BANCI | Analiza

Tranzactiile cu carduri Visa au crescut cu 9% in Europa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-23 20:09

Visa Europe, principalul sistem de plăţi din Europa, a înregistrat o creştere cu 9% a numărului de tranzacţii cu carduri de debit şi credit în primele trei luni ale anului 2009, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

Visa Europe a procesat peste 1,62 miliarde de tranzacţii între 1 ianuarie şi 31 martie 2009, în comparaţie cu 1,49 miliarde în aceeaşi perioadă a anului 2008.

Cea mai mare creştere, de 36%, s-a înregistrat la numărul tranzacţiilor aferente facturilor de utilităţi – precum cele de curent electric, gaz, apă şi canalizare. Tranzacţiile din restaurante au crescut cu 16%, iar cele din supermarket-uri şi alte magazine alimentare au crescut cu 13%.

Comerţul electronic a continuat să crească puternic, numărul tranzacţiilor sporind cu 26%, ceea ce arată că şi comercianţii on-line câştigă cotă de piaţă de la alţi comercianţi. De asemenea, numărul tranzacţiilor efectuate numai pe cardurile de debit au înregistrat o creştere solidă de 14%.

Valoarea tuturor tranzacţiilor pe carduri procesate de Visa Europe în primul trimestru al anului 2009 a crescut cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Datele noastre arată în mod clar că numărul cardurilor, şi în special al cardurilor de debit, este în creştere, acestea înlocuind tot mai mult numerarul şi cecurile, chiar şi pentru plăţi de valoare mică”, a declarat Dr. Steve Perry, Director Comercial Visa Europe, care a anunţat aceste date în cadrul evenimentului Visa Insights de la Berlin.

Dat fiind că multe ţări europene au intrat în recesiune, creşterea valorii tranzacţiilor a înregistrat un ritm mai lent din cauza reducerilor făcute de companii, dar şi a consumatorilor, care şi-au redus cheltuielile. Cu toate acestea, creşterea numărului tranzacţiilor se menţine foarte puternică, evidenţiind faptul că şi clienţii efectuează un număr tot mai mare de tranzacţii. Utilizarea tot mai frecventă a cardurilor înseamnă şi o recunoaştere din partea posesorilor că plata cu cardul este o alternativă mai sigură şi mai convenabilă la numerar”, a adăugat Dr. Steve Perry.

Despre datele privind consumul anunţate de Visa Europe

Datele prezentate se referă la cheltuielile efectuate de consumatorii europeni pe carduri Visa de debit şi credit şi prelucrate de Visa Europe. Aceste date au fost procesate de Visa Europe între 1 ianuarie şi 31 martie 2009. Din totalul tranzacţiilor, aproximativ 75% au fost tranzacţii cu carduri de debit.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii