BANCI | Profil

Banca Transilvania primeste rating Baa2 de la Moodys

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-11-30 12:22

Banca Transilvania a primit rating de credit investment grade din partea Moody’s, care apreciază la BT capitalul robust, rentabilitatea puternică și rezilientă, precum și lichiditatea semnificativă, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Perspectiva stabilă a rating-urilor pe termen lung ale BT reflectă așteptările Moody’s, conform cărora performanța financiară, în special capitalul și profitabilitatea, vor rămâne solide, în ciuda unui context macroeconomic mai puțin favorabil și în cazul în care structura pasivelor nu se schimbă semnificativ pentru a îndeplini cerințele MREL.

Standardele europene prevăd ca băncile să asigure permanent un nivel optim de fonduri eligibile MREL, distincte de depozitele clienților, care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

“Ne bucurăm că, de acum înainte, Banca Transilvania beneficiază de evaluare din partea a două agenții internaționale de rating, una dintre ele fiind Moody’s, care confirmă poziția solidă a BT. Este un moment și un pas important, în contextul în care cerințele de capital, în România și Uniunea Europeană, sunt tot mai stricte iar acreditările agențiilor internaționale de rating susțin eforturile noastre de a menține un cost al capitalului cât mai bun, care să contribuie la competitivitatea economiei României.” - declară Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Rating-urile atribuite Băncii Transilvania se referă, de asemenea, la implementarea în business a principiilor de ESG, în conformitate cu Moodys Investors Servics General Principles for Assessing Environmental, Social and Governance Risks. Moody’s consideră că Banca Transilvania gestionează adecvat riscurile, după cum o demonstrează capitalizarea solidă și lichiditatea semnificativă și în ciuda apetitului ridicat pentru creștere atât organică, cât și prin achiziții.

Rating-urile Moody’s pentru BT:

 Baa2/P-2 pentru depozite pe termen lung și scurt;

 Baa3/P-3 pentru emitenți pe termen lung și scurt;

 Perspectivă stabilă privind rating-urile pe termen lung;

 Rating-uri de risc de contraparte (CRR) pe termen lung și scurt Baa1/P-2;

 Evaluare de credit de bază (BCA) ba1 și un BCA ajustat;

 Evaluări ale riscului de contraparte (CR) Baa2(cr)/P-2(cr).

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar.

Are ≈20% cotă de piață, peste 4 milioane de clienți, circa 10.000 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități.

Valoarea brandului Banca Transilvania a depășit pragul de 500 de milioane USD și a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 2023. De asemenea, este în Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+.

Dincolo de banking, banca dorește să aibă impact pozitiv în România - pentru oameni, business și mediu.

Taguri: Banca Transilvania  banca  

Comentarii

Marius
Atentie!
BT nu este cea mai mare banca din SE Europei.

Vasile Pop Coman
Cea mai mare banca din see
Care spuneti ca este cea mai mare banca din SEE?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii