BANCI | Opinie

Warren Buffett: Economia SUA a fost la cateva ore de colaps in septembrie 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-10 08:33

Miliardarul american Warren Buffett a declarat, luni, că economia Statelor Unite "a căzut în prăpastie" şi se va redresa la un moment dat, însă o recuperare rapidă ar putea genera niveluri record ale ratei inflaţiei.

Buffett a adăugat, la postul de televiziune CNBC, că economia a fost la câteva ore de colaps în septembrie, când criza de pe piaţa creditelor a ajuns la apogeu, Lehman Brothers a anunţat falimentul şi gigantul American International Group a primit primul program de urgenţă de salvare de la faliment.

"Întreaga lume a fost aproape de a înţepeni", a arătat miliardarul.

Totodată, Buffett a cerut băncilor "să se comporte ca nişte bănci", considerând că reluarea activităţii şi creditării obişnuite ar ajuta instituţiile financiare "să-şi câştige ieşirea din recesiune", chiar dacă acţionarii se vor opune iniţial unor astfel de operaţiuni.

"O bancă care va rămâne falită trebuie lăsată să devină falită", iar clienţii nu trebuie să-şi facă griji în ceea ce priveşte depozitele, care sunt asigurate, a mai arătat Buffett. Miliardarul consideră că "paralizarea încrederii din sectorul bancar" este o atitudine "prostuţă", deoarece există mecanisme de siguranţă precum asigurarea depozitelor.

La începutul lunii martie, Buffett le-a transmis acţionarilor Berkshire Hathaway că economia "este în ruine", situaţie care va persista dincolo de anul 2009.

Luni, miliardarul a declarat că economia trece printr-un scenariu "apropiat de cel mai pesimist".

Buffet şi-a menţinut, totuşi, optimismul pe termen lung, afirmând că "peste cinci ani, vă pot garanta că maşinăria va merge bine".

"Avem cea mai grozavă maşinărie economică creată vreodată de om", a arătat miliardarul.

Totuşi, în opinia lui Warren Buffett, o redresare rapidă va genera creşterea puternică a inflaţiei, poate peste nivelurile atinse în urma crizei din anii '70.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii