BANCI | Stirea Zilei

Banca Elvetiei scade dobanda cu un punct, iar francul elvetian se depreciaza puternic

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-20 16:33

Banca centrală a Elveţiei a coborât, joi, într-o mişcare neaşteptată, dobânda de politică monetară, cu 1 punct procentual, la un interval cuprins între 0,5% şi 1,5%, după înrăutăţirea perspectivelor economice, potrivit Bloomberg.

Francul elveţian s-a depreciat faţă de dolar la un nivel ce nu a mai fost atins din august 2007 după anunţul băncii centrale şi a coborât cu 0,8% faţă de euro la cotaţia de 1,5287 franci elveţieni/euro, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ultima lună.

Banca centrală a Elveţiei a micşorat rata pe trei luni Libor la un interval ţintit între 0,5% şi 1,5% şi a promis că va face o ofertă "generoasă şi flexibilă" de franci elveţieni, pentru a coborî rata la mijlocul intervalului ţintit. Este a treia oară când banca centrală a Elveţiei coboară dobânda cheie de la începutul lui octombrie.

"Este un pas foarte important şi o mare surpriză", a spus Holger Schmieding, economist-şef la subsidiara londoneză a Bank of America.

"Mediul financiar internaţional s-a înrăutăţit considerabil în ultimele zile. Banca centrală a Elveţiei va menţine, probabil dobânda cheie la reuniunea de luna viitoare, având în vedere pasul actual", a adăugat Schmieding.

Banca centrală a Elveţiei a estimat, totodată, că inflaţia se va tempera la mai puţin de 2% în acest an.

"Condiţiile economice internaţionale s-au înrăutăţit semnificativ, ceea ce a creat un risc mai accentuat pentru încetinirea semnificativă a activităţii economice din Elveţia în 2009", potrivit comunicatului băncii centrale a Elveţiei, citat de Bloomberg.

"Banca centrală a Elveţiei va continua să monitorizeze atent pieţele monetare şi valutare internaţionale", se mai arată în comunicatul citat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii