluarea BCR de către Grupul Erste, Carmen Schuster a condus împreună cu alţi doi reprezentanţi ai acţionarilor Programul de dezvoltare şi integrare a BCR în concernul Erste.

După finalizare, a preluat proiectul pentru lansarea BCR Banca pentru Locuinţe S.A.. De la înfiinţarea băncii, în 2008, până în martie 2015 a fost Vicepreşedinte executiv al instituţiei, responsabil pentru vânzări si marketing.

BCR BpL este liderul de piaţă de necontestat al băncilor pentru locuinţe în România.

Carmen Schuster este implicata activ în restaurarea şi păstrarea patrimoniului cultural din Transilvania şi în dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale prin initiative nationale.

CV:
Data nastere : 17.07.59

Studii:

Carmen Schuster este absolventa a Universitatii Bucuresti, a Academiei bancare a landului Banden-Wuerttemberg si a Academiei federale bancare din Bonn, Germania. Pe langa studiile de economie, ea are studii aprofundate in marketing bancar si in management la Universitatea din Hagen, Germania. Detine un doctorat in economie la Academia de Studii Economice, Bucuresti si un masterat in managementul proiectelor europene, Politehnica Bucuresti.

Activitate profesională:

Martie 2015 – prezent Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe S.A.

2008 – martie 2015 Vicepreşedinte BCR Banca pentru Locuinţe S.A., vânzări si marketing

2010 – 2012 Director Executiv, Management vânzări şi servicii, BCR

2005 – 2008 ERSTE Bank, Austria, Coordonatoarea Comitetului de Tranziție al ERSTE Bank pentru BCR, România,

1997 – 2005 Bayerische Landesbank/LBS München, Director de dezvoltare piete

1995 – 1996 Director de proiect pentru dezvoltare business, Bucureşti/Bonn
BMZ Ministerul federal de cooperare economica, Germania

1991 – 1994 Grupul de companii DSV/DDD, Stuttgart/Berlin, Germania, Reprezentant reorganizare bănci retail din Germania de Est

1985 – 1990 Diferite poziţii in majoritatea zonelor de retail, Sparkasse Karlsruhe, Germania

Vezi si alte profile - BCR Banca pentru Locuinte
Vezi profile alta banca

 

 

Ultimele Comentarii