BANCI | Asociatia Romana a Bancilor (ARB)

Asociatiile din industria financiara au semnat un acord in care propun autoritatilor un gentlemens agreement pentru predictibilitatea legislativa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-09-11 13:14

11 instituții reprezentative ale industriei financiare din România au semnat Acordul de Colaborare pentru crearea Platformei Financiare, proiect mobilizator ce urmărește promovarea, în cooperare cu instituțiile interesate, a principiilor dezvoltării economice durabile şi ale progresului social, anunta Asociatia Romana a Bancilor (ARB) intr-un comunicat, in care adauga:

Proiectul de structurare a platformei program de colaborare în România pe zona financiară sub denumirea Platforma Financiară este o construcție non juridică, bazată pe sinergie și solidaritate, care permite intensificarea comunicării și a colaborării între reprezentanții pieței financiare din România pentru îmbunătățirea stabilității mediului economic și financiar.

Astfel, se dorește consolidarea mediului de afaceri românesc prin îmbunătățirea mai multor aspecte, printre care transparența și predictibilitatea, elemente cheie ce stau la baza deciziilor strategice ale potențialilor investitori.

Industria financiară din România propune încheierea unui acord cu autoritățile, de tipul "gentlemen’s agreement" privind asigurarea predictibilității legislative pentru următorii 10 ani.

Prin intermediul acestuia, se recomandă asigurarea de consultări periodice cu industria financiară, evaluarea riscurilor inițiativelor legislative propuse prin intermediul studiilor de impact și asigurarea unui dialog deschis între Guvern, antreprenori, instituții financiare sub forma unor întâlniri de tip workshop, panel de discuție pentru a evalua impactul potențial al modificărilor legislative.

Semnatarii Acordului de Colaborare sunt Asociația Română a Băncilor, Asociația Administratorilor de Fonduri din România, Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România, Asociația Brokerilor, Asociația de Plăți Electronice din România, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, Asociația Română a Brokerilor de Credite, Asociația Societăților Financiare din România-ALB, Bursa de Valori București, Uniunea Națională a Societăţilor de Asigurare și Reasigurare din România și Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere și Consultanţă în Asigurări din România.

Prin intermediul Platformei Financiare se stabileşte modul în care membrii acesteia în baza principiilor comune, precum dezvoltarea intermedierii financiare, prosperitatea economică, reputația, libera concurență, stabilitatea, transparența, inovația și educația financiară vor colabora pentru realizarea obiectivelor comune.

Acordul de Colaborare are ca obiective conlucrarea în vederea dezvoltării și consolidării sectorului financiar ca parte a unei piețe performante, stabile și eficiente.

Astfel, se dorește îmbunătăţirea mediului de afaceri din România şi perfecţionarea mecanismelor economice din sfera activităților comune, dar și colaborarea între instituții prin facilitarea dialogului deschis și promovarea unor politici comune.

Totodată, Acordul urmărește respectarea legalităţii, eticii profesionale, precum şi a normelor privind concurenţa în activitatea economică şi în relaţiile dintre părți.

Pe parcursul colaborării nu se vor discuta  aspecte care să contravină prevederilor Legii Concurenței, fiind avută în vedere stimularea concurenței și a unui mediu concurențial adecvat.

În practică vom asista la reprezentarea, susținerea intereselor legitime ale membrilor în relaţia cu instituţiile şi autorităţile publice şi cu alte persoane juridice şi fizice, în raport cu obiectul şi scopul de activitate ale membrilor, precum şi promovarea unei imagini favorabile a membrilor și a domeniilor de interes pe plan naţional şi internaţional.

Semnatarii Acordului urmăresc realizarea unui dialog permanent cu autoritățile și instituțiile statului, precum şi cu orice terţi pe probleme de interes economic general, inclusiv prin formularea de propuneri asupra proiectelor de acte normative specifice și participarea la dezbaterile pe marginea acestora în domeniile de interes.

Prin acest Acord, instituțiile partenere pot organiza programe comune, în baza unor acorduri separate, în domeniile pe care le reprezintă. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire a valabilității cu acordul partenerilor.

 

Taguri: dobanzi credite firme  Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)



Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani

Asociația Română a Băncilor (ARB) și Institutul Bancar Român (IBR) invită elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani să se înscrie la concursul european de educație financiară European Money Quiz, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Anul acesta, finala națională va avea loc online la data de 23 martie, ora 12:00, urmând ca finala europeană să se desfășoare la data de 16 mai 2023, la Bruxelles. Gazda competiției naționale din acest an va fi Andrei Șelaru (Selly).  Cel mai bine clasați doi elevi la finala națională își vor testa cunoștințele în materie de educație financiară la finala europeană, alături de elevi din 30 de țări. detalii

Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022

Creditele noi acordate de băncile din România populației și companiilor, în anul 2022, s-au cifrat la 126,7 miliarde lei, în creștere cu peste 14% comparativ cu nivelul împrumuturilor noi accesate în anul 2021, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga: Împrumuturile noi accesate de segmentul neguvernamental au totalizat 110,5 miliarde lei în anul 2021. Creditarea a fost impulsionată de segmentul companiilor, cu o pondere de 59% în totalul creditelor noi acordate la nivelul anului 2022. Volumul creditelor noi acordate populației și companiilor reprezintă aproape 35% din soldul creditului neguvernamental aferent lunii decembrie 2022. Soldul detalii

Romanii stiu educatie financiara de nota 7

Scorul mediu de alfabetizare financiară în rândul celor peste 4.000 de români care și-au testat cunoștințele de educație financiară în cadrul campaniei “#Dreptullabanking îți aduce libertate de mișcare” este de detalii

Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%

Aproximativ 46% dintre românii utilizatori de servicii bancare efectuează plăți prin Internet/ Mobile banking, în creștere cu 70% comparativ cu ponderea românilor care realizau plățile de această manieră în decembrie 2020, de 27%, arată datele cuprinse în cercetarea de piață "Sistemul bancar în percepția românilor: creditarea și incluziunea financiară a românilor" realizată în luna iulie 2022 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) și comandată de Asociația Română a Băncilor, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Smartphone-ul este folosit de aproape nouă din zece intervievați pentru accesarea serviciilor de Internet/ Mobile banking și doar un sfert dintre detalii

 



 

Ultimele Comentarii