BANCI | Ultima Ora

Sondaj Visa: 1 din 3 romani crede ca plata cu cardul a impozitelor si taxelor este dificila

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-03-12 14:41

Plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul este o opţiune atractivă pentru peste două treimi dintre români, însă această percepţie ar fi serios afectată de introducerea unui comision pe tranzacţie, reiese dintr-un sondaj realizat de GfK România la iniţiativa Visa Europe.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, desfăşoară în perioada ianuarie - martie 2012, pentru al treilea an consecutiv, campania naţională pentru stimularea plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul. În prezent, plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul este posibilă la POS în 145 de localităţi şi online în 52 de oraşe, precizeaza Visa intr-un comunicat.

“Iniţiativele noastre de a stimula plata taxelor cu cardul au avut rezultate remarcabile atât în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelei de acceptare, cât şi educarea populaţiei. Contribuabilii pot să îşi aleagă în prezent modalitatea de plată a taxelor şi, mai mult, pot avea beneficii multiple dacă achită în primul trimestru. Astfel, contribuabilii au o reducere de până la 10% din valoarea taxelor şi, dacă plătesc cu cardul Visa, pot câştiga rambursarea parţială sau integrală a taxelor plătite. În concluzie, le recomand celor care nu şi-au plătit încă taxele să profite de timpul rămas”, a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa România.

Jumătate din populaţia bancarizată din mediul urban, care se ocupă de plata taxelor locale, ştie că are la dispoziţie posibilitatea de a plăti cu cardul la terminalele POS instalate în instituţiile publice, potrivit sondajului.

Această pondere este mai mare pentru respondenţii din Bucureşti (60%), precum şi în cazul respondenţilor cu venituri de peste 2.500 lei (64%). De asemenea, circa 40% dintre respondenţi cunosc posibilitatea de a-şi plăti taxele online cu cardul utilizând ghişeul.ro sau alte aplicaţii electronice puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Totuşi, unul din trei români consideră că plata taxelor este un proces dificil, în principal din cauza birocraţiei, a programului greu de respectat al administraţiilor locale şi timpului îndelungat necesar efectuării plăţilor.

“Românii care trăiesc în străinătate întâmpină şi mai multe probleme în a-şi plăti taxele. Două treimi dintre aceştia consideră că a-şi plăti taxele şi impozitele locale este dificil şi ar plăti direct cu cardul online dacă ar avea această opţiune. În plus, sperăm că numărul primăriilor care acceptă plata taxelor cu cardul, fără comision, va creşte semnificativ întrucât permite contribuabililor să plătească mult mai rapid. Sondajul arată că românii s-au obişnuit să nu plătească comision la tranzacţiile cu cardul şi nu vor accepta uşor o schimbare în acest sens. Probabilitatea plăţii taxelor cu cardul la POS sau online este semnificativ afectată de existenţa unui comision”, a declarat Cătălin Creţu.

Sondajul arată că procentul respondenţilor care şi-au exprimat intenţia de plată a taxelor la POS a scăzut de la 61% la 26% după ce s-a menţionat plata unui comision pentru tranzacţie. Mai mult, 56% dintre respondenţi au spus că nu vor plăti taxele cu cardul la POS sau online dacă este adăugat un comision.

Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul aproape s-a dublat anul trecut comparativ cu 2010, la 73,2 milioane lei, potrivit datelor raportate de băncile din România, membre ale Visa Europe.

Segmentul plăţilor online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic în 2011, valoarea tranzacţiilor crescând de peste şapte ori.
Visa Europe şi furnizorii de servicii de plată vor continua discuţiile cu autorităţile locale pentru a introduce plata taxelor şi impozitelor locale prin card, până când cel puţin toate reşedinţele de judeţ din România vor oferi acest serviciu, fie la POS, fie online. În prezent doar Iaşi, Alexandria, Piatra Neamţ şi Satu Mare nu acceptă plata taxelor locale cu cardul.

Campania derulată de Visa Europe în acest an include acţiuni de promovare în presa scrisă şi online, televiziune, radio, outdoor şi social media, precum şi realizarea unui studiu naţional.

Studiul a fost realizat în perioada ianuarie - februarie 2012 în rândul a peste 1.700 de respondenţi, dintre care peste 1.000 fiind reprezentativi la nivel naţional (eroare de eşantionare: 3,1%), restul fiind împărţiti pe eşantioane de respondenţi din diverse oraşe şi din străinătate. Publicul ţintă a fost reprezentant de contribuabili cu vârste între 25 şi 45 de ani, din mediul urban, care utilizează produse bancare (nu neapărat un card bancar) şi se ocupă de plata taxelor şi impozitelor locale.

Din 2 ianuarie până în 31 martie 2012, toţi cei care îşi plătesc taxele şi impozitele locale cu cardul Visa vor putea participa la o promoţie în cadrul căreia se vor acorda 1.500 de premii prin tragere la sorţi, constând în rambursarea valorii impozitelor şi taxelor locale plătite cu cardul Visa, în limita a 250 de lei.

Lista completă şi actualizată a primăriilor care acceptă plata cu cardul a taxelor şi impozitelor poate fi accesată la următoarea adresă: http://www.visa.ro/ro/taramuldeaur/promotii/impozitele/castiga_cu_visa.aspx

Despre Visa Europe

În Europa, sunt peste 445 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. La sfârşitul anului încheiat în septembrie 2011, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăţi şi retrageri de numerar evaluate la 1.700 miliarde euro. 14% din cheltuielile la POS din Europa au fost făcute cu un card Visa şi aproape 80% din aceste tranzacţii au fost realizate pe carduri de debit.

Visa Europe este deţinută şi condusă de peste 3.700 bănci membre din Europa şi a fost formată în iulie 2004. Visa Europe este independentă de corporaţia globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa, în timp ce ambele companii operează pentru a asigura interoperabilitatea globală. Fiind un sistem de plăţi european dedicat, Visa Europe este capabilă să răspundă rapid la cerinţele specifice pieţei bancare europene şi clienţilor - deţinători de carduri şi comercianţi - şi să împlinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global. În plus, Visa/Plus este una dintre cele mai mari reţele de ATM-uri din lume, furnizând numerar în monedele naţionale a peste 200 de ţări.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCu venituri de 10.000 de lei, ai servicii dedicate, tip premium banking, la Banca Transilvania

Banca Transilvania a ajuns la 100.000 de clienți Premium Banking, segment de business diferit de Private Banking, +25% față de aceeași perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: “Creșterea numărului de clienți detalii

IFN-ul Credit Prime a dat credite de 30 milioane euro, cu dobanzi de 900%

IFN-ul Credit Prime, detinut de firma Ecofinance, din grupul Dyninno, inregistrat in paradisul fiscal Malta, anunta intr-un comunicat ca si-a majorat portofoliul de credite cu 40% in 2022: "Valoarea totală a creditelor acordate a ajuns la 30 milioane de euro, detalii

CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până detalii

Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își reafirmă angajamentul pentru digitalizare și lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de detalii

  

Ultimele Comentarii