BANCI | Opinie

Mihai Bogza acuza statul ca nu implica bancile in finantarea sectorului energetic

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-11 17:09

Băncile românesti nu sunt implicate în proiectele energetice pentru că statul, care detine o multime de active în domeniul energetic, apelează pentru finantare la institutiile financiare străine, a declarat, pentru The Money Channel, presedintele Bancpost, Mihai Bogza.

"Desi statul are o multime de active în domeniul energetic, fie că nu este interesat să majoreze capacitătile, fie că nu este interesat sau nu este nevoie să efectueze lucrări de reparatie, fie că nu sunt proiecte pentru extinderea sectorului, si asa mai departe", a spus Bogza.

El a adăugat că este dezamăgit de faptul că băncile românesti nu sunt invitate să participe la astfel de proiecte, dacă există, si s-a arătat putin convins că există vreun interes pentru finantarea lor de către băncile românesti.

În trecut, când statul a avut proiecte energetice, a apelat la institutii financiare internationale precum Banca Mondială sau Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), deoarece "atunci era un alt moment, iar băncile românesti nu ar fi avut capacitatea să facă acest lucru si nici resursele financiare", a spus Bogza.

În ultima perioadă, însă, statul român a apelat la diverse bănci private străine pentru a finanta proiecte energetice, în timp ce băncile românesti nu au câstigat niciun astfel de proiect de finantare în ultimii doi-trei ani, a mentionat Bogza.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Rata creditelor neperformante ar putea creste de la 4% in prezent la 9,9% in 2021 (sondaj BNR privind riscurile sistemice)

Rata creditelor neperformante din sistemul bancar romanesc ar putea ajunge la 9,9% pe parcursul anului viitor, de la 4% in prezent, din cauza crizei coronavirusului, estimeaza Banca Nationala a Romaniei (BNR). "Probabilitatea de nerambursare pentru intervalul iunie 2020 – iunie detalii

Rata creditelor neperformante ar putea creste la 7% in 2021

Conform datelor BNR, rata creditelor neperformante s-a redus pentru a patra lună consecutiv în octombrie, cu 0.14 puncte procentuale lună/lună și cu 0.53 puncte procentuale an/an la 3.92% (minimul din 2009), potrivit unei analize publicate de economistii Bancii Transilvania, in care se detalii

ING este criticata de clientii persoane juridice ca nu le actualizeaza datele personale online

ING Bank este criticata de clientii persoane juridice (firme, ONG-uri sau alte asociatii) ca nu le actualizeaza datele personale si online sau prin telefon, fiind obligate sa se deplaseze la un office ING. "Nu mai chemati firmele in agentie pentru actualizare date in aceasta perioada detalii

BNR acuza PSD ca o implica abuziv in campania electorala

Banca Nationala a Romaniei (BNR) acuza Partidul Social Democrat (PSD) ca o implica abuziv in campania electorala, prin difuzarea unei reclame in care apar consilierul guvernatorului, Lucian Croitoru, si economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, cu un citat in care spune ca o solutie pentru detalii