BURSA | Stirea Zilei

Activitatea EFG Eurobank Securities a fost restrictionata

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-01 19:46

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restricţionat activitatea casei de brokeraj EFG Eurobank Securities, deoarece fondurile proprii au scăzut sub nivelul minim al capitalului iniţial pentru autorizare, adică echivalentul ţn lei a 730.000 euro.

Astfel, EFG Eurobank Securities nu va putea presta servicii de investiţii financiare care exced capitalului iniţial echivalent ţn lei a 125.000 de euro, pÔnă la remedierea situaţiei privind fondurile proprii, dar nu mai mult de 60 de zile.

Casa de brokeraj a grupului grec EFG nu va putea tranzacţiona pe cont propriu, subscrie instrumente financiare pe baza unui angajament ferm sau administrarea unui sistem alternativ de tranzacţionare.

De asemenea, intermediarul nu va putea acorda ţmprumuturi investitorilor, care să permită acestuia să efectueze tranzacţii cu valori mobiliare.

╬n schimb, restul activităţilor şi serviciilor, care includ preluarea şi introducerea ordinelor pentru clienţi, administrarea portofoliilor sau consultanţa de investiţii, nu vor fi restricţionate.

EFG Eurobank Securitie este unul dintre cei mai mari brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti, cu tranzacţii intermediate de 45,58 milioane lei ţn ultima lună, ţn timp ce de la ţnceputul anului este al cincilea broker, cu un rulaj de 311,76 milioane lei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii